Home // Blog // Blogolás, Gyorstesztek

Sziasztok Retró Tagok!

A RetroConsoleGames mindig is az az oldalt volt, amelyik próbál újdonságokat hozni a tagoknak. Nem az a site vagyunk, amelyik 1-2 év alatt összehoz egy tartalmat és utána pihen rajta mint kotlóstyúk a tojáson. A mostani újításunk  nem egyedi, (más magyar oldal is használja) de viszont a konkurens oldalakhoz képest még is előrelépés. Lehet, hogy kis időre lesz szükség mire mindenki bátorságot és kedvet érez majd, hogy blogot vagy gyors játéktesztet osszon meg a többiekkel, de beindul majd ez szépen. Én személy szerint rengeteg gyors játéktesztet fogok írni nektek, mert szeretném a JRPG stílust jobban megkedveltetni a mostani konzolos generációval. Nah, de miről is van itt szó? Lássuk részletesen. Aki olvasta a múltkori hírben a leírást az is fusson vele még egy kört mert jó pár lényeges dolog változott.

Micsoda?

Gyorsan elérhető és megírható blogolási és játékbemutató lehetőség szinte kötöttségek nélkül, akár Retró pontokért is.

Miért?

Azzal azt gondolom, hogy mindenki tisztában van, hogy nagyjából háromnegyed év múlva végtelenül belassulnak majd a magyarítási és portolási munkáink kiadásai. Ez nem a mi hibánk lesz, hanem egész egyszerűen fogy a kínálat, amit portolhatnánk. Viszont a RetroConsoleGames nem csak portolásokkal foglalkozó oldal. Ezért nekem már vannak terveim a jövőre nézve.

Mit?

Mivel Magyarországon nincs olyan konzolos oldal, ahol konkrétan retró játékokkal foglalkoznak, így az RCG fogja átvenni ezt a szerepet. Szeretném ha olyan oldal lennénk, ahol rengeteg játékbemutató és cikk lenne a régi konzolos gyöngyszemekről, az ATARI-tól a SNES-en át az Xbox360-ig és Ps3-ig bezárólag. Szóval az elképzelés egy olyan retrós oldal lenne, amely esetében időnként érkeznek majd magyarítások és portolások is, de a fő hangsúly a közösségépítés, a retró konzolos játékbemutatók, blogok lennének. És ne feledkezzünk meg az Xbox360 és Ps3 konzolokon elérhető emulátorokról sem, mert ezeknek is nagy szerepet szánok a közeljövőben.

Kiknek?

Nyilván vannak jó páran retró tagok, akiket nem igazán érdekelnek a játékkritikák, bemutatók és blogok, mert csak a magyarítások és portolások miatt vannak velünk. Természetesen őket sem zárjuk ki, mert mint írtam ritkán érkeznek majd munkáink, de ősztől a fő hangsúly a retró játékok bemutatásán, blogok írásán, közösségépítésen lenne. A RetroConsoleGames az lesz, aminek annó szerettem volna. Jelenleg Magyarországon két típusú konzolos oldal létezik. Az egyik típusba azok az oldalak tartoznak, amelyek már nagyon kevés aktív tartalmat szolgáltatnak, gyakorlatilag helpdesk funkciókat látnak be és így a hónapjaik meg vannak számlálva. A másik típus pedig az aktuális, újgenerációs játékokkal foglalkozó oldalak, amelyekből van 3-4, de kb mind ugyanaz. Azaz hiánypótló lesz az RCG, mert egy bizonyos lyukat fog befoltozni.

Hogyan?

Kezdésnek kidolgoztam egy új blogolási és cikkírási rendszert az oldalra. Fontos változás, hogy MINDEN regisztrált tagunk írhat blogot illetve játékbemutatót és játékkritikát is. És nem a fórumon, hanem a fő oldal adott menüpontjába. Azaz MINDENKI kiélheti blogolási mániáját, megoszthatja velünk játékos élményeit és bemutathat nekünk játékokat.
Eddig is voltak cikkírási lehetőségek pontokért, és még sem lett sikeres, akkor mitől lesz ez másképpen? – kérdezhetik páran.
Jogos a kérdés és azt hiszem megtaláltam rá a választ. A mai pörgős és rohanós világunkban nagyon sokan játszanak hozzám hasonlóan retró játékokkal, de nagyon keveseknek van ideje rá, hogy egy olyan minőségű, 4 oldalas cikket összepakoljanak mint ami eddig az elvárás volt. Ennek vége. Gyorsítunk. Két kattintással el lehet majd érni a blog és a játékbemutató írás menüt és fél óra alatt bárki összedob majd egy cikket vagy blogbeírást. Terjedelemben is a rövid játékbemutatók lesznek az elvártak. Szerintem egy 50 mondatos, rövid cikkel is kellően be lehet mutatni egy játékot. Gondoljatok bele: toltok egy röpke 1 órás játékot SNES emulátorral vagy mondjuk egy Xbox360 játékkal, nagyon megtetszik az adott játék és szeretnétek ezen élményeteket másokkal is megosztani. Nem lesz más teendő mint feljönni az oldalra, 2 kattintás, 30 perc alatt megírjátok a cikket, bemutatót és kész is. Lehet valaki pont a Te cikked alapján talál rá egy olyan játékra, amivel ő is eltölt rengeteg boldog órát.

Miként?

Mostantól minden felhasználó kapott jogosultságot, hogy blogot és cikket írjon. Nincs semmi extra jogotok az oldalon bármihez is hozzáférni vagy bármit is törölni, csak is kizárólag a saját bejegyzéseiteket. Van a főmenüben 2 új menü. Az egyik az “Írásaim” ahol mindenki elkezdheti a blogok vagy cikkek írását, illetve láthatja, módosíthatja a SAJÁT cikkeit.

Névtelen4

Ezen kívül van egy Játékbemutatók & Blogok menüpont. Itt a Gyorstesztek és Blogok almenüpontba azok az írások kerülnek majd amiket Ti írtok. Lássuk, hogy kell ezt csinálni:

Az “Írásaim” menüpont alatt a következő lesz látható mindenki számára:

Névtelen0

Itt mindenki csak a saját blogjait és cikkeit láthatja majd. Megnézheti őket, törölheti, vagy szerkesztheti is egy meghatározott ideig. FONTOS a szavak száma is, mert igaz, hogy mini blogokról és cikkekről beszélünk, de azért az 500 szavas bejegyzés elvárás. Az nagyon kevés. A kisebb terjedelműek törölve lesznek. Ezen kívül minden tagnak 1-1 cikk és blog bejegyzést enged a rendszer 24 óránként.
Ugorjunk. Az “Új blog és Bejegyzés”-re kattintva felül pedig gyorsítottan elkezdhetitek az írást.

Névtelen1

Adhattok címet az írásotoknak, beállíthatjátok, hogy vázlat legyen vagy közzéteendő cikk, megírhatjátok a cikket egy rendes szerkesztővel, adhatok hozzá média tartalmat, videókat, képeket. (itt kérek mindenkit, hogy tartsa be az 1db youtube link és 2db kép maximumot)

 

 

Névtelen6

A Blogírás esetében nem szükséges, ellenben a játékbemutatónál elvárás, hogy a cikk végére szúrjátok be a fent megadott kódot és töltsétek ki az ÉRTÉKELÉS-t csillagokkal 1-től 5-ig, valamint 2-3 mondatot írjatok összegzésképpen a játékról. Ez lesz a cikk alatti értékelő dobozotok.

Névtelen2

A képen nem látszik, de ki kell választanotok, hogy az adott bejegyzésetek blog lesz vagy pedig  mini játékbemutató. Értelemszerűen az oldal főmenüjében az adott menüpont (Blogok, Mini játékbemutatók) alá kerül majd be a publikált anyag.
Választhattok a cikknek főképet is, (ajánlott) majd legvégül írjatok pár mondatot a játékról, amely majd megjelenik a cikketek elején kedvcsinálónak. (“A játékról pár mondatban a főcímhez”)

Névtelen7

Ha ez is megvan, akkor mehet a publikálás vagy mentés. Ennyi. Gyors lesz.
Természetesen lesz aki rövid játékbemutatót ír és lesz olyan is aki hosszabbat. Mindegy.
A főoldalon jobb oldalt a fórum bejegyzések alatt megjelenik majd szépen az 5-5 db utolsó blog és játékteszt linkje, így mindenki látja az oldalon ha új blog vagy új cikk került publikálásra.

Névtelen5

 

Elkerülve a kényszerből születő cikkeket, mostantól NEM JÁR retró pont egy cikk közzététele után sem mint eddig. Viszont (!!!!!!) a jobb cikkek vagy blogok nem csak a Játékbemutatók & Blogok  menüpont alatt lesznek láthatóak, hanem minden szombaton a jobb alkotásokat a főoldalon is megosztom, így megérdemelten lesznek szem előtt. És minden hónapban a legjobb bejegyzéseket író tagunkat vagy tagjainkat én fogom manuálisan retró pontokkal jutalmazni. Természetesen a blogokhoz és játékbemutatókhoz ugyanúgy hozzászólhat bárki mint, ahogy eddig is volt.

Mikor?

Mostantól már minden aktív is. Lehet blogokat, cikket írni. A további fejlesztések szép fokozatosan várhatóak majd. Nyilván idő kell amíg beindul a dolog, de befog. Ha eleinte csak 3-4 fő fog cikkeket írni és blogolni, akkor annyi. Türelem rózsát terem.

Mindenkinek jó blogolást és cikkírást kíván a:

banner

12Hozzászólás ." Blogolás, Gyorstesztek "

Szólj Hozzá!

12 Hozzászólás itt: "Blogolás, Gyorstesztek"


Profile photo of Nyitrai Máté
Retró Tag
1 éve 8 hónapja .

Remélem nyílik lehetőség idővel a többi játék szöveg kinyerésére és fordítására. Jó lesz ez a kis cikk olvasás, írás mindenki a saját szavaival (legalábbis remélem) megossza a véleményét. Nem anyagi érdekből vagy a tömeg véleményének megfelelve adja elő. Én ha lesz szabad időm tuti megpróbálkozok pár játékhoz kedvet adni :)

Profile photo of maximiliem
Retró Tag
1 éve 8 hónapja .

Remek ötlet. Bízom a csapatban.

Profile photo of Nyitrai Máté
Retró Tag
1 éve 8 hónapja .

Nem lehetne kiterjeszteni magára a konzolra is cikket? Elmondani ki miért szereti. Előnyei, hátrányai.

Profile photo of Nyitrai Máté
Retró Tag
1 éve 8 hónapja .

Egyet értek veled TON. Pontosában fogalmazva milyen programok vannak hozzá és azok mit tudnak. Sokan csak annyit tudnak a konzolról hogy felmásolnak rá pár játékot és kész. De vannak emulátorok, témák, lejátszó zenéhez és filmhez, beállítások lanhoz vagy vagy hálózathoz meg hasonló tippek.

Profile photo of evil
Retró Tag
1 éve 8 hónapja .

Én szivesen olvasok bármit ami konzolokal kapcsolatos.Ugy hogy go go!!

Profile photo of szimszonos
Retró Tag
1 éve 8 hónapja .

Jó ötlet,de teméljük még azért még sok ps3 fordítás is jön még a csapattól.

Profile photo of Bodnár István
Retró Tag
1 éve 8 hónapja .

Egész jó ötlet, remélem hoz egy kis életet, változatosságot az oldalra.

Profile photo of dgfs
Retró Tag
1 éve 6 hónapja .

jó ötlet sok sikert

Profile photo of csabi
Retró Tag
1 éve 6 hónapja .

Várom az írásokat.

Profile photo of fapapucs
Retró Tag
6 hónapja 6 napja .

Kipróbálom majd.

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of ErenEren (5865 RetróPont)
(2018/12/17 2:17:11 DU.)
szisztok érdeklődnék hogy a Skyrim Xbox 360 magyarítása csak az alapjáték vagy a Dlc is fordításra kerültek ? :) ha igen meg köszönném aki le írná hogyan kell a dlc magyarítani. Előre is köszi Eren
Profile photo of TONTON (8798 RetróPont)
(2018/12/16 4:34:21 DU.)
Próbálom pörgetni és most a két ünnep között befejezni. Január eleje környékén várható, de már félve ígérek,mert ha kések vele akkor pár ember szerint az emberiség elleni bűnt követek el a késéssel :)
Profile photo of szoltangszoltang (3742 RetróPont)
(2018/12/16 12:50:48 DU.)
Hali TON! Kb. mikorra várható a Darksiders 2?
Profile photo of TONTON (8798 RetróPont)
(2018/12/14 6:47:09 DE.)
Ps4-es játékokkal nem foglalkozunk :) Tőlem a legközelebbi cikk a Yakuza 2 lesz, portolás pedig a Darksiders2.
Profile photo of SandokánSandokán (37930 RetróPont)
(2018/12/13 10:09:31 DU.)
Hali !
TON ma jelent meg a Judge Eyes PS4-re Japán.
Lesz vmi cikk, hír róla itt? Jobb mint a Yakuza ? Lesz benne ha jól emlékszem flipper mini games. Köszi
Profile photo of ShinobiMetal (19586 RetróPont)
(2018/12/13 7:32:47 DU.)
a katódos tv/monitor a legszutyokabb a világon,rengeteg látássérült van miattuk,
ellenben a mai lapos led-es cuccokkal,azoknál több óra nézés után se fájdul meg a szemed.

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

  • Téma: SzabályzatHozzászóló: TON
     - 5 hónap telt el

Retró Kupon Beváltás

Retró Naplóm

Retró Naplóm
Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015