Home // Blog // Magyarítások, Portolások

Sziasztok!

Újra itt vagyunk, és újra elhoztuk nektek egy játék portolását. Ez a cucc pedig nem más, mint a Dark című cell shaded stuff  Xbox 360-as változata. Nekem mindig is szívem csücske volt ez a képregényszerű grafika, jó lenne egyszer a 2008-as Prince of Persia-t is átportolni konzolokra. -Enyhe célzás a főnökség felé.- A magyarítást LostProphet készítette, a portolást pedig én. Eléggé megszenvedtem vele, külön scriptet kellett íratnom az Xbox verzióhoz, de sikerült hál’ istennek.

darkkep

 Régebben még a csapból is a zombik folytak, reneszánszukat élték az élőholtas filmek és játékok kisebb, bár nem egyszer előfordult hogy: nagyobb sikerekkel. Valahogy háttérbe szorultak viszont a legalább ekkora rajongótáborral rendelkező természetfeletti lények, azaz a vámpírok. Erről valószínűleg a napfényben csillogó, félmeztelen vérfarkancs’-okkal hepciáskodó, tinifilmmé degradált vámpírok tehetnek. Volt ezek között is értékelhetőbb produkció, például Underworld, vagy az ikonikus Blade széria, de itt meg is állt a tudomány. A játékok pedig még ennyit sem villantottak, egészen 2013-ig. A világot persze ez a cucc sem váltotta meg, de erősen hiánypótló alkotás lett. A Dark alaptörténete nagyon jó, de más téren sajnos vannak hiányosságai, ezért nem lett AAA játék belőle. Pedig a német fejlesztők nagyon próbálkoztak. Főhősünk Eric, egy frissen öntudatra ébredt vámpír, aki szeretné elkerülni hogy agyatlan húsvadász legyen belőle, ezért fel kell kutatnia azt aki megharapta, persze ez közel sem lesz olyan egyszerű. A játék lopakodásra épül, nem pedig közvetlen konfrontációra, így ne rohanjon senki ész nélkül előre. Segítségünkre lesznek persze az alapvető vámpírképességek, falon átlátás, hatalmas sebesség, erő, stb. Én azt mondom, tegyetek vele egy próbát. Szerintem megéri.

Más bejelenteni valóm egyenlőre nincs, viszont TON-nak annál inkább! Felettébb kíváncsi vagyok a véleményetekre, én személy szerint nagyon jó ötletnek tartom, ezért kérek mindenkit, aktívan vegyetek részt a dologban.

TON beleugat következik!

Nem illik más írásába beleszólni, beleírni, de most kivételt kell tennem, mert két fontos közlendőm van felétek.
Az első dolog azokhoz a tagokhoz szól, akik a pontszerzést kizárólag támogatás alapján szeretik megoldani. Itt annyi változás van, hogy mostantól a PayPal rendszeren történő támogatás esetén 1000 ft támogatásért nem 5000 pontot ad a rendszer, hanem 6000-et. Azaz növeltük. Ennek az a fő oka, hogy szeretnénk mindenkit az elektronikus megoldás felé terelni. Gyorsabb, automatikus a jóváírás, stb stb. Természetesen a sima utalásos, támogatási forma is megmarad, azaz nem szüntetünk meg semmit.

A másik bejelentésem már sokkal fontosabb témát feszeget. Van egy elképzelésem, amiben szeretném ha kizárólag ti döntenétek, hogy érdemes kidolgozni a koncepciót vagy nem. Ismétlem: nem én fogok dönteni, hanem a közösségünk, azaz Ti!

Miről van szó?
A napokban az oroszok tettek nekünk egy ajánlatot. Leadtunk nekik egy listát, hogy melyek még azok a játékok, amelyekhez szeretnénk portolást csinálni, de a világon senkinek nincs hozzá toolja. Megkértük őket, hogy adjanak minden toolhoz egy árajánlatot. Átlagban olyan 25 dolláros ajánlatokat kaptunk. (példának megküldték most nekem a Sacred 2 Xbox360 és Ps3 portolásának a demóját, amiben csak a menüt fordították le és 25 dollárt kérnek a teljes 2 portolásért) Én pedig arra gondoltam, hogy ha a közösség  egy adott játékot, portolást megszavazna, kigyűjtené a hozzá szükséges forrást, akkor megcsináltatnánk az oroszokkal.

Hogyan nézne ez ki a gyakorlatban?
Kiadunk az oroszoknak egy olyan listát, amin az általatok kért ÖSSZES játék szerepel, amihez szeretnétek portolást. Oroszok megnézik a játékokat, adnak mindegyikre egy árajánlatot (10-50 dollár körüli összegre kell gondolni, de játék függő) én azt felteszem az oldalunk erre külön kialakított menüpontjába. Aztán létrehozok egy erre a célra külön kialakított paypalt, ahová mindenki gyűjthetné a portolási összeget, a megjegyzésben feltüntetné, hogy melyik tool elkészítéséhez járul hozzá. Amint egy adott toolra összejött az összeg, akkor megrendelem az oroszoktól, átutalom nekik a pénzt és ők KOMPLETTEN leportolják XBox360-ra és Ps3-ra is. Azaz mindkét konzolra a portolási munka is benne van az árban. Ha visszakaptuk a kész portolásokat, akkor azok, akik hozzájárultak az adott portolás elkészítéséhez AZONNAL megkapják a portolásokat, a többi tagnak pedig majd felkerül az oldalra pár hét csúszással és ugyanúgy ki kell gyűjteniük mint jelenleg a többi munkánk esetében.

FONTOS KIEMELNEM, HOGY EZ A FENTI LEHETŐSÉG ABSZOLÚT NEM ÉRINTI A JELENLEGI RENDSZERT! JELENLEG IS 5-10 PORTOLÁSI, MAGYARÍTÁSI MUNKÁNK VÁR KIADÁSRA ÉS RENGETEG TOOLUNK VAN MÉG AMI BIZTOSÍTJA A KÖVETKEZŐ HÓNAPOK PORTOLÁSI MUNKÁIT.

Szóval a fenti lehetőség, csak egy opció, hogy még több portolás készüljön el. Ha leszavazzátok, akkor sem történik semmi különös, minden megy tovább a maga medrében. Ha engem kérdeztek, hogy megéri vagy sem, akkor azt mondom, hogy…….nem tudom. Tényleg nem.
Akkor szavazzunk!

Ha lenne ilyen lehetőség akkor támogatnád a toolok elkészítését?

Megtekintés

Loading ... Loading ...

A végére pedig még két mondat. Az egyik régi tagunk jóvoltából elkészült a Shadows of the Colossus HD PS3-as magyarítása. (az ICO HD később követi) 2-3 hét múlva ki is adjuk.
A jövő hétre pedig nem árulok zsákbamacskát, ha elmondom, hogy a Metro Last Light fog érkezni (plusz újabb bejelentések a magyarítások, portolások, angolosítások és emulátorok világából). Bizony ám! Szóval tankolni a pontokat!
Kolo munkáiról is ejtenék pár szót: a régóta várt Resident Evil Zero magyarítása elkészült, még lektorálni, tesztelni kell, ami azért nem kis meló. Főleg a lektorálás. A Batman Blackgate magyarítása is elkészült, azaz kiadásra vár. (ez a játék nagyon nagy, már a múltkori hírben is említettem) Végül pedig a Splatterhouse magyarítása kb 90%-on áll jelenleg. Így állunk.

Jó játékot kíván mindenkinek a

 

banner

 

 

30Hozzászólás ." Magyarítások, Portolások "

Szólj Hozzá!

30 Hozzászólás itt: "Magyarítások, Portolások"


Profile photo of xarina
Retró Tag
2 éve 4 hónapja .

Nem is hallottam még erről a játékról, e a trailer alapján egész jónak tűnik. Köszönöm a magyarítást hozzá.
Ez a tool támogatásos rendszer pedig nagyszerű ötlet, ha így jelentősen megnövekednének a magyar nyelvű játékok.

Profile photo of nimodi
Retró Tag
2 éve 4 hónapja .

Szerintem 2-300 forint nem érint meg senkit különösen. 20-30 ember lazán össze dobja.

Profile photo of Zoltán Szűcs
Retró Tag
2 éve 4 hónapja .

Remek hír! :) Teljes mértékben támogatom :) Fejenként 300 forint és pikkpakkra összejön szinte bármi :) Csak így tovább! :)

Profile photo of hudaklaci
Retró Tag
2 éve 4 hónapja .

Ton, ez egy nagyon frankó ötlet! Kérnénk akkor tőled egy listát, és kezdjünk el gyűjtögetni. Hátha az oroszok adnak nekünk mennyiségi kedvezményt is. :-) Plusz kéne egy olyan lista is, amibe olyan címeket írnánk be, amiket a jelenlegi nem tartalmaz.

Profile photo of evil
Retró Tag
2 éve 4 hónapja .

Köszi a Dark-ot,újabb gyöngyszemel bővült a lista.Az oroszokal csapasuk a bulit,már várom hogy miből lehet választani!!!!

Profile photo of Xlr8r11
Retró Tag
2 éve 4 hónapja .

Jól hangzik ez a pénzösszedobásos dolog.
Szerintem hamar összejönne a keret egy-egy nagyobb címnél.
Más gépekre nem vállalnak?
pl vita, wiiU vagy régebbi (mégis csak RETROconsolgame)

Profile photo of TON
Retró Admin
2 éve 4 hónapja .

Csak Xbox360 és Ps3, mert ezzel a kettővel foglalkoztak az utóbbi években.

Profile photo of Nyitrai Máté
Retró Tag
2 éve 4 hónapja .

Pár száz forint nem a világ vége az igaz. De a játék határozza meg az érdeklődőket. Lényegében olyanok dobnak bele a közösbe akit valóban akarják a fordítást. Máskor is voltak problémák a pontok összedobásából mivel sokan csak abba dob amit használ is.

Profile photo of Kolo
Retró Admin
2 éve 4 hónapja .

Amugy az alapötletet felvetettem Tominak anno már régen aztán most hogy visszatértünk rá a napokban remélem nem hiába feccoltuk bele az időt és egy pár játék megvalósul majd általatok is.

Profile photo of ehunvane
Retró Tag
2 éve 4 hónapja .

Támogatom-jó ötlet

Profile photo of kisgomboc1
Retró Tag
2 éve 4 hónapja .

Kössz a munkát. Jó ötlet lehet ez a pénz összeadás remélem működni fog. Resident Evil Zero remélem hamar jön . Előre is hatalmas köszönet Kolonak ?

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of TONTON (8910 RetróPont)
(2019/06/16 8:37:41 DU.)
Visszatérünk :) Lehet kicsit másképpen, lehet átalakulva, de visszatérünk :)
Profile photo of CastielCastiel (9749 RetróPont)
(2019/06/16 6:26:43 DU.)
na mi törtent? 😀 😀
Profile photo of ShinobiMetal (20292 RetróPont)
(2019/06/15 9:51:41 DU.)
újra van oldal Dik zsámó! 😀
Profile photo of maki0308maki0308 (3376 RetróPont)
(2019/06/15 6:59:40 DU.)
De örülök hogy újra van az oldal
Profile photo of JumarJumar (16945 RetróPont)
(2019/06/15 6:08:06 DU.)
Üdv újra! :)
Profile photo of TONTON (8910 RetróPont)
(2019/06/14 5:46:11 DU.)
Üdv mindenkinek :)

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

  • Téma: SzabályzatHozzászóló: TON
     - 11 hónap telt el

Retró Kupon Beváltás

Retró Naplóm

Retró Naplóm
Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015