Home // Blog // Magyarítások, Portolások

Üdvözlet minden Retró Tagnak!

Közeledünk az ünnepekhez, túl vagyunk egy elmebeteg fekete pénteken és feltehetőleg sokan  konzoloznak ebben a mocskos hideg időben :) Kijött a Ps4 Pro, tavasszal jön a Nintendo Switch, és két év múlva jön a Ps5. Mindezek ellenére öröm látni, hogy a Ps3 és az Xbox360 milyen jól tartja magát. 45 ezer ft alá nem nagyon mennek ezek a konzolok. Nagyon sok fog elkelni Karácsonykor. Ezért azt javaslom, aki Ps3-at szeretne vásárolni (én most novemberben vettem meg a második Ps3 gépemet, tartaléknak) az most várja meg, amíg elmennek az ünnepek.

5

Azt hiszem kb 1 éve írtam, hogy az oldalunk nagyjából 2016 decemberéig lesz nagyon aktív, mert kb addig már mindenkinek Ps4 és One konzolja lesz. Hála az égnek tévedtem. Jelenleg népszerűbb a Ps3+Xbox360 mint a PS4+One páros. Meddig tart ki a CFW-s PS3 és RGH-s Xbox360 töretlen népszerűsége? Jó kérdés. Ha az oldalunkon múlik, akkor örökre. Végül is retrós oldal vagyunk :)

Szintén 1 éve predesztináltam, hogy az év végére kifogunk fogyni a portolandó anyagokból. Baromi nagyot tévedtem. Lentebb a felsorolás majd pont az ellenkezőjét fogja igazolni.

Térjünk azonban a heti munkánkra. Közeleg a Karácsony és ilyenkor a gyerekeknek szoktak kedveskedni. Rico tagunk ocskay92 közreműködésével portolta nektek a LEGO játékokat, így mi publikáljuk is az elsőt, ami nem más mint a: LEGO Marvel Super Heroes!

A magyarítást a Hunosítók Team készítette a játékhoz. Ricoék kérésére a szükséges pont ezúttal alacsony. Szerettem volna Ps3 munkát is kiadni mellé, de a Tales of Monkey Island felülírta a számításaim, mert kemény portolási munkát igényel majd. (ebben kérem is majd minden Ps3 tulajdonos segítségét)

A játékról annyit, hogy a LEGO sorozat nem csak gyerekeknek való. Sőt, egy haverral co-opban kifejezetten élvezetes móka felnőttek számára is. A Marvel pedig hozzám különösen közel áll, mert nagy képregénygyűjtő vagyok :)
Idén még kiadjuk a többi LEGO játékot is.

Ugorjunk az emulátorok, portolások és magyarítások világába.

A mi helyzetjelentésünket azzal kezdeném, hogy szerencsére minden jól ment és tavaszig bőven lesz kiadandó munkánk :)

– elkészültem a Dark Souls 2 Scholar Edition portolásával mindkét platformra. Feltöltve tárhelyre, kiadásra vár.
– a nagy segítségetekkel szintén kész a Batman Arkham Origins Xbox360 verziója. 10 percig teszteltem és hibátlan, de azért kiadom a teszterünknek. A jutalompontokat ma osztom ki érte. A Ps3 verzió portolási pályázata ma kerül fel a fórumra. Addig nem adom ki az Xbox360 verziót, amíg a Ps3-as sem készül el.
– Kolo és petra dolgozik a Resident Evil Zero magyarításán. Remélhetőleg még Karácsonyig elkészülnek és mehet tesztre.
– Metro Last Light Xbox360 kész van, tárhelyen pihen, de várunk a PS3-as töréséhez.
– Venetica szintén kész van és kiadásra vár.
– Rico jóvoltából a LEGO sorozat is kész és kiadásra vár.
– Shadow of the Colossus HD és ICO HD magyarítása 90%.
– Tales of Monkey Island Ep1-Ep5: kiadom portolási pályázatra, mert macerás munka egy embernek.
– a két Tomb Raider javítását idén szeretném befejezni.
– én még beterveztem a Skyrim DLC-k portolását.

Más, konzolokra portolható projektekről:
– csend honol a Fallout New Vegas, Borderlands 2, Far Cry 4, Resident Evil 6 környékén, de reméljük ez a vihar előtti csend jele :)
– szépen halad az Assassin Creed Rogue magyarítása. 90%-on áll.
– szintén jól áll a Call of Juarez The Cartel magyarítása. 80%.
– Resident Evil 2 kb 50%-on áll.
– Folyamatban van a Batman Telltale sorozat magyarítása is.

Végül nézzünk körül az emulátorok világában.
– SCUMMVM: a nemrégen megjelent 1.9-es verzió óta csend honol.
– Yakuza Black Panther angolosítása Karácsonykor kerül kiadásra
– RetroArch: a csapat életében jó dolgok történtek, mert felkerültek a patreon oldalra (olyan mint a kickstarter, azaz adományokat lehet gyűjteni) és már most annyi adományt kaptak, hogy a jövőben sokkal gyorsabban fognak tudni fejleszteni, több emberrel. Ez természetesen a Ps3 verziót is érinti. Két végcélt hirdettek meg ami minket különösen érinthet. Az első, ami 400 dollár volt, hogy felépítenek egy szervert, amely révén mindenki tud majd egymással játszani hálózatban platformtól függetlenül. Például valaki Ps3-on betölt egy SNES emut és a Mortal Kombat játékot, amíg valaki PC-n ugyanezt teszi, akkor a szerver kereső funkciójának köszönhetően tudnak egymás ellen játszani :) Zseniális lesz. És mindez hasonlóan működik majd mint Xbox360-on a Link, azaz megkerüli a Sony hálózatfigyelő rendszerét. A RetroArch csapat másik végcélja 650 dollár volt, amely révén minden második hónapban fognak kiadni új RetroArch emulátor verziót, új magokkal, emulátorokkal. N64, Dreamcast, stb stb.

Nos ennyi lenne.

Végezetül elnézést mindenkitől, hogy a Walking Dead Michonne Episode 3 picit később került ki mint ahogy kigyűlt, de műtétem volt és pár napig azt sem tudtam hol vagyok :)

Legközelebb a Dark Souls 2 portolásunk érkezik mindkét platformra.

Jó játékot kíván mindenkinek a:

banner

24Hozzászólás ." Magyarítások, Portolások "

Szólj Hozzá!

24 Hozzászólás itt: "Magyarítások, Portolások"


Profile photo of ocskay92
Retró Tag
1 éve 2 hónapja .

Köszönöm szépen a pontokat.
A Batman magyarosítását nagyon várom! Meg persze a többit is.
Retroarch is nagyszerű hír!
Neked pedig jobbulást kívánok!

Profile photo of Predátor
Retró Tag
1 éve 2 hónapja .

Köszönjük a jó híreket, neked meg ton jobbulást kívánok. Ment a pont a legoba.A Lego játékokból hány darabot tudtatok portolni konzolokra? Válaszodat előre is köszönöm neked.

Profile photo of maximiliem
Retró Tag
1 éve 2 hónapja .

Köszönet a munkát. Batman, és Resident evil amiket nagyon várok.

Profile photo of Csubi1980
Retró Tag
1 éve 2 hónapja .

Köszi az újabb munkát és a sok jó hírt! A Lego játékok csak boxra jönnek, Ps3-ra nem várható? Én nagyon várom a Psp emus cikket és a retroarch cikk kiegészítését, ez a hálózati móka érdekel!

Jobbulást TON, remélem semmi komoly!

Profile photo of bighead82
Retró Tag
1 éve 2 hónapja .

Köszönet érte. Megy a pont.

Profile photo of gyurma25
Retró Tag
1 éve 2 hónapja .

már nagyon várom az Assassin Creed Rogue köszi a sok munkát amit bele tesztek

Profile photo of Halcsika
Retró Tag
1 éve 2 hónapja .

Red Dead Redemption-t félbehagytátok?

Profile photo of RicoKwothe
Retró Tag
1 éve 2 hónapja .

Jelenleg 5 Lego játék van kész Ps3-ra, és 3 Xbox360-ra. Ha rájövök mi a gond a box verziósokkal ( rá fogok jönni rövidesen ) akkor jön az összes eddig megjelent és lefordított Lego cucc.

Profile photo of csabi
Retró Tag
1 éve 2 hónapja .

Köszönet mindenkinek, aki részt vesz a portolásokban !

Profile photo of kisgomboc1
Retró Tag
1 éve 2 hónapja .

Köszönöm a munkátokat. Én is játszottam egy pár lego játékkal nekem tetszettek lehet hogy megpróbálom magyar felirattal is, de jobban várom a legközelebbi munkát remélem tényleg a Dark Souls 2 lesz 😉

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of Rolee82Rolee82 (9786 RetróPont)
(2018/02/17 10:17:56 DU.)
Jó játék lesz ezt nem kétlem, de szerintem már nem az a God of War lesz mint amit a legtöbbünk megkedvelt. én azért is szerettem ezt a játéksorozatot egyrészt, mert a fix kameraállásával egyfajta Retro hangulatot kölcsönzött, de ez most meg fog szűnni.
Profile photo of Rolee82Rolee82 (9786 RetróPont)
(2018/02/17 10:15:11 DU.)
Biztosan megindokolják majd valamivel, hogy mit fog a Skandináv mondavilágban keresni. A lényeg az, hogy hetedjére már nem akarták a fejlesztők, hogy ismét a Görög mitológiában játszódjon és a játékmenet is sokat változik.
Profile photo of Rolee82Rolee82 (9786 RetróPont)
(2018/02/17 10:06:57 DU.)
Az Ascension szerintem összességében nem annyira jó mint a harmadik része, de ugyanakkor különbözik is tőle annyira, hogy ne lehessen teljesen összehasonlítani a kettőt. Inkább érdekesebbnek mondanám, de egy valamiben biztosan jobb a 3-tól és az a grafika.
Profile photo of Csubi1980Csubi1980 (20053 RetróPont)
(2018/02/17 4:42:04 DU.)
@Rolee82:kíváncsi vagyok a Ps3-as utolsó részre az Ascensionra, meg arra, hogy Ps4-en mi a fenét keres Kartos a skandináv mondavilágban, hogyan kapcsolják össze a régi részekkel.
Profile photo of Rolee82Rolee82 (9786 RetróPont)
(2018/02/17 3:54:44 DU.)
Egyedül az eredetileg PSP-s részei keltettek bennem olyan érzést mintha egy elnyújtott DLC-vel játszanék, de a játékélmény azoknál is ott van a Maximumon.
Profile photo of Rolee82Rolee82 (9786 RetróPont)
(2018/02/17 3:54:26 DU.)
Csubi1980: én kipörgettem az összes God Of War-t és elmondhatom, hogy olyan, hogy roszz része nincs. Az összes nagyon jó.

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

    Retró Kupon Beváltás

    Retró Naplóm

    Retró Naplóm
    Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015