Home // Blog // Bad Dudes vs. Dragonninja ( Arcade )

alt_example
  • Grafika alt_example
  • Játszhatóság alt_example
  • Szavatosság alt_example
  • Hangulat alt_example
  • Zene alt_example

Biztos sokan közülünk emlékezünk azokra az időkre,mikor a 80-as években megjelentek kishazánk, kisebb kocsmáiban,dohos és dohányfüsttől ködbe burkolózó játéktermeiben, egyes művelődési házak auláljában, az akkori időben fejlett technikán alapuló szórakoztató masinák pl: flipperek,autós és motoros szimulátor játékok, és természetesen a 2D technológiával ellátott verekedős és Beat’em up játékautomaták.
Nos én ezekből a Beat’em up tipusú játékokból szeretnék nektek egyet a retroconsolegames “boncasztalára” helyezni,mégpedig nem mást mint a Bad dudes vs. Dragonninja című játékot.
És hogy miért erre a játékra esett a választásom?……….nos nemes egyszerűségből csak azért, mert ezzel a játékkal nyomtam elsők között a játékteremben ,és még azért is, mert még zöldfülűként ez a játék vitte el a legtöbb reggeli zsebpénzemet amit a szüleim adtak arra hogy reggelizzek az iskolában :)
Akkor ugorjunk neki, és szedjük szét elemeire eme számomra annyira kedvelt kis retro “gyöngyszemet”
fkeperny

A bad dudes vs. Dragonninja játéktörténete és sztorija röviden a következő: anno az 1980-as években amikor virágzott a bűnözés és a fekete kereskedelem szerte Amerikába, a sötét gonosz nindzsa erők elrabolják az amerikai elnököt Ronniet (Ronald Reagan-t).
Viszont ahogy az akkori Secret Service titkosszolgálat tudomására jut, az nyomban megbízza az ügynökség két rosszfiúját, Blade-t és Striker-t az elnök kiszabadításával.
Ám a két főhősnek igen csak rögös útja lesz mire elérnek az elnököt fogva tartó sötét erőkig, át kell küzdeniük magukat 7 pályán méghozzá New Yorkban található utcán, kamionok tetején, csatornán, erdőn, vonaton, barlangokon és a legvégső pályán egy gyártelepen aminek a végén találjuk meg a fogvatartott és kiszabadításra váró elnököt.
Kalandjain során számtalan ellenféllel kell megküzdenünk, lesznek közöttük kék ruhába bújtatott nindzsák (ezek lesznek majd minden pályán a legtöbben) majd őket követik a kunoichi női akrobatikus nindzsák akik szaltózva próbálnak az életünkre törni, nem beszélve a szürke és piros ruhás nindzsákról akik közül az elöbbi shurikeneket dobálva felénk próbálják gyengíteni az életerőnket, míg az utóbbi különböző kézifegyverrel (nundzsaku, kézitőr) tör az életünkre. Említésre méltóak még a hosszú karddal ugráló szamurájok, akik ha úgy van kedvük, akkor fentről a levevegőből próbálják meg belénk állítani a kardjukat. Plussz ott vannak még a harci kutyák akik ugatva, morogva próbálnak meg szétmarcangolni minket + a gyorsan mozgó lángoló nindzsák akiket csak úgy tudsz megállítani ha gyors ütéssel eltalálod őket abba a pillanatban mikor elötted suhannak el.

gfs_4510_2_7

Érdemes még azt is megemlítenem, hogy a pályák végén nem csak nemes egyszerüséggel kisétál az ember mint aki jól végezte dolgát, hanem minden pálya végén ott vár ránk egy-egy főellenfél, akik különféle fegyverekkel és extra tudásukkal próbálnak meg végezni az életünkkel. Ezeknek az ellenfeleknek a kicsinálása némileg több időt vesz igénybe mert nem adják könnyen a bőrüket.
A játék során a harcmodorunk kimerül 5-6 funkcióban, úgy mint ütés, rúgás, gugolva rúgás, ugorva rúgás, plussz még azok a használati kézifegyverek, amit az általunk legyilkolt ellenfelek hagynak hátra maguk után.
És tudunk még egy extra ütést is, amit úgy lehet alkalmazni,hogy lenyomva tartjuk egy kis időre az ütés gombot, ezáltal az emberünk karja úgymond betüzel, majd elengedve a gombot extra nagy ütést tud bevinni az ellenfeleknek.
Magának a gugoló rúgásnak is két funkciója lesz: az egyik az ellenfél kiiktatása, míg a másik az a nindzsák által elszórt shurikenek szétrugdosása.
Mindezek mellett még találhatunk a pályákon (coca-colás) dobozokat amik némileg visszaállítják az egészségi szintünket (ha az már nem lenne teljes),és mivel minden pálya időre megy ezért lesznek elszórva imitt-amott én csak úgy hívom őket “vekkerek” amik azt a célt szolgálják hogy rátöltenek valamennyi időt az adott pályán lévő időnkre.

bgDragonNinja7

Mit hagytam még ki????………….ja igen, hát a hangok terén nem mondható valami fenomenális alkotásnak,bár az ütés effektek elég jól el lettek találva a korához képest ,viszont a játék alatt végig kisérő zenei aláfestés az sajnos eléggé egy síkon mozog (de ezen nem vérzik el a játék szerintem)
A hangulata elég jónak mondható, az ember elég könnyen tud azonosulni a karakterrel, és eléggé bele tud mélyülni a játékba. Persze csak akkor ha kedveli az ilyen tipusú játékokat.
Nos én úgy érzem, hogy kellőképpen kitaglaltam,szétboncoltam eme játékot, és nem marad más hátra minthogy arra buzdítsalak titeket hogy bátran próbáljátok ki :)
Úgyhogy a boxkesztyüket fel,és legyünk mi a “rosszfiúk”!
[cp_youtube id=”HzTLE4c68E8″]

A játékot mameuifx32 programmal teszteltem, de MAME emulátort találtok hozzá a Letöltések-Emulátorok menüpontban.
Magát a játékot pedig itt találhatjátok —>INNEN
Sok sikert és kellemes időtöltést a játékhoz :)

31Hozzászólás ." Bad Dudes vs. Dragonninja ( Arcade ) "

Szólj Hozzá!

31 Hozzászólás itt: "Bad Dudes vs. Dragonninja ( Arcade )"


Profile photo of larsumlat
Retró Tag
4 éve 8 hónapja .

Zsebpénzrabló masinák voltak ezek! :)

Profile photo of darksogi
Retró Tag
4 éve 8 hónapja .

Hát én is ott hagytam pár FT-ot :)

Profile photo of
Vendég
4 éve 8 hónapja .

hoppá :) Blking mint tesztíró 😀 üdv a csapatban 😉 és köszi a cikket 😉

Profile photo of wxyz
Retró Tag
4 éve 8 hónapja .

Sosem játszottam vele. Nekem a játéktermek kimaradtak

de a játék jónak tűnik

Profile photo of Revolver
Retró Tag
4 éve 8 hónapja .

ez über nagy játék volt. ez az egyik örök kedvencem.
még ma leszedem estére nosztalgiázni, :) köszi, a cikk meg pofás! :)

Profile photo of wxyz
Retró Tag
4 éve 8 hónapja .

Most látom, hogy az írónak ez az első cikke. Gratulálok hozzá!

Profile photo of LucentTwo
Retró Tag
4 éve 8 hónapja .

Ez az első játék, amit kipróbáltam. A cikk olvasása alapján nagyon megfogott, el is voltam vele pár órát. Köszönöm BLKING! 😉

Profile photo of
Vendég
4 éve 8 hónapja .

gondoltam én is irok cikket :) el is kezdtem egy játékot, hogy legyen miről irni :) de feladtam 😀 unalmas.. 😀
neve Magicboy :)

Profile photo of
Vendég
4 éve 8 hónapja .

Battle City-t valaki elemezhetné 😉 imádtam, szivesen olvasnék róla egy cikket 😉

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of jocohunjocohun (92 RetróPont)
(2019/02/14 4:54:15 DU.)
retropontok a letöltésekhez DD REMEK
Profile photo of gubaguba (8880 RetróPont)
(2019/02/12 10:34:06 DU.)
https://www.gamestar.hu/hir/fifa-19-frissites-lag-257335.html
Bár az is lehet nem nálad van a gond!
Profile photo of gubaguba (8880 RetróPont)
(2019/02/12 10:21:56 DU.)
Mekkora sávszél? Mennyi eszköz lóg a routeren?
A torrent kliens off, mikor multizol. 😀
Használj 5Ghz-t a ONE s-re.(ha megoldható)
De inkább játssz madzagon (UTP) ne wifi-n.
Fix Ip? Router-ed ismeri a Qos-t? De nincs X-ONE S-em, nem tudom 😀
Profile photo of Zahor peterZahor peter (2423 RetróPont)
(2019/02/12 8:45:04 DU.)
Sziasztok.Xbox one s fifa 19 online néha laggol nem veszelyes de néha idegesit.Vkinek vmi ötlet?Köszönöm a segitséget előre is.
Profile photo of gubaguba (8880 RetróPont)
(2019/02/12 9:11:31 DE.)
Most találtam. “kis” olvasni való 😉
http://retro.land/theme-park/
Profile photo of maximiliemmaximiliem (24586 RetróPont)
(2019/02/08 8:03:43 DU.)
Köszönöm a válaszodat. Hatalmas élmény lenne magyarul végig játszani. Véleményem szerint az egyik legjobb Resident rész.

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

  • Téma: SzabályzatHozzászóló: TON
     - 7 hónap telt el

Retró Kupon Beváltás

Retró Naplóm

Retró Naplóm
Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015