Home // Blog // Magyarítások,Portolások

Sziasztok!

Sok ilyen hírt írtam már meg az évek alatt, de még soha nem avattalak be titeket, hogy ez pontosan miként történik. Az csak az első lépés, hogy az adott hétre szánt munkánk már készen a tárhelyünkön várja, hogy kiváltsátok. Amikor egy hírnek nekikezdek, akkor előtte végigjárom a neten az összes emulátorokkal, retróval, magyarításokkal kapcsolatos külföldi és honi oldalt és összegyűjtöm őket, majd próbálom prezentálni nektek.
Ezúttal is végigmentem a szokásos körutamon, de SEMMI érdemleges infót, hírt nem találtam nektek. Minden csapat Karácsonyra tartogatja a nagyobb megjelenéseit, emulátorait, fordításait. Ami az emulátorokat illeti, sajnos vagy nem sajnos (mindenki vehet PS3-at, ha szeretne) már csak Ps3-ra várhatóak megjelenések, ami annak is köszönhető, hogy a konzol a másod virágzását éli. (ez köszönhető a PS4 és One rekordokat döntögető gyenge játékfelhozatalának és nem a sokak által indoknak hitt törés hiányának)
Szóval én Karácsonyra óriási, PS3-as megjelenés áradatatot várok a RetroArch és a ScummVM csapattól is, valamint jönnek a Yakuza Black Panther, Star Ocean 5, Dragon Quest Heroes 1, 2 “angolosításai”, illetve az év RPG-je a Persona 5 februárban jelenik meg hivatalosan is.
Azért az Xbox360 tulajdonosok se keseredjenek el, mert tőlünk is jó pár nagy AAA cím portolása, magyarítása várható még a gépükre.

De térjünk is rá a heti munkánkra, ami egy nagy AAA cím és megint azt írhatom, hogy a világon csak magyarul érhető el az alapból a játékban található nyelveken kívül. Szóval világ premier portolást üdvözölhetünk, amely tooljának elkészítésében Kolo, jómagam működtünk közre erős orosz támogatottsággal, a portolást HB3N, Sandokan és nimodi csinálta. A magyarítást pedig lostprophet-nek köszönhetitek. És a teszternek pedig hála a kijátszásért.

Metro 2033.

Legendás FPS az orosz műhelyből. Szerintem már sokan végigvitték, de magyarul SOKKAL nagyobb élmény, így az is nekifuthat újra, aki már végigvitte.

Pár fontos megjegyzendő a portolással kapcsolatban:
– a játék 99%-ban magyar, de az ö és ő karakterek kezelésére nem tudtuk rávenni a játékot, így helyette o van. Nyugodjon meg mindenki, mert abszolút nem zavaró a teszterünk szerint.
– a portolás a spanyol nyelvre lett ültetve, de a konzol nyelvét nem kell állítani, hanem elég a játék menüjében a feliratot spanish-ra kapcsolni. Javaslom, hogy a nyelvet állítsátok angolra vagy oroszra és csak a felirat legyen spanyol.
– a portolás csak azzal a játék verzióval működik, amelyik tartalmazza a spanyol nyelvet. A fórumunkon megtaláljátok a portoláshoz alkalmas játék linkjét.

kupon

Igen, a játékban újra alkalmazzuk a Retró Játék Kupont. 3 db van elrejtve, egyenként 800 pontot kap aki megtalálja játék közben. Aki esetleg nem tudná, hogy miről van szó, az a GYIK-ben pótolhatja, hogy ne maradjon le a játékról. A kuponok beváltásához minimum 1000 retró ponttal kell rendelkeznie a felhasználónak és nem lehet több neki mint 15000.

Ugorjunk.
A Talehunters csapat elkészítette a Tales of Monkey Island első három részének a magyarítását ( 5 részes) és szeretném elhozni konzolra is (csak PS3-ra jött ki) de ebben a segítségeteket szeretném kérni, mert sehol nem találom a játékot. Így ha van olyan PS3 tulajdonos akinek megvan a játék mind az 5 része, az kérem keressen meg privátban, vagy töltse fel magra, vagy a fórumunkra. Köszönöm.

Szabályzat módosítás.
Mostantól módosul a GYIK és a több felhasználói fiók használata egy személynek tiltott lesz és azonnali IP bant, összes fiók törlését vonja maga után. Nagyjából 17 ilyen felhasználó van még akinek több fiókja van. Kérem őket, hogy a mai nap 18 óráig csak egy fiókat hagyjanak meg, a többit töröljék, mert este pusztítani fogok és bannolok, törlök mindenkit akinél több fiók használatot látok. Köszönöm a megértéseteket.
Az utóbbi napokban az oldalra belépésért nem mindenki kapott pontot. Még keresem a hibát, de addig is a belépésért kaphat mindenki 40 pontot/ 24 óra. Tudom, hogy nem kellemes minden nap ki be lépegetni, de azért senki nem fog belehalni, amíg megtalálom a hibát. A kimaradt napokat nem kárpótoljuk, mert ez a pontszerzés csak egy lehetőség és nem garantált dolog. És ha már pontszerzés:
Tessék a fórumba menni és segíteni a Batman Arkham Origins portolási munkálataiba. Szórjuk érte az 5-6 ezer pontokat.

Már most jelzem, hogy Karácsonyra mi is készülünk. Magyarítással (Resident Evil Zero), Retró Ponthalász héttel (minden dupla pontot ad majd, azaz a portolási segítség, aktivitás és támogatás is) illetve emulátor leírásokkal, cikkekkel, valamint az Xbox360 és Ps3  VIP szekcióba is kikerül 1-2 régebbi munkánk.

Jövő héten már remélhetőleg több, friss hírről tudok majd beszámolni. És most érkezik a Venetica vagy Walking Dead Ep3 portolás. Utóbbi második részének kiváltásához már csak 1 ezer retró pont kell. Hajrá!

Jó játékot kíván mindenkinek a:

banner

20Hozzászólás ." Magyarítások,Portolások "

Szólj Hozzá!

20 Hozzászólás itt: "Magyarítások,Portolások"


Profile photo of Predátor
Retró Tag
2 éve 7 hónapja .

Ez az, Metro 2033 magyarosítása. Ezt vártam már,mint a messiást, az oldalra való regisztrálásom óta. Nagyon köszönöm ezt a fordítást nektek.☺☺☺

Profile photo of Predátor
Retró Tag
2 éve 7 hónapja .

Ja és a legfontosabb,mentek a pontok a Metro 2033-ba.

Profile photo of Kolo
Retró Admin
2 éve 7 hónapja .

Hát igen, mi “csak” olyanokat oldunk meg amit mások nem tudnak :)

Profile photo of RayCraps
Retró Tag
2 éve 7 hónapja .

Ez az! Gratulálok a cikkhez is és a portoláshoz is! Én személy szerint még nem játszottam vele, mert erre vártam. Spájzoltam a játékot, hogy jobb élményt kapjak. Én képes vagyok hosszú időt várni az ilyen munkákra. Nagyon köszönöm és, ha lenne most annyi pontom már tölteném is. Másra tartogattam, most meg jól feladtátok a leckét nekem. “Világ premier portolás.”
Királyságosság!

Profile photo of szpetya13
Retró Tag
2 éve 7 hónapja .

Húú már nagyon vártam !! Köszi !!

Profile photo of sipi68
Retró Tag
2 éve 7 hónapja .

Kösz!Nagyon vártam!Szuper!

Profile photo of E61
Retró Tag
2 éve 7 hónapja .

Sosem értettem, hogy mi a jó ebben a játékban, pedig több esélyt is kapott.

Profile photo of Viktor
Retró Tag
2 éve 7 hónapja .

E61 Mintaha én modtam volna szerintemis,énis több esélyt adtam ezeknek,de nem!Olyan xar hangulata van ezeknek az orosz fps-eknek,(stalker,metro).

Profile photo of xarina
Retró Tag
2 éve 7 hónapja .

Pont az a jo bennuk, hogy teljesen mas a hangulatuk, mint a nyugati jatekoknak. A Stalker regen nekem sem nagyon tetszett, de miutan volt szerencsem par hetet eltolteni Ukrajnaban sokkal hangulatossabbnak talaltam a jatekot. A Metroknak pedig a tortenetuk is nagyon jo.

Profile photo of Csubi1980
Retró Tag
2 éve 7 hónapja .

Köszönjük az újabb munkát. Én is csak biztatni tudok mindenkit, vegyen az xbox mellé egy Ps3-at. Én is várom a Persona 5-öt, jelenleg a Persona 3 FES-t tolom, 40+ óra játékidő, de még szerintem a felénél se vagyok.

Profile photo of Mifune
Retró Tag
2 éve 7 hónapja .

Sziasztok! Bocsi, hogy itt kérdezem, de a Dark Souls 2-ről van valami hír? Nem sürgetnék senkit vagy ilyesmi, csak lehet tudni kb mikorra várható?

Profile photo of Nyitrai Máté
Retró Tag
2 éve 7 hónapja .

Hihetetlen játék! Az egyik legjobb post apocalyptic játék. A környezet, történet, paranormális jelenségek. Minden apró részlet nagyon jó hangulatot ad. Remélem soha nem butul le egy infinite warfare szintre csak mert ez kell a többségnek.

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of TONTON (8910 RetróPont)
(2019/06/16 8:37:41 DU.)
Visszatérünk :) Lehet kicsit másképpen, lehet átalakulva, de visszatérünk :)
Profile photo of CastielCastiel (9749 RetróPont)
(2019/06/16 6:26:43 DU.)
na mi törtent? 😀 😀
Profile photo of ShinobiMetal (20292 RetróPont)
(2019/06/15 9:51:41 DU.)
újra van oldal Dik zsámó! 😀
Profile photo of maki0308maki0308 (3376 RetróPont)
(2019/06/15 6:59:40 DU.)
De örülök hogy újra van az oldal
Profile photo of JumarJumar (16945 RetróPont)
(2019/06/15 6:08:06 DU.)
Üdv újra! :)
Profile photo of TONTON (8910 RetróPont)
(2019/06/14 5:46:11 DU.)
Üdv mindenkinek :)

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

  • Téma: SzabályzatHozzászóló: TON
     - 11 hónap telt el

Retró Kupon Beváltás

Retró Naplóm

Retró Naplóm
Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015