Home // Blog // Pokémon

Pokemon-GO-Tech2-720-624x351

Üdvözlök minden kedves olvasót! Bizony jól láttátok, Pokémon cikk érkezett :-) Bizonyára vannak, akik örülnek és vannak, akik kevésbé :-) a Pokémon Go alkalmazás, ami okos telefonokra jelent meg, az egyik legnépszerűbb játékká vált. Tegyünk egy kis betekintést a Pokémon múltjába, hogy megtudjuk mitől is válhatott ilyen népszerűvé ez a játék.

A sorozat 2000. Augusztusban indult el Magyarországon és 18 évadot élt meg. Főszereplője Ash Ketchum, aki pár barátjával neki indul a világnak, hogy Pokémonokat fogjanak és ez által Pokémon mesterré válhasson.

A Pokémon sorozat nagy népszerűségnek örvendett így rengeteg konzolos játékot és figurákat lehetett megvásárolni.

Pocket Monsters

Az első ilyen játékunk a Pocket Monsters. Sega konzolokra jelent meg, de már az interneten online is játszhatunk vele. Akit érdekel, csatolom a linket: http://www.ssega.com/play/pocket-monsters/3000

Főszereplőnk Pikachu, aki a sorozatban Ash első pokémonja volt. Hasonló a Super Márióhoz, mivel az ellenségek fejére ugorva győzhetjük le őket és haladhatunk tovább a játékban. Hosszabb időre, régen tudott engem lekötni, bár akkor is az Oroszlánkirályos játék volt a nagy kedvenc, de kipróbálásra mindenkinek ajánlom.

Mikor még hétvégenként vetítették a Pokémon sorozatot a hazai csatornák, minden gyerek illetve rajongó arra vágyott, hogy kedvenc pokémonjait megszerezze magának. Akkoriban lehetett gyűjteni Poké kártyákat, chipsekben talált Poké tazókat, a piacokon és játékboltokban számtalan kisebb – nagyobb figurákat és Poké labdákat. A játékkonzollal rendelkezők pedig beszerezhették a rájuk megjelent játékokat.

02

De igazából egyik játék sem tudta vissza adni Ash Ketchum fergeteges kalandjait, és a pokémonok megszerzésének izgalmát. Még a konzolokra megjelent játékok se.

Egészen mostanáig…

508800-pokemon-go

Annyi év után, elérkezett az idő, hogy a Pokémon vadászat újult erővel ismét elkezdődjön.  A Pokémon Go játék, okos telefonokra jelent meg, amit ingyen le lehet tölteni az áruházból.

A játék elején, karakteredet szabhatod testre. Igaz nincs sok beállítási lehetőség, elvégre nem egy The Sims játékról beszélünk. Aztán első pokémonodat választhatod meg: Charmander, Balbasaur, Squirtle. A játék, GPS-t használva jeleníti meg egy térképen a tartózkodási helyed. Látni fogod a karaktered, és jelzi ha pokémon van a közeledben. A játék nem tesz róla említést, de ha az elején nem választasz a 3 pokémonból, hanem tovább haladsz mellettük, akkor egy idő után Pikachu is elérhetővé válik, így őt is lehet választani első pokémonnak.

pikachu-kezdo-pokemon-go-300x247

Úgy tudsz elkapni egy Pokémont ha a térképeden megjelenik, hogy rákattintasz az újaddal a pokémonra és behozza a kamerát felhasználva, a virtuális valóságot. A képernyő jobb sarkán található „AR” mód jelzi. Tapasztaltam, hogy az előző telefonommal nem működött a kameramód, vagyis nem láttam a pokémont. Az „AR” mód megnyomásával egy fix hátteret hoz be, és így már elkapható a pokémon. Ha kevés labdával rendelkezünk, érdemesebb a fix hátteret választani, mivel az elfogása sokkal Könnyebb.

03

Illetve ha olyan helyen játszol, ahol sokan vannak, a nézetelkerülés érdekében is jobb a fix hátteret választani. Mivel bárki azt hiheti, hogy épp kamerázod őt, nem pedig játszol.

Még a pokémonok elkapásánál nem kell harcolni. A labdát neki célozva kaphatjuk el. A játék lényege, hogy minél több pokémont kapj el, mivel ezzel emelkedhetsz magasabb szintre. Minél magasabb szintre kerülsz, annál erősebb pokémonokat találhatsz. A játék teljes körűen ingyenes. Persze lehet vásárolni pokélabdákat és egyéb cuccokat, ami a szintlépéshez elősegíthet, de ezeket a pokéstoppoknál is ki lehet pörgetni. A pörgetésnél random ad Labdákat és más egyéb tárgyakat. Miután pörgettünk, rá 5 percre lehet újra pörgetni ugyan azt a pokéstoppot. Milyen tárgyakat kaphatunk?

 • Potion – 5. szinttől kaphatjuk meg, amivel a sérült pokémonok gyógyíthatók.
 • Revive – A csatákban kiesett pokémonok támaszthatóak fel vele.
 • Lucky Egg – 30 percig minden megszerzett tapasztalati pontot duplázz.
 • Incense – 30 percig a közeledbe vonza a pokémonokat.
 • Lure modul – a pokéstoppoknál lehet használni, ami oda vonza a pokémonokat, így más ott játszó is elkaphatja.
 • Razz Berry – a pokémon elfogásánál adhatod neki, hogy megnövelje esélyed a sikeres elkapásra.
 • Egg Incubator – Bele kell helyezni a tojást, majd az adott kilométer lesétálása után kikelhet belőle egy pokémon.
 • Pokélabda – a pokémonok elfogására kell.

Ezeknek a tárgyaknak és pokémonok birtokában haladhatunk GYM-mek felé. Első alkalommal meg kell választanunk, hogy melyik csapatba akarunk tartozni. Lehet az piros, sárga, kék csapat. Azután ha más csapat birtokolja a GYM-et, akkor pokémont választva kell legyőznünk, hogy átvegyük a helyét, ezzel megszerezve a csapatunknak a tornyot. Sikeres elfoglalásért 10 aranyat kapunk, amit az áruházban hasznosíthatunk fel. Labdát vehetünk 80 aranyért, inkubátort és más egyéb hasznos tárgyakat, amiből hiányt szenvedünk.

pokemon-csapatok-1024x501

Milyen Pokémonokat érdemes használni a harchoz?

Az elfogott pokémonok átalakíthatók. Például:

Pidgey – Pidgeotto – Pidgeot

Gastly – Haunter – Gengar

Ha elkapsz több Pidgeyt akkor rákattintva a legerősebb CP-vel rendelkezőre ott láthatod az evolve gombot. Ezzel alakíthatod át erősebb pokémonra, ami a pidgey továbbfejlesztése, Pidgeotto. Minél erősebb pokémonjaid vannak, annál erősebbeket találsz kint a szabadban is. A „CP” határozza meg a pokémonok erősségét. A tornyoknál, ha látsz egy 1700-as CP-vel rendelkező pokémont, neked pedig a legerősebb is csak 1000CP, akkor is győzhetsz. 6 pokémont választhatsz ki és a sorrendet te állíthatod fel, hogy melyik pokémonnal harcolj másodjára, ha első harcban vesztettél. Ilyenkor mondják, hogy sok lúd disznót győz. Viszont érdemes elgondolkozni, hogy belemenj-e ilyen csatába, mivel biztos, hogy pár pokémonod veszíteni fog. És csak a „Revive” tárgyal, támaszthatod fel. Ha nagy szükséged van az aranyra, amit a torony elfoglalásával kaphatsz csak meg, érdemes belevágni.

A játék folyamatos fejlesztés alatt áll. Később egymással is lehet harcolni és lehet, hogy a pokémonok elkapása sem arról fog szólni, hogy neki dobunk egy labdát és megvan. A sorozatban harcolni kellett a pokémonnal és sikeres győzelemnél lehetett csak megszerezni. Elképzelhető, hogy ebben a játékban is így lesz majd idővel.

Hitek és tévhitek…

 

Valóban igaz, hogy az úttest közepére is ki kell menni a pokémonért ha el akarom kapni?

Nem! A karakterünk pár méteres körzetben érzékeli a pokémonokat így elénk varázsolja őket, hogy biztos távolságból ellehessen kapni.

Valóban balesetveszélyes a játék?

Csak abban az esetben, ha a telefonod képernyőjét folyamatosan nézed haladás közben. Figyeljünk oda a forgalomra, elvégre nem a négy fal között játszunk.

Miért nem tölt be a kameranézet a pokémon elfogásánál?

Én is tapasztaltam ezt egy Samsung J5-ös készülékemnél. Lehetséges, hogy idő kell, hogy minden készülék tudja kezelni az appot. ( Írjátok meg kommentben a készüléketek típusát és hogy működik-e a kameranézet)

Samsung J5 – Nem

Samsung S7 Edge – Igen

Samsung A5 – Nem

Valóban az akkumulátort vészesen meríti a játék?

A Pokémon Go, GPS és folyamatos internet elérést igényel. Valamint a képernyő is bekapcsolt állapotban kell legyen a játék idején.

Mindenki véleményét szívesen várom hozzászólásban, ha épp nem is szereti a Pokémon Go játékot. Abban az esetben nyugodtan fejtse ki véleményét róla. 

 

15Hozzászólás ." Pokémon "

Szólj Hozzá!

15 Hozzászólás itt: "Pokémon"


Profile photo of Rolee82
Retró Tag
4 hónapja 25 napja .

Pofás kis cikk lett és egyben jó kis reklám a játékról itt a Retrósok számára is.
Emlékszem, hogy bár én nem voltam nagy Pokemon fan, azért néhány részét megnéztem a sorozatnak. Engem jobban lekötött a Yu-Gi-OH! sorozat, sőt még így felnőtt fejjel is szoktam Yugioh kártyajátékkal játszani néha(YGO Pro).
Visszatérve a Pokemonra, bár én még nem játszottam a Pokemon Go-val és valószínű, hogy nem is fogok, azért azt el kell ismerni, hogy rendkívül kreatívan megoldották a játék lényegét ezzel a GPS-es kombinációval. Az eddigi játékokban a harc élménye ugyan megvolt, de így már a keresgélésen is ott van a hangsúly.

Profile photo of szpetya13
Retró Tag
4 hónapja 24 napja .

A cikk nagyon jó lett de sosem szerettem a Pokemont !!

Profile photo of RicoKwothe
Retró Tag
4 hónapja 24 napja .

Mi ez? Samsung reklám? Nem csak az f@stalicska cég gyárt telefonokat.
Kösz azért a cikket.

Profile photo of Nyitrai Máté
Retró Tag
4 hónapja 23 napja .

Sose szeretem a pokemont. De hát ízlések és pofonok. A pokemon goról meg pár hónapja halottam hogy sok ,,okos” megy mobillal a kezében tökön paszulyon. Nem hiszem el hogy nincs az életben jobb dolguk.

Profile photo of kisgomboc1
Retró Tag
4 hónapja 22 napja .

Köszi a cikket. Valahogy engem nem nagyon fogott meg a pokémon világa. A gyerekkel láttam belőle egy pár részt,a játékot is próbáltam de nem tetszett. Ízlések és pofonok.

Profile photo of sipi68
Retró Tag
4 hónapja 22 napja .

Valahogy engem nem nagyon fogott meg a pokémon világa.

Profile photo of Csubi1980
Retró Tag
4 hónapja 21 napja .

Köszi a cikket! Én kölyökként imádtam a pokemont, kívülről fújom a főcímdalt mai napig:), de a játékok ebből a világból mindig hidegen hagytak!

Profile photo of ocskay92
Retró Tag
4 hónapja 20 napja .

Tettem vele én is egy-két próbát, de nem függtem rá annyira, mint sokan mások. Kölyök koromban én is néztem és gyűjtöttem a Tazokat.
Samsung Galaxy s5-öm van, azzal toltam, semmi baj nem volt.

Profile photo of TON
Retró Admin
4 hónapja 20 napja .

Én még pár héttel ezelőtt próbáltam ki a Samsung telefonomon és akkor még olyan béta állapotban volt a játék, hogy nem is igazán értettem miért rajonganak érte. Töröltem. Ellenben a Gameboy Advance-on elérhető Pokemon JRPG játékok egész pofásan sikerültek. Egy idő után repetitívek, de addig lekötnek :)

Profile photo of xarina
Retró Tag
4 hónapja 20 napja .

Sosem rajongtam a Pokemonert, igy a jatekot sem probaltam. Viszont nyaron a csapbol is ez folyt, igy eleg sok helyen hallottam a Pokemon Gorol. Az alapotletet zsenialisnak tartom, vegre valami, ami ujdonsagot hozott a jatekok vilagaba.

Profile photo of hpeti2
Retró Tag
4 hónapja 6 napja .

Köszi a cikket. Én is próbáltam a pokemon go-t, de lehet hogy már öreg vagyok hozzá és ezért nem fogott meg.

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of TONTON (3745 RetróPont)
(2017/03/26 6:32:02 DU.)
@szepi79:sajnos igen.
Profile photo of szepi79szepi79 (12072 RetróPont)
(2017/03/26 5:52:22 DU.)
A Rise of Tomb Raider javított változata másnak is bugos? Például nem veszi fel az összes mellék küldetést, néhány dolgot csak úgy tudok felvenni, elolvasni, alaptáborozni, hogy előtte meghalok és vissza kell menni érte,
Profile photo of ocskay92ocskay92 (2197 RetróPont)
(2017/03/26 5:27:09 DU.)
MetalSonic: ha a WiiU-mat CFW-ezem, akkor tudok játszani neten? Mert ugye Softmoddal nem. Most néztem utána, hogyan kell (gyerekjáték). Ha igen, akkor egész éjjel menni fog a Splatoon :)
Profile photo of tommarston78tommarston78 (96 RetróPont)
(2017/03/26 5:12:42 DU.)
Köszönöm a tegnapo segítséget jó farmolást gamerek!
Profile photo of tommarston78tommarston78 (96 RetróPont)
(2017/03/25 9:06:36 DU.)
Nagyon szépen köszönöm!
Profile photo of ocskay92ocskay92 (2197 RetróPont)
(2017/03/25 6:44:02 DU.)
Megy a farmolás 😀
Szép estét skacok!

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

  Retró Kupon Beváltás

  Retró Naplóm

  Retró Naplóm
  Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015