Home // Blog // Pokémon

Pokemon-GO-Tech2-720-624x351

Üdvözlök minden kedves olvasót! Bizony jól láttátok, Pokémon cikk érkezett :-) Bizonyára vannak, akik örülnek és vannak, akik kevésbé :-) a Pokémon Go alkalmazás, ami okos telefonokra jelent meg, az egyik legnépszerűbb játékká vált. Tegyünk egy kis betekintést a Pokémon múltjába, hogy megtudjuk mitől is válhatott ilyen népszerűvé ez a játék.

A sorozat 2000. Augusztusban indult el Magyarországon és 18 évadot élt meg. Főszereplője Ash Ketchum, aki pár barátjával neki indul a világnak, hogy Pokémonokat fogjanak és ez által Pokémon mesterré válhasson.

A Pokémon sorozat nagy népszerűségnek örvendett így rengeteg konzolos játékot és figurákat lehetett megvásárolni.

Pocket Monsters

Az első ilyen játékunk a Pocket Monsters. Sega konzolokra jelent meg, de már az interneten online is játszhatunk vele. Akit érdekel, csatolom a linket: http://www.ssega.com/play/pocket-monsters/3000

Főszereplőnk Pikachu, aki a sorozatban Ash első pokémonja volt. Hasonló a Super Márióhoz, mivel az ellenségek fejére ugorva győzhetjük le őket és haladhatunk tovább a játékban. Hosszabb időre, régen tudott engem lekötni, bár akkor is az Oroszlánkirályos játék volt a nagy kedvenc, de kipróbálásra mindenkinek ajánlom.

Mikor még hétvégenként vetítették a Pokémon sorozatot a hazai csatornák, minden gyerek illetve rajongó arra vágyott, hogy kedvenc pokémonjait megszerezze magának. Akkoriban lehetett gyűjteni Poké kártyákat, chipsekben talált Poké tazókat, a piacokon és játékboltokban számtalan kisebb – nagyobb figurákat és Poké labdákat. A játékkonzollal rendelkezők pedig beszerezhették a rájuk megjelent játékokat.

02

De igazából egyik játék sem tudta vissza adni Ash Ketchum fergeteges kalandjait, és a pokémonok megszerzésének izgalmát. Még a konzolokra megjelent játékok se.

Egészen mostanáig…

508800-pokemon-go

Annyi év után, elérkezett az idő, hogy a Pokémon vadászat újult erővel ismét elkezdődjön.  A Pokémon Go játék, okos telefonokra jelent meg, amit ingyen le lehet tölteni az áruházból.

A játék elején, karakteredet szabhatod testre. Igaz nincs sok beállítási lehetőség, elvégre nem egy The Sims játékról beszélünk. Aztán első pokémonodat választhatod meg: Charmander, Balbasaur, Squirtle. A játék, GPS-t használva jeleníti meg egy térképen a tartózkodási helyed. Látni fogod a karaktered, és jelzi ha pokémon van a közeledben. A játék nem tesz róla említést, de ha az elején nem választasz a 3 pokémonból, hanem tovább haladsz mellettük, akkor egy idő után Pikachu is elérhetővé válik, így őt is lehet választani első pokémonnak.

pikachu-kezdo-pokemon-go-300x247

Úgy tudsz elkapni egy Pokémont ha a térképeden megjelenik, hogy rákattintasz az újaddal a pokémonra és behozza a kamerát felhasználva, a virtuális valóságot. A képernyő jobb sarkán található „AR” mód jelzi. Tapasztaltam, hogy az előző telefonommal nem működött a kameramód, vagyis nem láttam a pokémont. Az „AR” mód megnyomásával egy fix hátteret hoz be, és így már elkapható a pokémon. Ha kevés labdával rendelkezünk, érdemesebb a fix hátteret választani, mivel az elfogása sokkal Könnyebb.

03

Illetve ha olyan helyen játszol, ahol sokan vannak, a nézetelkerülés érdekében is jobb a fix hátteret választani. Mivel bárki azt hiheti, hogy épp kamerázod őt, nem pedig játszol.

Még a pokémonok elkapásánál nem kell harcolni. A labdát neki célozva kaphatjuk el. A játék lényege, hogy minél több pokémont kapj el, mivel ezzel emelkedhetsz magasabb szintre. Minél magasabb szintre kerülsz, annál erősebb pokémonokat találhatsz. A játék teljes körűen ingyenes. Persze lehet vásárolni pokélabdákat és egyéb cuccokat, ami a szintlépéshez elősegíthet, de ezeket a pokéstoppoknál is ki lehet pörgetni. A pörgetésnél random ad Labdákat és más egyéb tárgyakat. Miután pörgettünk, rá 5 percre lehet újra pörgetni ugyan azt a pokéstoppot. Milyen tárgyakat kaphatunk?

 • Potion – 5. szinttől kaphatjuk meg, amivel a sérült pokémonok gyógyíthatók.
 • Revive – A csatákban kiesett pokémonok támaszthatóak fel vele.
 • Lucky Egg – 30 percig minden megszerzett tapasztalati pontot duplázz.
 • Incense – 30 percig a közeledbe vonza a pokémonokat.
 • Lure modul – a pokéstoppoknál lehet használni, ami oda vonza a pokémonokat, így más ott játszó is elkaphatja.
 • Razz Berry – a pokémon elfogásánál adhatod neki, hogy megnövelje esélyed a sikeres elkapásra.
 • Egg Incubator – Bele kell helyezni a tojást, majd az adott kilométer lesétálása után kikelhet belőle egy pokémon.
 • Pokélabda – a pokémonok elfogására kell.

Ezeknek a tárgyaknak és pokémonok birtokában haladhatunk GYM-mek felé. Első alkalommal meg kell választanunk, hogy melyik csapatba akarunk tartozni. Lehet az piros, sárga, kék csapat. Azután ha más csapat birtokolja a GYM-et, akkor pokémont választva kell legyőznünk, hogy átvegyük a helyét, ezzel megszerezve a csapatunknak a tornyot. Sikeres elfoglalásért 10 aranyat kapunk, amit az áruházban hasznosíthatunk fel. Labdát vehetünk 80 aranyért, inkubátort és más egyéb hasznos tárgyakat, amiből hiányt szenvedünk.

pokemon-csapatok-1024x501

Milyen Pokémonokat érdemes használni a harchoz?

Az elfogott pokémonok átalakíthatók. Például:

Pidgey – Pidgeotto – Pidgeot

Gastly – Haunter – Gengar

Ha elkapsz több Pidgeyt akkor rákattintva a legerősebb CP-vel rendelkezőre ott láthatod az evolve gombot. Ezzel alakíthatod át erősebb pokémonra, ami a pidgey továbbfejlesztése, Pidgeotto. Minél erősebb pokémonjaid vannak, annál erősebbeket találsz kint a szabadban is. A „CP” határozza meg a pokémonok erősségét. A tornyoknál, ha látsz egy 1700-as CP-vel rendelkező pokémont, neked pedig a legerősebb is csak 1000CP, akkor is győzhetsz. 6 pokémont választhatsz ki és a sorrendet te állíthatod fel, hogy melyik pokémonnal harcolj másodjára, ha első harcban vesztettél. Ilyenkor mondják, hogy sok lúd disznót győz. Viszont érdemes elgondolkozni, hogy belemenj-e ilyen csatába, mivel biztos, hogy pár pokémonod veszíteni fog. És csak a „Revive” tárgyal, támaszthatod fel. Ha nagy szükséged van az aranyra, amit a torony elfoglalásával kaphatsz csak meg, érdemes belevágni.

A játék folyamatos fejlesztés alatt áll. Később egymással is lehet harcolni és lehet, hogy a pokémonok elkapása sem arról fog szólni, hogy neki dobunk egy labdát és megvan. A sorozatban harcolni kellett a pokémonnal és sikeres győzelemnél lehetett csak megszerezni. Elképzelhető, hogy ebben a játékban is így lesz majd idővel.

Hitek és tévhitek…

 

Valóban igaz, hogy az úttest közepére is ki kell menni a pokémonért ha el akarom kapni?

Nem! A karakterünk pár méteres körzetben érzékeli a pokémonokat így elénk varázsolja őket, hogy biztos távolságból ellehessen kapni.

Valóban balesetveszélyes a játék?

Csak abban az esetben, ha a telefonod képernyőjét folyamatosan nézed haladás közben. Figyeljünk oda a forgalomra, elvégre nem a négy fal között játszunk.

Miért nem tölt be a kameranézet a pokémon elfogásánál?

Én is tapasztaltam ezt egy Samsung J5-ös készülékemnél. Lehetséges, hogy idő kell, hogy minden készülék tudja kezelni az appot. ( Írjátok meg kommentben a készüléketek típusát és hogy működik-e a kameranézet)

Samsung J5 – Nem

Samsung S7 Edge – Igen

Samsung A5 – Nem

Valóban az akkumulátort vészesen meríti a játék?

A Pokémon Go, GPS és folyamatos internet elérést igényel. Valamint a képernyő is bekapcsolt állapotban kell legyen a játék idején.

Mindenki véleményét szívesen várom hozzászólásban, ha épp nem is szereti a Pokémon Go játékot. Abban az esetben nyugodtan fejtse ki véleményét róla. 

 

19Hozzászólás ." Pokémon "

Szólj Hozzá!

19 Hozzászólás itt: "Pokémon"


Profile photo of Rolee82
Retró Tag
1 éve 5 hónapja .

Pofás kis cikk lett és egyben jó kis reklám a játékról itt a Retrósok számára is.
Emlékszem, hogy bár én nem voltam nagy Pokemon fan, azért néhány részét megnéztem a sorozatnak. Engem jobban lekötött a Yu-Gi-OH! sorozat, sőt még így felnőtt fejjel is szoktam Yugioh kártyajátékkal játszani néha(YGO Pro).
Visszatérve a Pokemonra, bár én még nem játszottam a Pokemon Go-val és valószínű, hogy nem is fogok, azért azt el kell ismerni, hogy rendkívül kreatívan megoldották a játék lényegét ezzel a GPS-es kombinációval. Az eddigi játékokban a harc élménye ugyan megvolt, de így már a keresgélésen is ott van a hangsúly.

Profile photo of szpetya13
Retró Tag
1 éve 5 hónapja .

A cikk nagyon jó lett de sosem szerettem a Pokemont !!

Profile photo of RicoKwothe
Retró Tag
1 éve 5 hónapja .

Mi ez? Samsung reklám? Nem csak az f@stalicska cég gyárt telefonokat.
Kösz azért a cikket.

Profile photo of Nyitrai Máté
Retró Tag
1 éve 5 hónapja .

Sose szeretem a pokemont. De hát ízlések és pofonok. A pokemon goról meg pár hónapja halottam hogy sok ,,okos” megy mobillal a kezében tökön paszulyon. Nem hiszem el hogy nincs az életben jobb dolguk.

Profile photo of kisgomboc1
Retró Tag
1 éve 5 hónapja .

Köszi a cikket. Valahogy engem nem nagyon fogott meg a pokémon világa. A gyerekkel láttam belőle egy pár részt,a játékot is próbáltam de nem tetszett. Ízlések és pofonok.

Profile photo of sipi68
Retró Tag
1 éve 5 hónapja .

Valahogy engem nem nagyon fogott meg a pokémon világa.

Profile photo of Csubi1980
Retró Tag
1 éve 5 hónapja .

Köszi a cikket! Én kölyökként imádtam a pokemont, kívülről fújom a főcímdalt mai napig:), de a játékok ebből a világból mindig hidegen hagytak!

Profile photo of ocskay92
Retró Tag
1 éve 5 hónapja .

Tettem vele én is egy-két próbát, de nem függtem rá annyira, mint sokan mások. Kölyök koromban én is néztem és gyűjtöttem a Tazokat.
Samsung Galaxy s5-öm van, azzal toltam, semmi baj nem volt.

Profile photo of TON
Retró Admin
1 éve 5 hónapja .

Én még pár héttel ezelőtt próbáltam ki a Samsung telefonomon és akkor még olyan béta állapotban volt a játék, hogy nem is igazán értettem miért rajonganak érte. Töröltem. Ellenben a Gameboy Advance-on elérhető Pokemon JRPG játékok egész pofásan sikerültek. Egy idő után repetitívek, de addig lekötnek :)

Profile photo of xarina
Retró Tag
1 éve 5 hónapja .

Sosem rajongtam a Pokemonert, igy a jatekot sem probaltam. Viszont nyaron a csapbol is ez folyt, igy eleg sok helyen hallottam a Pokemon Gorol. Az alapotletet zsenialisnak tartom, vegre valami, ami ujdonsagot hozott a jatekok vilagaba.

Profile photo of hpeti2
Retró Tag
1 éve 5 hónapja .

Köszi a cikket. Én is próbáltam a pokemon go-t, de lehet hogy már öreg vagyok hozzá és ezért nem fogott meg.

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of RicoKwotheRicoKwothe (19284 RetróPont)
(2018/04/22 4:28:16 DU.)
TON, sikerült végeznem a képekkel, ha elég gyors vagy, még ma este kiteheted a Resi Zero-t.
Profile photo of Rolee82Rolee82 (12259 RetróPont)
(2018/04/22 12:47:49 DU.)
Sandokán: én úgy vagyok ezzel, hogy a retro játékokat mindig is szeretni fogom, de attól még az újabbaktól sem zárkózom el. Sőt, így tudom csak igazán értékelni a retrót, ha van viszonyítási alapom az újabbakhoz képest.
Profile photo of SandokánSandokán (34219 RetróPont)
(2018/04/22 10:04:04 DE.)
Rolee82,TON, csupán örültem Csubi fórumtársunknak aki elég sokat tett már az oldalra, és merte leírni azt. Maga a tény, hogy megfogta , vágyott és nem csalódott. Attól még a PS3 a best konzol.
Profile photo of Rolee82Rolee82 (12259 RetróPont)
(2018/04/21 8:57:44 DU.)
Sandokán: Ne haragudj, én is írtam az új God of Warról véleményt. Azonban már jóvá is tettem e csúftettemet és játszottam összesen másfél órát a Street Fighter 2-vel, a Marvel VS Capcommal, a Darkstalkers-el és a Super Mario World-el. :) Nem viccelek.
Profile photo of RicoKwotheRicoKwothe (19284 RetróPont)
(2018/04/21 6:34:02 DU.)
üdv.
Az, hogy semmiféleképpen ne konzolon próbáld. Vérgagyi lett az átirat. Rengeteg meló volt vele az tény, de annyira le van butítva Xbox360-on és Ps3-on a grafika, hogy konkrétan nincs szájmozgása az orkoknak. Ps1-es szint.
Profile photo of FebalFebal (52 RetróPont)
(2018/04/21 5:58:25 DU.)
Szaisztok új vagyok ! Mia vélemyétek a shadow of mordor nevű játékról? én nagyon ki szeretném próbálni mivel érdekel a story ésa világa .Iga majd csak akkor ha lesz magyar nyelvem ohzzá 😀 .Szóval mia véleményetek róla?

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

  Retró Kupon Beváltás

  Retró Naplóm

  Retró Naplóm
  Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015