Home // Blog // Sunset Riders ( SNES, GENESIS )

alt_example
 • Grafika alt_example
 • Játszhatóság alt_example
 • Szavatosság alt_example
 • Hangulat alt_example
 • Zene alt_example

Kisebb korában szerintem mindenki szerette a western filmeket és a pisztolyhősök legendáit. Nos, mégha Billy a Kölyökkel, vagy Doc Holliday-al nem is tud szolgálni a Konami, azért megdobtak minket a 90-es évek elején egy jó kis vadnyugati lövöldével. Elsőnek a játéktermekben tarolt, majd megérkezett GENESIS és SNES platformokra is. Most az utóbbi két verziót veszem górcső alá, azaz futottam ( bocsánat, vágtáztam ) néhány kört a játék mindkét verziójával.
Kezdjük a lényeggel: melyik verziót próbáld ki ha a cikk meghozza a kedved a játékhoz? Mindenképpen a SNES portot, mert a száraz technikai dolgokon kívül ( szebb a grafika, jobbak a hangok ) tartalmilag is köröket ver a SEGA-s társára. Egészen konkrétan a GENESIS verzióban 2 főhős közül lehet választani, ( igaz Cormano a legcoolabb mexikói ipse szerepel itt is ) amíg a SNES-es változatban 4 kutyaütővel vihető végig a sztori. Ami még ennél is lényegesebb, hogy a SEGA-s port megvan vágva és a játéktermi, eredeti verzióban bemutatkozó 8 főellenségből csak 4 teszi tiszteletét. Ejnye-ejnye. Mi szólhat mégis ezen verzió mellett? Aki már hülyére játszotta a SNES-es sztorit, az teljesen új pályákkal találkozhat benne. A grafika mindkét verzióban egész jó, habár részletességben van hiányérzete az embernek.

gfs_37092_2_21

Emlékszem kisebb koromban ez a játék is ott volt azok között, amit sokat nyüstöltünk a haverokkal co-op-ban. Viszont férfiasan bevallom, hogy ilyen mértékű nehézségre nem emlékeztem, mint amilyennel valójában szembesültem. Easy, azaz legkönnyebb fokozaton vittem a játékot és bizony az 1 órás tiszta játékidő ellenére, többszöri újrakezdés és 3 óra golyózápor lett a dologból. Nah meg persze pár anyázás. Irtózatosan nehéz játék, mert egy lövedék és meghalsz. Ellenben fantasztikus módon fejleszti a reflexeket és a kézügyességet. Utóbbinak talán még az asszony is örül otthon :) Komolyra fordítva a szót, semmiképpen nem ajánlott ész nélkül rohanni a játékban, mert annak gyors halál a vége. Természetesen vannak extra életek, de hamar fogyogatnak, ha nem ésszel és megfontoltan menetelünk a bártáncos leánykák megmentésére.
Igen, ezt még nem is mondtam, hogy történet helyett csinos pixel-lánykák megmentése és fejvadászat a cél. A nehézségről még egy mondatot: ketten játszva, egymást segítve a teljes játék megváltozik és a kihívás a béka segge alá mászik, azaz előkaphatjuk az ész nélküli lövöldözős énünket. Hogy ezek után egyedüli vagy co-op játékra ajánlom eme retró gyöngyszemet? Inkább utóbbi.
A választott hősünkkel amúgy elég változatos vadregényes tájakon vezethet az utunk és minden western motívum feltűnik. A már említett bárkislányok mellett, vadászhatunk indiánokra, ugrálhatunk bikákon, lovagolhatunk szekeret üldözve és vonaton lövöldözhetünk. A lövöldözéshez jópár fegyver biztosítja a naftát.

ssrid05
Miről nem szóltam még?
Jah igen: bónusz pályák is színesítik a palettát, amelyek között még 3D-s lövöldözés is található, amolyan Time Crisis módra.

A hangok nagyon erőtlenül szólnak GENESIS-en, de a SNES változatban erőteljesek és elég jól visszaadják a hangulatot. A főellenségek digitális hangon szólalnak meg, beszélnek ami csodálatra méltó és tetszetős. A zene a kaland során véleményem szerint átlagos, pedig a téma ugye adná magát 1-2 Morricone utánzattal. Ellenben a főcím….nos az üt. Nem kicsit. Nagyon. Még egy hangulatos animációs intrót is készítettek a SNES porthoz.

sunset-riders-snes-insert-coin-danterants-blogspot-com

Őszintén bevallom, hogy a játék tesztelése előtt nagyobb volt a lelkesedésem mint utánna. Gondolkozok most, hogy ennek mi lehet az oka és oda lyukadok ki, hogy: egész egyszerűen ez a Sunset Riders co-op-ban mutatja meg a foga fehérjét. Egyedül játszva nemcsak bődületesen nehéz, de még az irányításból fakadó problémák ( sokszor nem az ügyességed dönt, hanem a gép, mert ezer golyó záporozik feléd, azaz esélyed sincs kikerülni őket ) miatt elég gyorsan frusztrálóvá válik Nyilván végig lehet vinni ( nekem is sikerült ) de elég szenvedős. Főleg a főellenségek, amelyekhez egy jótanács: mindig a segítőit lődd ki először és csak utána a főnököt.
Sajnos a megnyerés csak egy képernyőt tol a képünkbe, hogy béna vagy, told normál fokozaton. ( easy-n vittem ) Kösz, nem.

[cp_youtube id=”INqeq2u94Xw”]

Nah, megyek, mert vár egy olyan csúcs SNES játék, amit nem tudok abbahagyni. De ez már egy másik történet és egy következő cikk témája lesz a közeljövőben.

A Sunset Riders-t Xbox360-on teszteltem GenesisPlus360 0.18-as és Snes360 0.32-es verzióival, amelyek hozzáférhetők a Letöltések menüpontban.

A játékok pedig innen tölhetők:

GENESIS SUNSET RIDERS
SNES SUNSET RIDERS

56Hozzászólás ." Sunset Riders ( SNES, GENESIS ) "

Szólj Hozzá!

56 Hozzászólás itt: "Sunset Riders ( SNES, GENESIS )"


Profile photo of
Vendég
4 éve 1 hónapja .

köszönjük a bemutatót… azt hittem mindent ismerek.. . de nem… lehet túl fiatal vagyok a közel 30 évemmel? 😀

Profile photo of guba
Retró Tag
4 éve 1 hónapja .

Imádtam.
Még abból az időből mikor a Gömb utcába (game city) jártam néhány százasért kazettát cserélni.
Valahogy jobban megbecsülte az ember a játékokat. Bár tényleg nehéz volt, de a co-op miatt heteket nyüstöltük, azt hiszem az 5-6 kazi között ez is ott maradt mikor eladtam a gépet (SMD)

Nem rég, persze mentéssel 😉 végi játszottam újra. Csak, hogy halljam azokat a zenéket , hangokat. Jót nosztalgiáztam. De újra már nem lenne türelmem 5 netán 3 élettel nekivágni. Viszont a nosztalgikus érzés elkapott és néhány részletre meglepően jól emlékeztem mikor mit kell nyomni… Pl mikor az első pályán a bikák jönnek, rögtön hiba nélkül sikerült elsőre. De az első boss sem volt gond.
Hiába no, sokszor legyőztem már :) Nem mintha olyan jó játékos lennék, pláne mostanra nem. De ha én már nem is, viszont azért az ujjaim “emlékeztek” a mozdulatokra :)

Profile photo of Seery
Retró Tag
4 éve 1 hónapja .

Jóó játéknak tűnik próbálom is ki!! :)

Profile photo of renat93
Retró Tag
4 éve 1 hónapja .

A nehézségek megszünt a csapat munka kifort. ! Még volt értelme egy-egy játéknak… :-)

Profile photo of sipi68
Retró Tag
4 éve 1 hónapja .

Ez az a játék amit valahogy sohasem volt kedvem kipróbálni.Talán most majd megjön.

Profile photo of Speed1192
Retró Tag
4 éve 1 hónapja .

Már nem is emlékeztem erre a játékra, pedig abban az időben sok idegeskedést köszönhetem neki.

Profile photo of darksogi
Retró Tag
4 éve 1 hónapja .

Uhh menyi idegbajos percet okozott ez nekem :)

Profile photo of demeterf
Retró Tag
4 éve 1 hónapja .

Jó játék lehet. Köszi a tesztet.

Profile photo of BLKING
Retró Tag
4 éve 1 hónapja .

Uhhhhhhh……….anno mi is toltuk a haverokkal a helyi Művházban,de nem ezt hanem valamelyik “testvérét” ennek,de a címére már nem emlékszek…..két db pisztoly volt beleszúrva a gépbe,és szintén ilyen vadnyugatos fíllingje volt a játéknak……..rengeteget játszottunk vele…..csak egy kis idő után (3-4 hét) valamelyik nagyokos tönkre vágta az egyik pisztolyt (lógott a bele)….lehetett hívni a szerelőket a géphez :)

Profile photo of AlbertWesker
Retró Tag
4 éve 1 hónapja .

micsoda játékmenet :O

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of TONTON (7861 RetróPont)
(2018/06/21 5:35:45 DU.)
@Rico:holnap mehet ki.Korábban végzek melóval és 1 órám lesz,hogy megcsináljam a kiadást :)Kereslek majd priviben.
Profile photo of RicoKwotheRicoKwothe (17817 RetróPont)
(2018/06/21 2:24:36 DU.)
Jó nyomod hajojjá’ meg. :)
Pedig nem bánnám ha felnéznr, kész a Max: Cursed Brotherhood magyarításom. Meg a cikk is hozzá.
Profile photo of ShinobiMetal (19587 RetróPont)
(2018/06/21 1:24:37 DU.)
ne is adjál ki semmit,nem lenne rá egy szemernyi időm,több terrabájnyi ps4 játékom van hddn,(az életbe nem játszom őket végig) meg amit eltudsz képzelni retro masinák tömkelege,az összes létező játékkal.
Profile photo of TONTON (7861 RetróPont)
(2018/06/20 10:01:36 DU.)
Egész héten vizsgáztam és vizsgázom.Most nincs szemernyi időm sem.Amint lefutnak ezek sokkal több szabadidőm lesz. Evvan,ilyen az élet :)
Profile photo of stirliczstirlicz (11108 RetróPont)
(2018/06/20 7:21:22 DU.)
TON, mikor lesz az a “holnap” amikor jó pár mindent beindítotok? 😀
Profile photo of pelipeli (21244 RetróPont)
(2018/06/20 1:15:36 DU.)
Sziasztok! Resident Evil Zero-nál a pontok már régen kigyűltek,de letöltési link,még sehol,valami info? kőszi

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

  Retró Kupon Beváltás

  Retró Naplóm

  Retró Naplóm
  Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015