Home // Blog // Sunset Riders ( SNES, GENESIS )

alt_example
  • Grafika alt_example
  • Játszhatóság alt_example
  • Szavatosság alt_example
  • Hangulat alt_example
  • Zene alt_example

Kisebb korában szerintem mindenki szerette a western filmeket és a pisztolyhősök legendáit. Nos, mégha Billy a Kölyökkel, vagy Doc Holliday-al nem is tud szolgálni a Konami, azért megdobtak minket a 90-es évek elején egy jó kis vadnyugati lövöldével. Elsőnek a játéktermekben tarolt, majd megérkezett GENESIS és SNES platformokra is. Most az utóbbi két verziót veszem górcső alá, azaz futottam ( bocsánat, vágtáztam ) néhány kört a játék mindkét verziójával.
Kezdjük a lényeggel: melyik verziót próbáld ki ha a cikk meghozza a kedved a játékhoz? Mindenképpen a SNES portot, mert a száraz technikai dolgokon kívül ( szebb a grafika, jobbak a hangok ) tartalmilag is köröket ver a SEGA-s társára. Egészen konkrétan a GENESIS verzióban 2 főhős közül lehet választani, ( igaz Cormano a legcoolabb mexikói ipse szerepel itt is ) amíg a SNES-es változatban 4 kutyaütővel vihető végig a sztori. Ami még ennél is lényegesebb, hogy a SEGA-s port megvan vágva és a játéktermi, eredeti verzióban bemutatkozó 8 főellenségből csak 4 teszi tiszteletét. Ejnye-ejnye. Mi szólhat mégis ezen verzió mellett? Aki már hülyére játszotta a SNES-es sztorit, az teljesen új pályákkal találkozhat benne. A grafika mindkét verzióban egész jó, habár részletességben van hiányérzete az embernek.

gfs_37092_2_21

Emlékszem kisebb koromban ez a játék is ott volt azok között, amit sokat nyüstöltünk a haverokkal co-op-ban. Viszont férfiasan bevallom, hogy ilyen mértékű nehézségre nem emlékeztem, mint amilyennel valójában szembesültem. Easy, azaz legkönnyebb fokozaton vittem a játékot és bizony az 1 órás tiszta játékidő ellenére, többszöri újrakezdés és 3 óra golyózápor lett a dologból. Nah meg persze pár anyázás. Irtózatosan nehéz játék, mert egy lövedék és meghalsz. Ellenben fantasztikus módon fejleszti a reflexeket és a kézügyességet. Utóbbinak talán még az asszony is örül otthon :) Komolyra fordítva a szót, semmiképpen nem ajánlott ész nélkül rohanni a játékban, mert annak gyors halál a vége. Természetesen vannak extra életek, de hamar fogyogatnak, ha nem ésszel és megfontoltan menetelünk a bártáncos leánykák megmentésére.
Igen, ezt még nem is mondtam, hogy történet helyett csinos pixel-lánykák megmentése és fejvadászat a cél. A nehézségről még egy mondatot: ketten játszva, egymást segítve a teljes játék megváltozik és a kihívás a béka segge alá mászik, azaz előkaphatjuk az ész nélküli lövöldözős énünket. Hogy ezek után egyedüli vagy co-op játékra ajánlom eme retró gyöngyszemet? Inkább utóbbi.
A választott hősünkkel amúgy elég változatos vadregényes tájakon vezethet az utunk és minden western motívum feltűnik. A már említett bárkislányok mellett, vadászhatunk indiánokra, ugrálhatunk bikákon, lovagolhatunk szekeret üldözve és vonaton lövöldözhetünk. A lövöldözéshez jópár fegyver biztosítja a naftát.

ssrid05
Miről nem szóltam még?
Jah igen: bónusz pályák is színesítik a palettát, amelyek között még 3D-s lövöldözés is található, amolyan Time Crisis módra.

A hangok nagyon erőtlenül szólnak GENESIS-en, de a SNES változatban erőteljesek és elég jól visszaadják a hangulatot. A főellenségek digitális hangon szólalnak meg, beszélnek ami csodálatra méltó és tetszetős. A zene a kaland során véleményem szerint átlagos, pedig a téma ugye adná magát 1-2 Morricone utánzattal. Ellenben a főcím….nos az üt. Nem kicsit. Nagyon. Még egy hangulatos animációs intrót is készítettek a SNES porthoz.

sunset-riders-snes-insert-coin-danterants-blogspot-com

Őszintén bevallom, hogy a játék tesztelése előtt nagyobb volt a lelkesedésem mint utánna. Gondolkozok most, hogy ennek mi lehet az oka és oda lyukadok ki, hogy: egész egyszerűen ez a Sunset Riders co-op-ban mutatja meg a foga fehérjét. Egyedül játszva nemcsak bődületesen nehéz, de még az irányításból fakadó problémák ( sokszor nem az ügyességed dönt, hanem a gép, mert ezer golyó záporozik feléd, azaz esélyed sincs kikerülni őket ) miatt elég gyorsan frusztrálóvá válik Nyilván végig lehet vinni ( nekem is sikerült ) de elég szenvedős. Főleg a főellenségek, amelyekhez egy jótanács: mindig a segítőit lődd ki először és csak utána a főnököt.
Sajnos a megnyerés csak egy képernyőt tol a képünkbe, hogy béna vagy, told normál fokozaton. ( easy-n vittem ) Kösz, nem.

[cp_youtube id=”INqeq2u94Xw”]

Nah, megyek, mert vár egy olyan csúcs SNES játék, amit nem tudok abbahagyni. De ez már egy másik történet és egy következő cikk témája lesz a közeljövőben.

A Sunset Riders-t Xbox360-on teszteltem GenesisPlus360 0.18-as és Snes360 0.32-es verzióival, amelyek hozzáférhetők a Letöltések menüpontban.

A játékok pedig innen tölhetők:

GENESIS SUNSET RIDERS
SNES SUNSET RIDERS

56Hozzászólás ." Sunset Riders ( SNES, GENESIS ) "

Szólj Hozzá!

56 Hozzászólás itt: "Sunset Riders ( SNES, GENESIS )"


Profile photo of
Vendég
4 éve 9 hónapja .

köszönjük a bemutatót… azt hittem mindent ismerek.. . de nem… lehet túl fiatal vagyok a közel 30 évemmel? 😀

Profile photo of guba
Retró Tag
4 éve 9 hónapja .

Imádtam.
Még abból az időből mikor a Gömb utcába (game city) jártam néhány százasért kazettát cserélni.
Valahogy jobban megbecsülte az ember a játékokat. Bár tényleg nehéz volt, de a co-op miatt heteket nyüstöltük, azt hiszem az 5-6 kazi között ez is ott maradt mikor eladtam a gépet (SMD)

Nem rég, persze mentéssel 😉 végi játszottam újra. Csak, hogy halljam azokat a zenéket , hangokat. Jót nosztalgiáztam. De újra már nem lenne türelmem 5 netán 3 élettel nekivágni. Viszont a nosztalgikus érzés elkapott és néhány részletre meglepően jól emlékeztem mikor mit kell nyomni… Pl mikor az első pályán a bikák jönnek, rögtön hiba nélkül sikerült elsőre. De az első boss sem volt gond.
Hiába no, sokszor legyőztem már :) Nem mintha olyan jó játékos lennék, pláne mostanra nem. De ha én már nem is, viszont azért az ujjaim “emlékeztek” a mozdulatokra :)

Profile photo of Seery
Retró Tag
4 éve 9 hónapja .

Jóó játéknak tűnik próbálom is ki!! :)

Profile photo of renat93
Retró Tag
4 éve 8 hónapja .

A nehézségek megszünt a csapat munka kifort. ! Még volt értelme egy-egy játéknak… :-)

Profile photo of sipi68
Retró Tag
4 éve 8 hónapja .

Ez az a játék amit valahogy sohasem volt kedvem kipróbálni.Talán most majd megjön.

Profile photo of Speed1192
Retró Tag
4 éve 8 hónapja .

Már nem is emlékeztem erre a játékra, pedig abban az időben sok idegeskedést köszönhetem neki.

Profile photo of darksogi
Retró Tag
4 éve 8 hónapja .

Uhh menyi idegbajos percet okozott ez nekem :)

Profile photo of demeterf
Retró Tag
4 éve 8 hónapja .

Jó játék lehet. Köszi a tesztet.

Profile photo of BLKING
Retró Tag
4 éve 8 hónapja .

Uhhhhhhh……….anno mi is toltuk a haverokkal a helyi Művházban,de nem ezt hanem valamelyik “testvérét” ennek,de a címére már nem emlékszek…..két db pisztoly volt beleszúrva a gépbe,és szintén ilyen vadnyugatos fíllingje volt a játéknak……..rengeteget játszottunk vele…..csak egy kis idő után (3-4 hét) valamelyik nagyokos tönkre vágta az egyik pisztolyt (lógott a bele)….lehetett hívni a szerelőket a géphez :)

Profile photo of AlbertWesker
Retró Tag
4 éve 8 hónapja .

micsoda játékmenet :O

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of jocohunjocohun (92 RetróPont)
(2019/02/14 4:54:15 DU.)
retropontok a letöltésekhez DD REMEK
Profile photo of gubaguba (8880 RetróPont)
(2019/02/12 10:34:06 DU.)
https://www.gamestar.hu/hir/fifa-19-frissites-lag-257335.html
Bár az is lehet nem nálad van a gond!
Profile photo of gubaguba (8880 RetróPont)
(2019/02/12 10:21:56 DU.)
Mekkora sávszél? Mennyi eszköz lóg a routeren?
A torrent kliens off, mikor multizol. 😀
Használj 5Ghz-t a ONE s-re.(ha megoldható)
De inkább játssz madzagon (UTP) ne wifi-n.
Fix Ip? Router-ed ismeri a Qos-t? De nincs X-ONE S-em, nem tudom 😀
Profile photo of Zahor peterZahor peter (2423 RetróPont)
(2019/02/12 8:45:04 DU.)
Sziasztok.Xbox one s fifa 19 online néha laggol nem veszelyes de néha idegesit.Vkinek vmi ötlet?Köszönöm a segitséget előre is.
Profile photo of gubaguba (8880 RetróPont)
(2019/02/12 9:11:31 DE.)
Most találtam. “kis” olvasni való 😉
http://retro.land/theme-park/
Profile photo of maximiliemmaximiliem (24586 RetróPont)
(2019/02/08 8:03:43 DU.)
Köszönöm a válaszodat. Hatalmas élmény lenne magyarul végig játszani. Véleményem szerint az egyik legjobb Resident rész.

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

  • Téma: SzabályzatHozzászóló: TON
     - 7 hónap telt el

Retró Kupon Beváltás

Retró Naplóm

Retró Naplóm
Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015