Home // Blog // A háború istene

10 év. 10 évnyi őrület. És nincs más kiút. Kratos leveti magát Görögország legmagasabb hegyéről, mert csak a halál nyújthat menedéket. De nem volt ez mindig így. Kratos, valaha az istenek bajnoka volt.

02

Minden gyilkosság, minden áldozat, mivel szembesülnie kellett, saját múltját jutatta eszébe, mely olyan szörnyű volt, hogy csak az istenek segíthettek neki a feledésben. Született egy egyezség. Kratos, teljesíti az istenek akaratát, cserébe ők megszabadítják a múltbéli bűnétől. Kikötőről kikötőre járt, és teljesítette a rábízott feladatokat.  10 év telt el így és Kratos, Athénet hívta, hogy teljesítsék az ígéret rájuk eső részét. Athéne még egy utolsó küldetéssel bízta meg Kratost.

Menj el Athenba és állítsd meg Árészt a hadistent, hogy végleg elpusztítsa a várost! Ezzel elnyered jutalmad, és rémálmaid feledésbe merülnek.

Ahogy közeledett Kratos hajója Athen partjaihoz, a füst és a lángok teljesen ellepték az egykor gazdagságnak örvendett várost. Nem hallatszott más, csak a férfiak és nők sikolyai. Kétségbeesetten keresték a kiutat. Árész hadserege válogatás nélkül gyilkolt. Ocsmány szörnyek lepték el a várost és addig maradtak míg Athen el nem pusztult teljesen.

03

Kratos, az istenektől kapott képességekkel és saját harci szellemével, a legveszélyesebb halandó a földön. Vértől áztatott kövek, patakokban folyó vér jelezte, küldetésének sikerességét. Hydrák és hárpiák keresztezték útját, de semmi sem állíthatta meg. Sikerült megmentenie egy nőt. Az orákulum volt az, aki tudta, hogy jönni fog egy nagy harcos, aki megmenti majd a várost Árész és hadseregétől. Az orákulum, Kratos akarata nélkül bepillantást nyert elméjébe. Egy sötét spártai harcost látott. Egy igazi vezért, kinek félték nevét. A hadsereg élén állt. Könyörtelen és hataloméhes. De volt egy kis zug. Egy apróbb árny, a felesége. Kétségbeesés ült ki az arcára, és Kratost kérdezte:

– Mikor lesz már ennek vége Kratos?

Kratos: Ha majd Spárta dicsőségét zengi a világ!

Az orákulum, menekülve Kratos fejéből nem tudta, hogy a megmentővel vagy a pusztítóval áll-e szemben. A város, a pusztulás szélén áll. Nem volt választása, Kratosnak elmondta, hogy csak Pandóra szelencéjével győzheti le Árészt. Távol Athen falaitól, a keleti sivatagon túl rejtették el az istenek. Az orákulum figyelmeztette őt, hogy akik a Pandóra szelencéje keresésére indultak, soha nem tértek vissza.

Pandóra szelencéje Kronosz, az utolsó élő titán hátán volt. Zeusz parancsolta meg neki, hogy a szelencét örző templomot cipelje a hátán és úgy járja a sivár pusztaságot, míg csontjairól az utolsó izom is leszakad. Kronoszhoz eljutni nem veszélytelen, de nem is lehetetlen. Sivatagi szirének hangját követve lelte meg Kratos, az utolsó élő Titánt. A titán nagyságát elhomályosította az arcán lévő fájdalom. Kronosz beletörődött sorsába. Kratos, feljutva a templomhoz meglátta azoknak holtestét, kik Pandóra szelencéjét akarták megtalálni. Egy vízió uralkodott el Kratoson. Egy csatát látott. A keleti barbárok ellen harcoltak, de túl sokan voltak, így a csatát Kratos és katonái elvesztették. Kratos, mielőtt a halállal nézett volna szembe, Árészt hívta segítségül.

– Árész! Ha elveszed ellenségeim életét, tiéd a lelkem és szolgálni foglak!

Árész leereszkedet az Olümposz hegyéről, hogy Kratost szolgálójává fogadja és megkapta tőle a káosz pengéit, amit Hadész birodalmában kovácsoltak. Kratost és embereit pedig megmentette a barbárok elleni harcban.

Újra magához térve víziójából, Pandora szelencéje felé vette az irányt. A templom rengeteg csapdát és vérszomjas szörnyetegeket rejtett. Hárpiák, három fejű kutya, Minotaurus stb. De nem tartotta őt semmi vissza, hogy küldetését teljesítse. Pandora szelencéjét felhasználja, hogy Árészt a háború istenét legyőzze, azért amit tett vele.

Kratos, Árész bábja volt. Követte minden parancsát. Ártatlanok vérét ontotta, falvak és városok tűntek el. Kratos és csapatától tartott az egész világ, ismerve brutalitásukat. De azon az éjszakán minden megváltozott. Azon az éjszakán, egy faluban, annak temploma előtt állt. Athéne temploma volt. Érezte Kratos, hogy nem szabadna bemennie, de bement követve, Árész utasítását. A legyilkolt ártatlanok vére töltötte be a padlót. Kratos, minden ami mozgott a templomban, arra halálos csapást mért. De a végére minden megváltozott. Kratos, térdre hullva érzései átfordultak. A csata, a gyilkolás amiben kedvét lelte, őrjítő fájdalom váltotta át. Tudta Kratos, hogy csak egy módon szabadulhat meg ettől a kíntól, hogy ha Árészt megöli.

Ezer évig érintetlenül várt a szelence, míg végül Kratos rátalált. Kivitte a templom bejáratához, de olyasmi történt amire nem számított. Árész megérezte, hogy a spártai sikerrel járt. Megragadott egy facölöpöt Athen romjai közül és nekidobta Kratosnak.

Kratos testét átszúrta a facölöp és nekiszegezte az ajtónak. Mielőtt Hádész birodalmába alá merült volna, egy álmot látott. Azon az éjszakán, Athéne templomában térdepelt, a vérben áztatott földön, előtte felesége és gyermeke holteste. Árész körbecsalta Kratost, hogy ő lehessen a legnagyobb halandó harcos a világon és semmilyen érzelem ne homályosítsa el csata közben. Felesége és gyermeke hamvai beborították testét, ezzel fehérre színezve azt, hogy emlékeztesse őt és mindenki mást arra, hogy mit tett a családjával.

Kratos, visszatérve emlékeiből a Styx folyó felé zuhant, aminek áramlata oly erős, hogy a legerősebb halandót is végső nyughelyére sodorja. De Kratos még élni akart. Így sikerült megkapaszkodnia és kijutnia Hádész birodalmából. Már csak egy feladat várt rá, megölni Árészt.

Pandóra szelencéje ezer év után kinyílt. Kratos nyitotta ki, ezzel felruházva őt isteni erővel és eséllyel, hogy megölje Árészt.

Kratos véghezvitte a lehetetlent. Egy halandó megölte Árészt.

A város megmenekült. De Kratos rájött az igazságra. Bűneit az istenek megbocsájtották, de kínzó rémálmait nem tudják megszüntetni. Így elindult az Égei – tenger partján magasodó meredély széléhez.

10 év. 10 évnyi őrület. És nincs más kiút. Kratos leveti magát Görögország legmagasabb hegyéről, mert csak a halál nyújthat menedéket. De az isteneknek más terveik vannak vele. Árész trónja üres, és Kratos lesz az aki átveheti helyét. Az istenek megjutalmazták tetteiért, így az ő szemei kísérik az emberek tettét. Egy halandó ki az istenek birodalmában van. Ő Kratos, a háború istene.

17Hozzászólás ." A háború istene "

Szólj Hozzá!

17 Hozzászólás itt: "A háború istene"


Profile photo of kisgomboc1
Retró Tag
3 éve 3 hónapja .

Először köszi az írást látszik rajta hogy foglalkoztál vele és egész jó lett. Nekem viszont jobban tetszettek a régebbi riport jellegű cikkeidet.Tudom hogy ez más kategória úgyhogy remélem hogy olvashatok tőled még olyanokat. Sokkal nagyobb kedvem volt azok után kipróbálni a cikkben szereplő játékot. 😉

Profile photo of E61
Retró Tag
3 éve 3 hónapja .

Nem is olyan régen végeztem ki PSP-n mindkét részt (sokadszorra), bár PS2-n is kegyetlen sokat játszottam vele.

Profile photo of xarina
Retró Tag
3 éve 3 hónapja .

Nagyon jó írás, nagyon jó játék. Anno ez volt az oka, hogy vettem egy ps2-t.

Profile photo of Soma72
Retró Tag
3 éve 3 hónapja .

Jó a story, jó az írás!
Gratulálok Norcsu csak így tovább!

Profile photo of dante1021
Retró Tag
3 éve 1 hónapja .

A legjobb játék amin valaha játszottam!

Profile photo of Kanokanor Seme
Retró Tag
3 éve 1 hónapja .

Egyik legjobb, dejó hogy kiadták az összeset PS3ra 😀

Profile photo of shenmuedc
Retró Tag
3 éve 21 napja .

Nagy kedvenc volt! Elő is veszem :-)

Profile photo of Bert74
Retró Tag
2 éve 10 hónapja .

Hm….. De rég is volt. Vennem kell egy PS2-őt újra…. 😀

Profile photo of Karpfen
Retró Tag
2 éve 10 hónapja .

A God of War sorozat örök kedvenc marad :)

Profile photo of Nyitrai Máté
Retró Tag
2 éve 7 hónapja .

Remek cikk bárki kedvet kap tőle hogy játszón. PS3 tulajoknak szinte kötelező. A Sony remek játékokat dob ki a ps-hez és ez alól egy játék se kivétel.

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of Rafi13Rafi13 (548 RetróPont)
(2019/04/15 4:26:50 DU.)
úgy látszik a diktatúrát csak nem hagyja múlni.
Profile photo of RockatanskyRockatansky (22171 RetróPont)
(2019/04/14 3:24:03 DU.)
Ma a manó? Visszapörgött az idő kereke?
Profile photo of Nyitrai MátéNyitrai Máté (1849 RetróPont)
(2019/04/06 10:21:39 DE.)
Yakuza, Persona, Little Big Planet, ICO and Shadow of the Colossus, Crash Bandicoot
Profile photo of Nyitrai MátéNyitrai Máté (1849 RetróPont)
(2019/04/06 10:11:01 DE.)
Heavy Rain, God of War, Infamous, Killzone, Resistance, Uncharted, The Last of Us, Beyond Two Souls és majdnem mind 2-3 része is van. De a JRPG rajongok tele írnák a falat. Meg van egy csokor jó játék csak kevésbé ismertek de nem rosszak.
Profile photo of maki0308maki0308 (2734 RetróPont)
(2019/04/06 7:44:59 DE.)
Szia Kofka kíváncsi lennék hogy melyik 20 címre gondolsz, mert én is gondolkodom rajta hogy érdemes lenne befektetni egybe, írnál pár címet? Köszönöm ��
Profile photo of Rafi13Rafi13 (548 RetróPont)
(2019/04/06 5:36:02 DE.)
Gyönyörű, mert valaki olyan címeket szeret, amik számodra nem mérvadóak, akkor már a szar az ízlése?

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

  • Téma: SzabályzatHozzászóló: TON
     - 9 hónap telt el

Retró Kupon Beváltás

Retró Naplóm

Retró Naplóm
Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015