Home // Blog // Jurassic Park Operation Genesis

01

 

Norcsu: Köszöntöm a kedves olvasóimat. A mai nap egy rendhagyó interjút fogok bemutatni. A Jurassic Park megnyílt, és úgy gondoltam érdemes lenne bemutatni a park látványosságait, a dinoszauruszokat. Útikalauzunk nem más lesz, mint Dr. Alan Grant, a Jurassic Parkból ismert szereplő. Köszönöm, hogy elfogadta felkérésemet.

Dr. Alan Grant: Én köszönöm a lehetőséget, és persze köszöntöm az olvasókat.

Norcsu: Kezdjük el akkor a legelején.

dnaEgy ősi szúnyog kövületéből sikerült kinyerni a dinoszauruszok örökítő anyagát. Mivel a teljes DNS lánc hiányzik, így azt pótolniuk kellett.

Gén módosítás útján békák vérét használták fel a hézagok kitöltésére. Úgy tervezték, hogy a Jurassic Park kizárólag nőstény egyedeket hozzon létre, így kizárható az ellenőrizetlen szaporulat.

 

LEGO_Jurassic_World_Mr._DNA

 

Dr. Alan Grant: Igen, és tudjuk, hogy ez mennyire jól sikerült. (mosolyog) John Hammond nem dinoszauruszokat teremtett, hanem cirkuszi szörnyeket. Az igazi tudós a kövületekből tudhatja meg, milyenek is lehettek a dinoszauruszok régen.

 

Norcsu: Ha így gondolja, miért ment el a Nublar szigetre? (Nublar – Sziget: Costa Rica partjaitól 200 Km-re észak – nyugatra. John Hammond itt tervezte megnyitni a Jurassic Parkot)

Dr. Alan Grant: (mosolyog) mert elsőre hajtott a kíváncsiság.

0vRcbCe

Megjelenés: 2003.Március 12

A Jurassic Park játék a Zoo Tycoon játékhoz tudnám hasonlítani. Egy parkot kell létrehoznunk dinoszauruszokkal. 25 különböző faj áll a rendelkezésünkre. A játék megkezdésekor különböző szigetek közül választhatunk. Eldönthetjük, milyen formája legyen, mennyire legyen erdős, hány folyó szelje át a szigetünket. Persze a játék alatt is lesz lehetőségünk formálni a tájat, de akkor már fizetnünk kell érte.

02

Norcsu: Itt is van az első dinoszauruszunk, ha jól tudom Triceratops.

Dr. Alan Grant: Igen, a Triceratops a késő kréta korszak idején élt kb. 65 – 68 millió évvel ezelőtt. Növényevő és az elsődleges tápláléka az aljnövényzet. A nyakfodor és az arcszarv a ragadozókkal szembeni védelem eszközéül szolgál. A 12 tonnát is elérheti testtömegük.

Norcsu: Rendkívül szép állatok. Közelebb is meg lehet őket tekinteni a szafari kocsi segítségével. Egy kijelölt útvonalon halad, de bármikor saját kezünkbe vehetjük az autó irányítását. Persze mindenkinek óvatos vezetést kívánunk :-)

Dr. Alan Grant: Így van

Norcsu: Ezeket az állatokat, össze lehet engedni más fajokkal? Gondolok egy szintén növényevőre.

Dr. Alan Grant: Igen, például egy Brachiosaurus tökéletes társaság lenne számára. A 26 méteres magasságot is elérheti. Érdekesség, hogy az orrlyuka a feje tetején fejlődött ki, hogy táplálkozás közben is tudjon lélegezni. Ha valaki megszemlélné, hozzá inkább egy hőlégballont javasolnák :-)

Norcsu: Pár szóban említsük meg a biztonsági intézkedések kérdését.

A szélsőséges időjárás jellemző a szigetre. A park, különböző részein őrszemek telepíthetőek a látogatók megvédésére. A kutatócsoportot bízhatjuk meg, hogy állítsák elő a számunkra fontos elemeket. Kerítések fejlesztése, térfigyelő kamerák. A ranger helikopter több feladatra is alkalmas, de ha elszabadulna, egy dinoszaurusz választhatunk, hogy altató lövedékkel lőjünk vagy éles lőszerrel. Éles lőszert abban az esetben érdemes használni, ha ragadozó dinoszaurusz szabadulna el. Minden fejlesztést a kutatócsoport a mi megbízásunkból állít elő.85jghz5476ö9hj5 Egyszerre csak egy feladatot tudnak ellátni, így időbe telik a park maximális védelme. A biztonság mellett ők fejlesztik ki a fertőzés elleni gyógymódokat, szórakozásra alkalmas eszközöket. A játék tehát nem hagy minket unatkozni, mindig van mit csinálni.

Norcsu: Dr. Alan Grant, ön ásatással foglalkozik. Beszélne nekünk egy kicsit a munkájáról.

Dr. Alan Grant: Nem is mondanám ezt munkának. Inkább hobbinak. Az ország különböző pontjain végzünk ásatásokat. Ahhoz, hogy a kutatócsoport elő tudja állítani ezeket a dinoszauruszokat, kövületeket biztosítunk a számukra, a pontosabb génkezelés érdekében. A park nyitáskor csak 1 – 2 dinoszaurusszal rendelkezett. Szükség van az ásatásra, hogy még több dinoszaurusz legyen a parkban.

Norcsu: Nekem a kedvenc dinoszauruszom a Tyrannosaurus rex és a Velociraptor.

04

 

Dr. Alan Grant: Sokaknak a kedvence. A Tyrannosaurus rex korának legfélelmetesebb ragadozója volt. 13 méter magas és 6 – 8 tonna. Nevének jelentése „Zsarnokgyík” A Velociraptor viszont falkában vadászik. A csapatmunka teszi őket olyan félelmetes ragadozóvá. Gyorsak és okosak. 3 méter magasak és tűhegyes fogakkal és ívelt karmokkal rendelkeznek.

Norcsu: A Tyrannosaurus rexet nem szabad összezárni más ragadozókkal?

Dr. Alan Grant: Nem! Nagyon agresszívek.

Norcsu: Akkor itt a szafari autó sem építhető be. Viszont kilátóról, hőlégballonnal közelebbről is láthatjuk. Van még egy hasonlóan nagy ragadozó dinoszaurusz a parkban.

05

 

Dr. Alan Grant: Igen, Spinosaurus. Ahogyan a képen is látható, ezek a nagyobb testű dinoszauruszok, nem tűrnek meg senkit maguk mellett. 15 méter magas és 7 tonna. A hátán található tarja, a testhőmérséklet szabályozásában segíti.

Norcsu: A Jurassic Park 3. részében láttam először ezt a dinoszauruszt. Mivel etetik ezeket a dinoszauruszokat?

Dr. Alan Grant: Kecske vagy tehén. Akár mindkettő is lehet.

Norcsu: A képen látni lehet, hogy egy Tyrannosaurus rex és egy Spinosaurus harcolnak egymással. Miért kerültek egy helyre?

Dr. Alan Grant: Megfigyelés céljából. Így tanulmányozzuk viselkedési szokásaikat.

Összességében a játék nagyon hangulatos. Aki szereti az építő jellegű játékokat, azoknak mindenképp ajánlom kipróbálásra. Grafikailag sem lehet panasz rá, főleg, hogy egy 2003-ban megjelent játékról van szó. Véleményem szerint a játék irányítása könnyű. Minden eseményről, ami a parkban történik, arról üzenetet kapunk. Eleinte még olvasgattam, de mikor jött egy nagyobb vihar, és azt láttam, hogy 17 üzenet várakozik, akkor csak fogtam és törölgettem olvasás nélkül. Talán ez az egy dolog, ami zavaró lehet a játék során, de nem vette el a kedvem. A parkban lévő étkezdékben, kiválaszthatjuk a menüt és, hogy legyen – e hozzá ajándék. Beállíthatjuk az árakat. Ez vonatkozhat a belépődíjra, hamburgeres bódékra, kilátóra, szafari autóra és minden olyan jellegű szórakoztató eszközre, amit a látogatók igénybe vehetnek.

Norcsu: Kedves Dr. Grant. Nagyon szépen köszönöm, hogy el tudott jönni, és remélem még fogunk találkozni a jövőben.

Dr. Alan Grant: Én köszönöm hogy itt lehettem.

 

16Hozzászólás ." Jurassic Park Operation Genesis "

Szólj Hozzá!

16 Hozzászólás itt: "Jurassic Park Operation Genesis"


Profile photo of Ákos
Retró Tag
2 éve 10 hónapja .

JuraTycoon, jó kis játék lehet. Mindig is szerettem az ilyen gameket, kár hogy eddig kimaradt ez nekem 😀

Profile photo of demeterf
Retró Tag
2 éve 10 hónapja .

Jó kis bemutató! Én ezzel ps2-n játszottam régen. Nagyon jó kis játék. Csak ha jól emlékszem egy idő után annyi pénzünk lesz, hogy már nem jelent kihívást.

Profile photo of kisgomboc1
Retró Tag
2 éve 10 hónapja .

Végre sikerült elolvasni. A játék nem az én stílusom de a cikk tetszett.Köszi

Profile photo of Leckie
Retró Tag
2 éve 10 hónapja .

Nagyon jó cikk csak gratulálni tudok

Profile photo of hpeti2
Retró Tag
2 éve 10 hónapja .

Köszi a cikket. Nekem régen még nagyon bejött a Peter Jackson’s King Kong, mint dinós játék. Érdmes annak is adni egy esélyt.

Profile photo of Predátor
Retró Tag
2 éve 10 hónapja .

Nagyon jó lett a cikk,nekem tetszik.

Profile photo of pozsoka
Retró Tag
2 éve 10 hónapja .

Ahhoz képest, hogy 12 játék éves valóban szép.

Profile photo of Csubi1980
Retró Tag
2 éve 9 hónapja .

Ismét kitűnő cikket írtál Norcsu és abban a stílusban, amit nagyon kedvelek tőled!

Profile photo of nagyzoli007
Retró Tag
2 éve 9 hónapja .

elemegy 1 nek

Profile photo of habi
Retró Tag
2 éve 6 hónapja .

Jó teszt. Izgalmas lehet a játék,ki fogom próbálni.

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of TONTON (7861 RetróPont)
(2018/06/21 5:35:45 DU.)
@Rico:holnap mehet ki.Korábban végzek melóval és 1 órám lesz,hogy megcsináljam a kiadást :)Kereslek majd priviben.
Profile photo of RicoKwotheRicoKwothe (17817 RetróPont)
(2018/06/21 2:24:36 DU.)
Jó nyomod hajojjá’ meg. :)
Pedig nem bánnám ha felnéznr, kész a Max: Cursed Brotherhood magyarításom. Meg a cikk is hozzá.
Profile photo of ShinobiMetal (19587 RetróPont)
(2018/06/21 1:24:37 DU.)
ne is adjál ki semmit,nem lenne rá egy szemernyi időm,több terrabájnyi ps4 játékom van hddn,(az életbe nem játszom őket végig) meg amit eltudsz képzelni retro masinák tömkelege,az összes létező játékkal.
Profile photo of TONTON (7861 RetróPont)
(2018/06/20 10:01:36 DU.)
Egész héten vizsgáztam és vizsgázom.Most nincs szemernyi időm sem.Amint lefutnak ezek sokkal több szabadidőm lesz. Evvan,ilyen az élet :)
Profile photo of stirliczstirlicz (11108 RetróPont)
(2018/06/20 7:21:22 DU.)
TON, mikor lesz az a “holnap” amikor jó pár mindent beindítotok? 😀
Profile photo of pelipeli (21244 RetróPont)
(2018/06/20 1:15:36 DU.)
Sziasztok! Resident Evil Zero-nál a pontok már régen kigyűltek,de letöltési link,még sehol,valami info? kőszi

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

    Retró Kupon Beváltás

    Retró Naplóm

    Retró Naplóm
    Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015