Home // Blog // Interjú Lara Croft-al

(Figyelem! Az interjú csupán a képzelet szüleménye. Minden kérdésre adott válasz, megtalálható a játékban, és a filmes változatban!)

Norcsu: Nagyon örülök, hogy el tudott jönni hozzánk.

Lara: Igen, olvastam egy korábbi cikket, ahol, ha jól emlékszem Rayne… BloodRayne volt itt előzőleg.

Norcsu: Valóban. Ismerik egymást?

Lara: Oh… nem. Ha úgy tetszik, én kissé más körökben mozgok (mosolyog)

Norcsu: Igen, ha jól tudom ön sírokat tár fel a világ minden pontján. Ez a hivatása vagy a hobbija?

Lara: (mosolyog) egy kicsit mindkettő. Szeretem a kalandot, újra értelmezni a történelmet, világot látni, új embereket megismerni, vagy találkozni a régiekkel, ha néha nem is számítok rá (nevetés)

Norcsu: Kérem, meséljen nekünk egy kalandjáról.

Tomb_Raider_-_The_Last_Revelation_(Germany)

Megjelenési Év: 1999. November

Platformok: PlayStation, Pc, Dreamcast

Műfaj: Akció/Kaland

Kiadó: Core Design

A grafikai megvalósítás a Tomb Raider 4-nek, elődjeihez képest sokat fejlődött. Úgy tervezték, hogy a The Last Revelation (Az utolsó kinyilatkoztatás) lesz a Tomb Raider utolsó része, ezért mindent elkövettek annak érdekében, hogy mind grafikailag és történetmódja különbözzön az addigi ismert részektől. Kidolgozottabb környezeti hatásokkal és karakterekkel találkozhatunk a játék során. Ilyen például, amikor Lara kijön a vízből a szárazpartra, és a ruhájáról láthatjuk, hogy csöpög a víz. Nagy változás a játékban, hogy kalandunk során, nem utazzuk be a világot. Kizárólag egy helyszínre korlátozódik a játék története, és ez Egyiptom.  Az a kérdés, hogy ezzel kevesebb vagy több lett a játék? A játékidő ezáltal, hogy egy helyszínen járunk, hosszabb lett. Talán az eddigi leghosszabb rész, amit kiadtak. A logikai feladatatok sem lettek könnyebbek, sőt, mi magunk is kapunk feladatot, hisz a játékban a mentés is kihívásnak számít.  (Van egy biztos pont, egy ideiglenes, animáció előtti állapot, sziklaugrás előtti és az azt követő utáni állapot.)

Mindezt azért, mert a játékban nincs automatikus mentési pont. Ha Lara nem él túl egy „Akciót” a játék a korábbi mentéseinket kínálja fel. És ha elfelejtettünk időközben menteni, az elveheti a játékélményünket, ha csak egy órára is. Mindenki alkalmazhatja saját jól bevált módszerét a mentést illetően. 7fghrt47645gkj5789 A mai kor játékaihoz viszonyítva a Tomb Raider 4 nem könnyű játék. Nincs kéken lebegő gömb, ami egy gombnyomásra mutatja az utat, Nem kattintható kérdőjelre egy ajtónál, ami tájékoztatna arról, hogy mit csinálj, hogy az kinyíljon. A játék azt mondja: Te mit csinálnál ilyen helyzetben? Mutasd be Lara Croft-al. Akik a mai kor játékain nőnek fel, a Tomb Raider széria egészen az Angel of Darkness játékig, számukra nem lesz egyszerű menet. Viszont megnyugtatásul, nekem ez az első rész, amit sikerrel végigvittem. A játékos a játék során belejön. Új pályára érve tudjuk, hogy körbe kell néznünk alaposan, aztán megtalálni a kiutat.  Emlékszem egy bevezető animáció mindig egy kisebb sikerélmény volt számomra, hogy jól alkalmazom a mentést, és jó úton haladok. 😀

Lara: Volt egy tanítóm. Werne Von Croy.

Kambodzsa 1984

A játék elején Lara Croft-al kislány korában találkozunk, ahova Von Croy viszi magával, ezzel bevezetve Larát az ereklye vadászat rejtelmeibe és szépségébe.

Lara: Pontosan követtem az utasításait.  Azt hittem…(kis szünetet tart) szóval, azt hittem vele soha semmi baj nem történhet.

Beérve egy terembe Von Croy és Lara megpillantja Ízisz szemét, amit egy kupola alakú gépezet véd. Nem messze tőle, van egy kőtábla, amely figyelmezteti a behatolókat a veszélyről és a bosszúról. Lara elolvasva szól, Von Croy-nak aki nem hiszi el a táblára írottakat.

Lara: És megtörtént a baj. Von Croy lába beszorult Ízisz szeménél, és a kupola kezdett összezáródni körülötte. Törmelékek hullottak és a kijárat is kezdett eltűnni. Választanom kellett.

Norcsu: Mit tett ekkor?

Lara: Tudtam, ha visszafordulok, talán mindketten meghalunk. Ha ki is szabadítom a lábát, a törmelékek alatt végezzük. Megfogattam magamban, hogy vissza fogok menni! És megkeresem.

Norcsu: Sikerült találnunk egy fotót önről kiskorában. Csak, hogy az olvasók tudják, mennyi idős lehetett akkor és, hogy nézett ki.

01

Lara: (nevet) látom, alapos munkát végez.

Norcsu: (mosolygok) igyekszem. Von Croy-al, annak ellenére, ami történt, összefutott vele Egyiptomban. Kérem, meséljen erről.

Lara: Igen, egy útitárssal utaztam, és épp homokviharba keveredtünk. Szinte semmit nem láttunk. Végül is egy sziklatörmeléknél megálltunk és felfedeztem rajta egy kart.

Norcsu: Szokatlan de, izgalmasan hangzik. Mi történt?

Lara: Beomlott alattunk a föld (félrebiccenti a fejét, és mosolyog)

Egyiptom „napjainkban”

Egy földalatti kamrába estek. Igaz kissé más bejáratra számítottak, de a célnak megfelel. Az első ereklye, amivel a játékban találkozhatunk az Horus szeme. Két darabja el van rejtve és ebben segítségünkre lesz útitársunk. Összeillesztve a két darabot, egy nagy kör alakú ajtót fogunk tudni vele kinyitni. Persze útitársunk elolvas a falon egy írást, amitől megijed, és szó nélkül elrohan. Innentől kezdve csak magunkra számíthatunk.

Lara: Volt egy terem, aminek a közepén egy szarkofág feküdt. Oda mentem, hogy megvizsgáljam, és a tetején lévő tárgyat elvettem. Egy Ankh talizmán volt, ami hórushoz köthető, és volt rajta egy írás. (mosolyog)

Norcsu: Mi volt ráírva?

Lara: Volt egy gonosz isten, Seth. Szöges márványkoporsóba zárta Semerketh és Horus, hogy örökké bezárva legyen a homok alatt. Ankh talizmánt helyeztek a tetejére, ami egyben koporsójának a zára. És persze, sikerült leszednem…(forgatja a szemét)

Norcsu: Hallottam olyan esetről, ha kiszabadulna az egyiptomi tíz csapást hozná el magával. Gondolok itt a sáskajárásra és dögvészre, amit Egyiptom mítoszaiból hallani.

Lara: Amikor kiértem, már várt rám egy sírrabló. Talán nem is sírrabló, inkább bérgyilkos. Nem jött össze neki, amit eltervezett és menekülőre fogta. (nevet) De meg kellett tudnom ki bérelte fel. És a válasz, meglepett.Von Croy

Lara elment régi barátjához. Jean Yves- hoz. Lara felmutatja neki Horus amulettjét és közli vele, hogy Von Croy pályázik rá. Elmondja Lara Croft-nak, hogy vissza tudja zárni Seth sírját, de ahhoz meg kell szereznie Semerketh Karnaki sírjából az amulettet.

Karnak Romjai

Lara: Von Croy az embereivel utánam eredtek. De nem jártak sok sikerrel, mivel a hely hemzsegett a krokodiloktól és tőlem (mosolyog)

Lara az egyik kőajtón mélyedést talál, amibe bele is illeszti az amulettet. Ekkor a kapu kitárul és Von Croy tűnik fel. Lara az ajtón belül van, még Von Croy a kapuban az amulett mellett. A párbeszédük hamar lezárul azzal, hogy Von Croy kiveszi a foglalatból az amulettet így a kapu bezáródik.

Norcsu: Werne Von Croy tehát megszerezte Horus amulettjét.

Lara: Nem aggódtam. A munkámmal jár, ha megszerzek valamit, azt újra meg kell szereznem valakitől.

A sírban Lara egy feliratot talál a falon, amely tájékoztatást ad arra, hogy milyen módon lehet vissza zárni Seth-et. A kulcs hozzá az amulett és Horus vértje. Ezek birtokában „a kortalan piramis alatti templomban” megidézhető Horus, hogy újra megküzdjön Seth-el és bezárja a sírjába.

Lara: Sikerült kijáratot találnom, és a vasútnál Von Croy egyik emberét kérdeztem ki, hogy hova ment.

Norcsu: Hova ment az amulettel?

Alexandria

Werne Von Croy Horus vértjét kereste. Lara-nak mindenképp meg kellett találnia még előtte, és visszavenni az amulettet, hogy végre megakadályozza Seth bosszúját. Az elveszettnek hitt földalatti könyvtárban rátalál egy tekercsre, amiben az áll, hogy a szertartás menete egy kőlapra lett rávésve, és el lett rejtve. Mindeközben Horus kesztyűjét is megleli.

Lara: Váratlan fordulat volt Von Croy-tól egy levél. Azt írta benne, hogy elfogta Jean Yves-t, és ha egyben szeretném látni, vigyem el magammal Horus vértjét Cairo-ba.

Werne Von Croy megtalálta Lara előtt az ősi szertartás táblát. Már majdnem minden készen állt, de szüksége volt Horus vértjére, ami Lara Croft-nál volt. Lara rátalál Jean Yves-re, és Jean figyelmezteti, hogy Von Croy a táblát keresi, illetve a szeme vörösen izzott. Mintha valami megszállta volna.

Norcsu: Sikerült megszereznie Von Croy-tól az amulettet?

Lara: Igen. Horus templomában, a piramis mélyén ráhelyeztem a vértet és az amulettet Horus-ra, de Seth erősebb volt és ő kelt életre. Tudtam, mivel csak egy kijárat van, ha azt bezárom, ő bent reked. Igyekeztem kimenekülni a piramisból, mivel az kezdett összedőlni. A kijáratnál viszont ott volt.

Norcsu: Ki?

Lara: Von Croy.

Norcsu: Meg akarta akadályozni, hogy kijusson a piramisból?

Lara: (nevet) Én is ezt hittem. De nem… Azt mondta, siessek és fogjam meg a kezét, segít kihúzni. Seth szállta meg, és mivel lent a piramis mélyén testet öltött, így Von Croy újra öntudatánál volt és nem akart megölni.

Norcsu: Mi történt ekkor? Kihúzta?

Lara: Elkéstem. Bent ragadtam. Azt hitték időközben, hogy meghaltam. És őszintén ezt kihasználva, kicsit pihenhettem (mosolyog)

Norcsu: Elképesztő történetet mutatott be számunkra, nagyon köszönjük! Ha jól tudom ez a kaland, csak egy a sok közül. Nagyon szívesen visszavárnám, hogy egy újabb történetet meséljen el. (Mosolyogva kérdezem tőle) Mit szól?

Lara: Örömmel venném. Köszönöm, hogy itt lehettem és azoknak, akik figyelemmel követnek.

 

 

 

 

27Hozzászólás ." Interjú Lara Croft-al "

Szólj Hozzá!

27 Hozzászólás itt: "Interjú Lara Croft-al"


Profile photo of maximiliem
Retró Tag
3 éve 4 hónapja .

Ügyes kis cikk. Nekem nagy kedvencem Lara.

Profile photo of Kova
Retró Tag
1 éve 11 napja .

Nekem is, majdnem mindegyik játékkal játszottam

Profile photo of Csubi1980
Retró Tag
3 éve 4 hónapja .

Kurvajók az ilyen típusú cikkeid! Hajrá csak így tovább!

Profile photo of Ati72
Retró Tag
3 éve 4 hónapja .

Imádtam ezt a játékot!Köszi a cikket,kellemes emlékeket ébresztett!

Profile photo of TON
Retró Admin
3 éve 4 hónapja .

Szerintem is jó cikk. Én ugye elolvashatnám már akkor amikor még csak szerkesztés alatt áll vagy vázlatként, de mindig megvárom amíg kijön, mert így sokkal élvezetesebb.

Profile photo of Jumar
Retró Tag
3 éve 4 hónapja .

Ötletes írás! Már megint!
Csak az a fránya helyesírás… már megint. :)
A kép a kicsi Laráról…nagyon jó. :)

Profile photo of kisgomboc1
Retró Tag
3 éve 4 hónapja .

Tetszik ez a stílus várom a folytatást. Főleg így hogy még a játék is a legjobbak közé tartozik. Köszi az írást gratulálok. :-)

Profile photo of Ákos
Retró Tag
3 éve 4 hónapja .

Imádom a Tomb Radier játékokat 😀 Nagyon király hogy az akciójátékokat ilyen komolyabb rejtélyekkel tűzdelték tele, nemrég lenyomtam az első részét, még egy jó régi ps1-en 😀 Nagyon brutál nehéz, az irányítás kicsit már fapadosabb mint a mostani játékok, de egy kis plusz kihívást jelent 😉

Profile photo of Rolee82
Retró Tag
3 éve 4 hónapja .

Gratula! Csak úgy ontod magadból a cikkeket amik ráadásul egész remek irományok! Én sosem voltam nagy Tomb Raider rajongó, de azért adtam majdnem mindegyik résznek egy esélyt. Viszont ez a 2013-as része teljesen magával ragadt. Ezért is alig várom már a következő részét.

Profile photo of hpeti2
Retró Tag
3 éve 4 hónapja .

Grat az ügyes cikkhez. Azok a régi szép idők Laraval, mikor lehetett vele tempózni a medencében…

Profile photo of pozsoka
Retró Tag
3 éve 3 hónapja .

Remek cikk, remek játék.

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of ErenEren (5865 RetróPont)
(2018/12/17 2:17:11 DU.)
szisztok érdeklődnék hogy a Skyrim Xbox 360 magyarítása csak az alapjáték vagy a Dlc is fordításra kerültek ? :) ha igen meg köszönném aki le írná hogyan kell a dlc magyarítani. Előre is köszi Eren
Profile photo of TONTON (8798 RetróPont)
(2018/12/16 4:34:21 DU.)
Próbálom pörgetni és most a két ünnep között befejezni. Január eleje környékén várható, de már félve ígérek,mert ha kések vele akkor pár ember szerint az emberiség elleni bűnt követek el a késéssel :)
Profile photo of szoltangszoltang (3742 RetróPont)
(2018/12/16 12:50:48 DU.)
Hali TON! Kb. mikorra várható a Darksiders 2?
Profile photo of TONTON (8798 RetróPont)
(2018/12/14 6:47:09 DE.)
Ps4-es játékokkal nem foglalkozunk :) Tőlem a legközelebbi cikk a Yakuza 2 lesz, portolás pedig a Darksiders2.
Profile photo of SandokánSandokán (37930 RetróPont)
(2018/12/13 10:09:31 DU.)
Hali !
TON ma jelent meg a Judge Eyes PS4-re Japán.
Lesz vmi cikk, hír róla itt? Jobb mint a Yakuza ? Lesz benne ha jól emlékszem flipper mini games. Köszi
Profile photo of ShinobiMetal (19586 RetróPont)
(2018/12/13 7:32:47 DU.)
a katódos tv/monitor a legszutyokabb a világon,rengeteg látássérült van miattuk,
ellenben a mai lapos led-es cuccokkal,azoknál több óra nézés után se fájdul meg a szemed.

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

  • Téma: SzabályzatHozzászóló: TON
     - 5 hónap telt el

Retró Kupon Beváltás

Retró Naplóm

Retró Naplóm
Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015