Home // Blog // Buffy a vámpírok réme

Kalifornia, Sunnydale

Egy kertes házban épp házibulit tartanak. Megcsörren a telefon, és egy részeg fiatal szól bele:

 • Haló?

A telefon másik végén egy férfi szól így:

 • Buffy, ott van?
 • Kii? (dülöngél a szekrény mellett)
 • Buffy!
 • puffi… pofi, van itt valamilyen pofi?(kérdezi a tömegtől, akik rá sem bagóznak.) Nincs? Akkor, szia, neked.(leteszi a telefont)

Buffy a vámpírok réme sorozat, hazánkban is közismerté vált. Igaz, hogy a film nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de a sorozat remekül sikerült. 1997-ben indították útjára és hét évadot élt meg.

01

Történet:

Minden generációban születik egy vadász, akinek feladata, hogy megvédje az emberiséget a vámpíroktól és démonoktól. Az egy, a kiválasztott, aki jelen esetben Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) Figyelője, Rupert Giles (Anthony Head). Ő segíti tudásával Buffy-t, hogy az ellenségről adatokat gyűjtve kiismerhessék gyengepontjukat. És persze ott vannak az iskolában megismert barátai. (Xender – Nicholas Brendon, Willow – Alison Hannigan) Persze több szereplő is van benne, de ők az első barátai akik Buffy-val vannak az elejétől a végéig. A hét évad során, rengeteg veszedelemmel néznek szembe. És nem feltétlen happy end-el zárulnak az évadok. Ami a legjobban tetszett nekem a sorozatban, hogy egy olyan világot hoztak létre, ahol létezik a mágia, vámpírok és szörnyek. Ennek az illúzióját pedig hét évadon keresztül kifogástalanul tudja hozni. A történetszál remekül el van vezetve, ami elengedhetetlen egy sorozatnál. Viszont hazánkban a hétből, három évad lett csak kiadva. :-O Hát ez jó… Azt mondják, hogy ne kalózkodj, szerezd be eredetibe, de hogyan, ha ki se lett adva csak három évad?!?! Holott, nagy tábora volt a Buffy sorozatnak. Vagy mikor ment a tv-ben, kazettára kellett volna vennem? Az legális? Bezzeg olyan Hiper-Szuper filmeket kiadnak, mint a Sharknado… na, ezt csak azért írtam le, hogy ha szeretnéd visszanézni a sorozatot, ne lepődj meg, ha 3 évadot találsz csak eredetiben. De így van ez a Spartacus vér és homok (1 évad), True Blood inni és élni, hagyni (1 évad) sorozatokkal is, és még persze jó párral.  Na, de visszatérve Buffy-ra, a sorozatnak köszönhetően kiadtak konzolos játékokat, könyveket, akciófigurákat, képregényeket. 4db könyv jelent meg:

 • A vámpírlakoma
 • A prérifarkasok éjszakája
 • A madárijesztő
 • Kísért a múlt

(A könyveket még meg lehet vásárolni az online piactéren újonnan.)

02

 

A Buffy Chaos Bleeds, az ötödik évadtól veszi fel a történet fonalát, egy új részt megismerve ezzel, ahol Kakistost kell megállítanunk. Több szereplővel is lehetünk pl.: Willow, Xander, Spike, Faith, Sid.  A harcmódot nézve nekem nagyon tetszett. Olvastam oldalakon, hogy bizonyos kombókat elég nehéz előhozni, illetve több ellenség esetén Buffy nem túl rugalmas ahhoz, hogy támadásukat kikerülje, vagy visszaverje. Én ilyen hibát, nem tapasztaltam. Nagyon kézre állt a játék irányítása. Látványos harcmódot biztosít számunkra, és minden kombót sikerrel tudtam alkalmazni. Több fegyver is a rendelkezésünkre áll, amiket az adott pályán lesz lehetőségünk felvenni. Ilyen lehet, szenteltvíz, karó, ásó, molotov koktélok, tőrök és még jó pár fegyver. Elmondható, hogy harcmód terén sokféleképpen tudunk megküzdeni az ellenséggel. Ami fokozhatja a játék hangulatát, az a menüben található interjú. A játék folyamán nyílnak fel ezek az extra meglepetések, ahol láthatjuk a színészek véleményét a sorozatról. A sorozat rajongóit ezzel máris megvették.

PhotoFunia Breaking News Regular 2015-07-18 10 51 41

Igaz, ennyire nem volt nagy durranás 😀 De jó, ha a leendő játékos tudja, hogy a játékban Sarah Michelle Gellar (Buffy) Alison Hannigan (Willow) nem járult hozzá karaktere szinkronhangjához. Miért? Passz. De a többi színésszel ellentétben, akik a sorozatban is láthatóak, ők hozzájárultak, és azon a hangon hallhatjuk őket.

A játék, pályák szempontjából változatos. Felbukkanunk temetőben, a varázsboltban, állatkertben, középiskolában, kórházban és még sok más helyen.  Összesen 12 pálya lesz elérhető más – más karakterrel. A zenei aláfestés unalmas. De jóváírható a játék számlájára, hogy ha elkezdünk a játékkal játszani, észre sem vesszük, mi szól alatta. Legalábbis a legtöbbször.

A játék elérhető: Xbox Classic, GameCube, PlayStation 2 konzolokra.

Megjelent kizárólag Xbox Classicra egy Buffy the Vampire Slayer játék. Nem sokban különbözik a Chaos Bleeds játéktól. Itt kizárólag egy karakterrel haladhatsz a történetben, Buffy-val. Az ütéskombók, fegyverek használata ugyan az, még a grafikai megvalósítása is. Szépnek mondható a játék, mivel a polc is tele van, apróbb kidolgozott tárgyakkal. A székek eltörhetőek, ami által karókhoz juthatunk és a vámpírok megöléséhez szükség is lesz rá. Itt a fővámpírt, magát Mesternek hívó vámpír köré épül a történet. Az első évadban láthattuk ahol Buffy-t megölte a végén. Igaz mindössze egy percre volt halott, de ez az idő is elég volt, hogy Buffy öröksége új vadászt teremtsen. A Chaos Bleeds-be tűnik fel Faith, aki szintén vámpírvadász. És harcolhatunk is vele. 13 pálya érhető el, Bronze diszkó, Mausoleum, Angel otthona, Kikötő és még jó pár. Angel a Buffy sorozatban, ha jól emlékszem 2 évadon át volt folyamatos szereplője, míg neki is elindult egy új sorozat. 76jhof65969erh654 Hasonló a Hercules és Xena-hoz. Itt is két sorozatról van szó, két külön szereplő ugyan abban a világban. És néha a két sorozat találkozik egy rész erejéig.

A fegyverváltás volt talán az, amivel meggyűlt a bajom. Nincs rá gyors gomb, ki kell mennünk a menübe és ott kiválasztani a kívánt fegyvert. Előtte, ha épp verekedésben voltam igyekeztem kiütni, hogy elő tudjam kapni a karót. Ezt áthidalhatták volna egy gyors gombbal. De ennek ellenére egy nagyon jó játék, amit nagyon sokszor vettem elő, és mindenképp javaslom kipróbálására. Eddig Xbox360-on játszottam vele, de amióta RGH azóta nem indul el. Sajnos.

03

Nintendo DS, GameBoy konzolokra is jelent meg a Buffy sorozattal kapcsolatos játékok. Van, amelyik a 4 évadtól veszi fel a történet fonalát, ezzel új részt megismerve. Viszont a történet nem kap túl nagy hangot. Leginkább arról szól, hogy van egy vámpírhorda, akiknek a vezetője igyekszik rossz fát tenni a tűzre, és ezt Buffy megakadályozza.

Vámpírvezér: El fogom pusztítani a várost, nem akadályozhatod meg, kis Britney…

Buffy: A nevem Buffy! És ezért a beszólásért kicsit jobban megöllek, mint a többieket.

Összegezve az eddigi játékok történetmódja gyenge. De a közelharcban erős. Találkoztam jó pár olyan játékkal, aminek történetmódja nem volt, mégis élveztem vele játszani. Nos, nekem ez is egy ilyen játék volt.

Köszönöm, hogy elolvastad a cikkem!

29Hozzászólás ." Buffy a vámpírok réme "

Szólj Hozzá!

29 Hozzászólás itt: "Buffy a vámpírok réme"


Profile photo of Viktor
Retró Tag
3 éve 9 hónapja .

Na végre sikerült elcsípnem egy kupont!:)

Profile photo of Hitman
Retró Tag
3 éve 9 hónapja .

Jó cikk életem egyik legjobb sorozata :) újra kéne néznem :) meg játszanom :)

Profile photo of TON
Retró Admin
3 éve 9 hónapja .

Gratula a cikkhez. Én mindig is távol maradtam a női főszereplős sorozatoktól, játékoktól. Buffy, Xena és hasonló.
Mondjuk azt olvastam a neten, hogy benne van a TOP10 kult sorozatban.
És a játék sem olyan rossz, sőt.

Profile photo of Shinobi
Retró Tag
3 éve 9 hónapja .

Nem bántásból mondom de egy ilyen ócska “ZS”kategóriás amcsi sorozatból készült játékról/játékokról felesleges volt cikket írni.

Profile photo of TON
Retró Admin
3 éve 9 hónapja .

Nekem tetszett a cikk, mert mind a sorozat, mind a játék erősen retró. Amúgy ne tudd meg hogy mekkora rajongótábora van Buffynak. Kb olyan mint a kedvencemnek a Sliders-nek vagy a Firefly-nak.

Profile photo of somi8
Retró Tag
3 éve 9 hónapja .

Tiszteletem a cikk írónak a munkájáért,de MetalSonic-al értek egyet.

Profile photo of Ákos
Retró Tag
3 éve 8 hónapja .

Akit érdekel az elolvassa, akit nem meg elkerüli. Fikázni értelmetlen…

Profile photo of Jumar
Retró Tag
3 éve 9 hónapja .

Nem. Sajnos továbbra sem kezdett érdekelni ez a sorozat, bár a cikkben az utolsó párbeszéd poén! Nem az írás miatt, az jó, köszönöm! De True Blood után…
Kazettára rögzítheted, az még legális, csak ne áruld, ne játszd le moziban… stb. :)

Profile photo of Rolee82
Retró Tag
3 éve 9 hónapja .

Remek kis összefoglaló cikk lett! Köszönöm! Amúgy nekem csak a sorozathoz volt szerencsém. Volt idő mikor le akartam szedni a játékot a PS2-mre, de valamiért elmaradt. :) Azt hiszem közbe jött a God Of War 2 és utána már ezt el is felejtettem. Most már mind1. :)

Profile photo of kisgomboc1
Retró Tag
3 éve 9 hónapja .

Szerintem jó kis sorozat volt én szerettem de valahogy a játék kimaradt. Köszönöm a cikket jól sikerült nekem tetszett :-).

Profile photo of hpeti2
Retró Tag
3 éve 9 hónapja .

Köszi a cikket jó volt olvasni, de sajnos továbbra sem fogott meg igazán ez a sorozat.

Profile photo of Soma72
Retró Tag
3 éve 8 hónapja .

Buffy – Király!!!
Angel – Király!!!
Akinek nem jött be, az tartsa nyugodtan magában. Minket ez nem érdekel! Mi értelme az olyan hozzászólásoknak hogy “Bocs, nekem nem tetszett”? Ennyire kellenek a pontok?…..
A cikket olvasva jó érzés volt kicsit nosztalgiázni.
Köszönet érte!

Profile photo of Jumar
Retró Tag
3 éve 8 hónapja .

Miért tartsuk magunkban? És kik azok a “minket”, akiket nem érdekel? Akkor el se olvassuk az írást??
Azt tudod, hogy a hozzászólásokért a szerző is kap pontot?

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of Rafi13Rafi13 (548 RetróPont)
(2019/04/15 4:26:50 DU.)
úgy látszik a diktatúrát csak nem hagyja múlni.
Profile photo of RockatanskyRockatansky (22171 RetróPont)
(2019/04/14 3:24:03 DU.)
Ma a manó? Visszapörgött az idő kereke?
Profile photo of Nyitrai MátéNyitrai Máté (1849 RetróPont)
(2019/04/06 10:21:39 DE.)
Yakuza, Persona, Little Big Planet, ICO and Shadow of the Colossus, Crash Bandicoot
Profile photo of Nyitrai MátéNyitrai Máté (1849 RetróPont)
(2019/04/06 10:11:01 DE.)
Heavy Rain, God of War, Infamous, Killzone, Resistance, Uncharted, The Last of Us, Beyond Two Souls és majdnem mind 2-3 része is van. De a JRPG rajongok tele írnák a falat. Meg van egy csokor jó játék csak kevésbé ismertek de nem rosszak.
Profile photo of maki0308maki0308 (2734 RetróPont)
(2019/04/06 7:44:59 DE.)
Szia Kofka kíváncsi lennék hogy melyik 20 címre gondolsz, mert én is gondolkodom rajta hogy érdemes lenne befektetni egybe, írnál pár címet? Köszönöm ��
Profile photo of Rafi13Rafi13 (548 RetróPont)
(2019/04/06 5:36:02 DE.)
Gyönyörű, mert valaki olyan címeket szeret, amik számodra nem mérvadóak, akkor már a szar az ízlése?

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

 • Téma: SzabályzatHozzászóló: TON
   - 9 hónap telt el

Retró Kupon Beváltás

Retró Naplóm

Retró Naplóm
Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015