Home // Blog // Terminator 2 (NES )

alt_example
  • Grafika alt_example
  • Játszhatóság alt_example
  • Szavatosság alt_example
  • Zene alt_example
  • Hangulat alt_example

Tulajdonképpen a Fester’s Quest lehet, hogy jó játék. Most, hogy így belegondolok… Mennyit is adtam rá? Jah, igen. Fél csillagot. Most nagy gondban vagyok, ugyanis, vagy átjavítom másfél csillagra, vagy a jelen cikk tárgyának mínusz egy csillagot adok! De várjunk csak! A Fester’s Quest nem ér többet fél csillagnál, viszont a Terminator 2 NES verziója sokkal rosszabb játék! Hmpf… Még meglátom… Most viszont lássuk, hogy a programozók, tervezők, dizájnerek, mérnökök, mi minden földi jóval tömték meg a szürke kazettát. Vagy lehet, hogy egy pár majom, kiszökve az állatkertből, éjszaka betörtek a készítőkhöz és banánszaros seggel végig húzták a valagukat a klaviatúrákon és megszületett ez a játék?

terminator2judgementday1c_2

A Terminator-t szerintem nem kell senkinek sem bemutatnom. Ha mégis van ilyen ember, akkor tessék: Terminator – Barlanglakó remete. Barlanglakó remete – Terminator. Most már bemutattam. A játék részletes bemutatását viszont nem ússzátok meg! A sztori ugyanaz mint a filmben, szorosan követi azt. Mármint a vázlatát… mármint azt a szalvétát, amire James Cameron ráírta az első ötletét a film második részével kapcsolatban, mielőtt beletörölte volna a paradicsomleves után elfogyasztott banánturmixtól csillogó ajkát… De nézzük a játékot végre:

Állóképen láthatjuk, ahogy a sárga Terminator megérkezik a jövőből, egy lila színű kamionokkal tarkított, lila parkolóba. Nem vicc… Mikor megkapjuk az irányítást, az első dolog, ami szembeötlik az a grafika minősége. Illetve annak hiánya. Érted. Sötét, van vagy 3 szín, minden karakter apró. Jah! És hol vannak a lila kamionok?! Na de induljunk meg. Szalad felém egy tag. Megüt. Miért? Mi rosszat tettem? Mindegy, visszaütök. Ütök megint, majd megint. Az emberke nem hátrál, így ütöm még. NYOLC ütésből ki is terítem! Ez igen! Úgy látszik, nem fém vázból vagyok… Hirtelen innen-onnan jönnek még, mindegyik ugyan úgy néz ki, fehér póló, kék gatya. Hatalmas tömegverekedés alakul ki, nem t’om mit akarnak, én csak a lila kamionokat keresem. Kiütöm mindet, közben le is ment a fél energiám. Megyek tovább, megint jönnek. A játék kiírja, hogy keressem meg a bandavezért, addig nem enged tovább. Megállok egy ponton és ütöm őket. Folyamatosan újra spawn-olnak, így tovább megyek, kiütöm mindet. Sehol senki. Mutat egy nyilacska, hogy menjek vissza. OK. Semmi. Újra megindulok előre, majd arra a helyre ahol már voltam újra berakja az ellenségeket. Leverem őket és tovább enged. Mi van? Ahelyett, hogy beraktak volna még egy képernyőnyi pálya elemet, előre-hátra terelget egy nyíl… Majd a következő bunyónál kiütnek. Tehát egy kamionos banda szétvert egy Terminatort…aham… Bemegyek a bárba végre, ahol egyesével ugrálnak elő a fazonok egy biliárdasztal mögül. Mi a francért fetrengtek vagy öten a biliárdasztal mögött? Mit csináltak ott? Polírozták a dákójuk végét? Megint bunyó. Semmi mást nem csinálok már tíz perce, csak nyomkodom azt a redvás ütés gombot megállás nélkül. Semmi mást nem hallok csak a monoton ütés hangokat. Ráadásul, ha nem találok el senkit, akkor is beadja a találat hangot… Vagy a Terminator szájkaratézik? Fröcsögő szájjal adja az ütéshangokat? Az első szint boss-a, egy három fejjel magasabb tag… Annyit kell bele ütni, mint eddig összesen mindenkibe és öt ütésből megöl… Egy Terminatort… Egy benga motoros… Legalább halál után nem kell előröl kezdeni. Megölöm, majd kiírja, hogy a ruha megszerezve. Mi? Eddig is bőrszerkóban voltam, most akkor mi van? Vagy vágta a zacsit?

terminator2judgementday1d_2

Következő pálya. Izometrikus motorozás. Fekete-fehér a kép, a kamion, ami követ narancssárga, Schwarczi feje citromsárga… Mi a nyavalyát szívtak ezek? Jah a persze a majmok… A kamion nem közeledik felénk, hanem vonz magához! Mi a franc? Nem tudok gyorsítani, közben lődöznöm kell a kapukat meg akadályokat is. Meghalok. Vége. Öt élet után nincs continue, mehetünk a kezdőképernyőre…. Korrekt. A kamionba természetesen bele kell lőni, hogy távolodjunk tőle. De mire megcsináltam a második pályát, vagy hússzor kezdtem elölről az egészet. Nem vicc. Rosszul érzékeli a karakter helyzetét, néha átenged akadályokon, néha beleakad a semmibe. A harmadik pályán már fegyvert kapunk végre, de mivel a kölyök megígérteti velünk, hogy nem ölhetünk embert, csak guggolva lőhetünk, hogy az emberek lábait eltaláljuk. Lépünk kettőt, guggolunk, lövünk. Húsz percen keresztül. Keressük Sarah Connor-t. Mindenhova benézünk, gumiszobában találunk töltényeket, kintről még van ablak, de belépve már nincs, meg ehhez hasonlók. És persze vagy három szín egyfolytában. Még van két pálya, de ez már kit érdekel?! A zene is olyan borzasztó mintha a fent említett majmok készítették volna, részegen… A Terminator 2 NES verziója egy technikai kudarc, a videójáték gyártás szégyene. Egy olyan gépre kiadni ezt a játékot, amin van Contra, Metroid, Castlevania, Zelda… Messziről kerüljétek, azt ajánlom! Ellenben, ha tényleg majmok csinálták, akkor ér egy csillagot a játék…

168617-terminator-2-judgment-day-nes-screenshot-level-2-is-like-paperboy

A játéknak csúfolt majomürüléket Xbox360-on teszteltem, a romot innen ne szedjétek!
Miért is szedtem le… Inkább néztem volna a napba fél órán keresztül…

[cp_youtube id=dwmDObuTzJY]

34Hozzászólás ." Terminator 2 (NES ) "

Szólj Hozzá!

34 Hozzászólás itt: "Terminator 2 (NES )"


Profile photo of NetUdmeg
Retró Tag
4 éve 5 hónapja .

YOU HAVE BEEN TERMINATED!

Profile photo of Coloslost
Retró Tag
4 éve 5 hónapja .

Nagyon jó cikk lett

Profile photo of guba
Retró Tag
4 éve 5 hónapja .

Élmény volt olvasni. Köszönöm.
A Videon, tuti h az egyik dev majom játszik 😀
Egyik volt kollégámmal cseréltünk, néhány hétre gépet. Ő a Segaval jobban járt 😉
Akkor és ott, elszórakoztatott. De jogos, pont mint a Márka “üdítő”, ma már biztos nem kínoznám magam vele.

Profile photo of Kolo
Retró Admin
4 éve 5 hónapja .

Köszi a cikket!Akármilyen rossz is a játék a TermiNándor classic marad :)

Profile photo of TON
Retró Admin
4 éve 5 hónapja .

Nálam az év játéka! 120 órám van benne! :)

Profile photo of szekeres91
Retró Tag
4 éve 5 hónapja .

Hát ez retek nagy volt! Több ilyen gyengébb játékkal kéne foglalkoznotok. Gratulálok hozzá!!! 😀

Profile photo of ask3r
Retró Tag
4 éve 5 hónapja .

Anno kipörgettem 1-2 alkalommal és néha nagyon idegesítő volt, de attól függetlenül nagyon jó kis game .A cikk is remek lett csak így tovább! :)

Profile photo of wxyz
Retró Tag
4 éve 5 hónapja .

Cikk megnyitásakor még azt hittem egy jó játékról fogok olvasni. Ettől még jó cikk lett

Profile photo of Kolo
Retró Admin
4 éve 5 hónapja .

Mind jó játék volt valamikor :)

Profile photo of wattie
Retró Tag
4 éve 5 hónapja .

köszi a cikket a játékot inkább kihagyom 😀

 

Retró Falfirka

Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
Profile photo of ErenEren (5865 RetróPont)
(2018/12/17 2:17:11 DU.)
szisztok érdeklődnék hogy a Skyrim Xbox 360 magyarítása csak az alapjáték vagy a Dlc is fordításra kerültek ? :) ha igen meg köszönném aki le írná hogyan kell a dlc magyarítani. Előre is köszi Eren
Profile photo of TONTON (8798 RetróPont)
(2018/12/16 4:34:21 DU.)
Próbálom pörgetni és most a két ünnep között befejezni. Január eleje környékén várható, de már félve ígérek,mert ha kések vele akkor pár ember szerint az emberiség elleni bűnt követek el a késéssel :)
Profile photo of szoltangszoltang (3742 RetróPont)
(2018/12/16 12:50:48 DU.)
Hali TON! Kb. mikorra várható a Darksiders 2?
Profile photo of TONTON (8798 RetróPont)
(2018/12/14 6:47:09 DE.)
Ps4-es játékokkal nem foglalkozunk :) Tőlem a legközelebbi cikk a Yakuza 2 lesz, portolás pedig a Darksiders2.
Profile photo of SandokánSandokán (37930 RetróPont)
(2018/12/13 10:09:31 DU.)
Hali !
TON ma jelent meg a Judge Eyes PS4-re Japán.
Lesz vmi cikk, hír róla itt? Jobb mint a Yakuza ? Lesz benne ha jól emlékszem flipper mini games. Köszi
Profile photo of ShinobiMetal (19586 RetróPont)
(2018/12/13 7:32:47 DU.)
a katódos tv/monitor a legszutyokabb a világon,rengeteg látássérült van miattuk,
ellenben a mai lapos led-es cuccokkal,azoknál több óra nézés után se fájdul meg a szemed.

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Fórum Aktivitás

  • Téma: SzabályzatHozzászóló: TON
     - 5 hónap telt el

Retró Kupon Beváltás

Retró Naplóm

Retró Naplóm
Minden jog fenntartva. RetroConsoleGames.org 2015