Retró Hírek

Retró Hírek

Sziasztok Retrósok!

Mint azt tudjátok, újfent elővettük a Red Dead Redemption játék magyarítását mindkét konzolra és most eljött az idő, hogy egy kis kedvcsináló hírben összefoglaljuk, hogy is állunk.

wallpaper-811970

2016-ban egyszer már elkezdődött ez a munka egy másik program segítségével és sokan segítették is a munkálatokat. Olyan módon, hogy akkor az összes átvezető videó fájljaival el is készültek. (267db) Mivel időközben másik tool-t kaptunk a játékhoz, ezért az összes addig elkészült munkát át kellett portolni az új program által használt formátumba, valamint az elkészült fájlokat lektorálni. Ezt a munkát magamra vállaltam, és pillanatnyilag 138db fájl van készen belőle.

Eddig összesen ketten jelentkeztetek a project-ben való részvételre, név szerint TON és magnakum. Mindketten fordítást vállaltak, és mindannyiunk nevében köszönöm a segítségüket.

wallpaper-saloon-marston-applejack-dead-games-red-redemption

404db fájl-al kezdtük a munkát, időközben alaposabb átvizsgálás után találtunk még 92 db-ot. Így 496db-ra bővült a számuk. Tehát nagyon sok fájl van még hátra, amit le kell fordítanunk, így ezúton kérem ismét, ha valakit érdekel a játék magyar nyelven és szívesen részt venne velünk a munkában, jelentkezzen hozzánk fordítónak. Nem feltétel az angol nyelvtudás, mert a játék tartalmazza még a német, spanyol, olasz és francia nyelveket is. Tehát, ha valaki ezekben a nyelvekben penge, ő is tud nekünk segíteni. 🙂

TON minden segítőnek felajánlott az elvégzett munka nagyságától függően 2000-10000 jutalom retró pontot, melyet azonnal jóvá is ír az illetőnek, amint az elkészült munká(ka)t visszaküldi nekünk.

A jelentkezést ebben a topicban várjuk: RDR project topic

 

TON beleszól: így van. Mindenkit szeretettel várunk, aki segíteni tud a magyarításban. Nyilván azért rendelkezz nyelvismerettel, mert a google fordítást kiszűrjük és akkor nem jár a jutalom pont. Ellenben aki normális munkát végez azok a rengeteg retró ponton felül egyrészt megkapják majd a kész magyarítást egy választott konzolra, másrészt pedig a nevük szerepelni fog a játékban. (a játék elejére beszúrjuk majd a magyarításban részt vevők névsorát) ami nem kis dolog, mert az egyik legnépszerűbb és legnagyobb magyarítás lesz a Red Dead Redemption. Még a GTA játékoknál is nagyobb. Szerencsére a most érkező Red Dead Redemption is a kezünkre játszik és még inkább népszerűsíti majd az elődöt. A játékban lesz majd retró kupon is elrejtve és ezúttal durva retró pontot ad majd. Szóval ki tud az csatlakozzon a magyarítási munkálatokhoz 🙂 A lenti videó pedig azt hiszem sokak szívét megdobogtatja 🙂 Jó látni ezt a zseniális játékot magyar nyelven 🙂 Ugye?

És hogy egy kis kedvet is csináljunk, elkészítettem az intro és az 1. fejezet teljes magyarítását, hogy lássátok, milyen lesz a játék, ha elkészült. A videó minőségéért bocsi, sajnos csak telefonnal tudtam felvenni.  😉

[mycred_video id=”2lqwBs5Fcg0″]

Kellemes kikapcsolódást kíván a:

 banner

21
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
18 Hozzászólások
3 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
15 Hozzászólók
CSabeszkkaszenszej15cockafejSandokánszimszonos Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
evil
Tag
evil

Jo kedv csinálo köszi.

Csubi1980
Tag

Huha, ez hatalmas lenne ha elkészülne. Sajnos én kiszálltam a retrozásból, eladtam végül 3-4 hete a ps3-am. Megnyugtat a tudat, hogy egy retrofanatikushoz került, így jó kezekben lesz. Ps4 annyira beszippantott, hogy annyi játékot beszereztem rá fillérért, kb 2 évig elleszek. Szóval szegény Ps3 csak porosodott volna, de van egy sanda gyanúm, hogy még visszatérek, mivel a jrpg felhozatal az elég gyatra 🙂 Nagyon szépen köszönöm a rengeteg munkát, cikket, tesztet, segítséget, amit itt kaptam tőletek. Ritkábban, de azért követem majd az oldalt, más nem a Yakuza sorozat bemutatása miatt, Ps4-re be is szerzem majd mind! Még egyszer élmény volt… Tovább »

sipi68
Tag
sipi68

Igazi vadnyugati hangulat,köszi!

szoltang
Tag
szoltang

Nagyon király! Várom már. Remélem tényleg elkészül PS3-ra és nem járok úgy mint a Metro Last Lightal :-\

Nyitrai Máté
Tag
Nyitrai Máté

Nem vagyok oda a gta-ért de ezt nagyon eltalálták. Nagyon ritka ez a stílus.

kertesz tamas
Tag
kertesz tamas

Ezt a játékot nagyon szerettem,már nagyon várom az új részt PS4-re.

szenszej15
Tag
szenszej15

Már nagyon várom 🙂 köszi

Eren
Tag
Eren

Meghatárózó pont lesz az életemben ha elkészül és végig játszhatóm magyarul. Sajnos a fordításban nem tudok segíteni 🙁 de nagyon várom már.
Sok sikert a munkához és kitartást!

Rolee82
Tag

Ezt a játékot 3-szor játszottam végig úgy, hogy a szövegéből talán csak a 20%-át értettem meg és még úgy is magával tudott ragadni. Most, hogy Magyarul is meglesz (bár a betűk stílusa és kisebb mérete miatt az olvashatóság rovására válik a dolog), azért közelebb tolom majd azt a fotelt a TV-hez.