Retró Hírek

Retró Hírek

Sziasztok Retró Arcok!

Szeretnék beszámolni pár dologról, illetve készülő munkánkról.

Ugye az utóbbi hetek arról szóltak, hogy az oldalt visszazökkentsük abba a mederbe, amiben régen volt. Már csak finomítások vannak hátra, de a munka nagy része elvégezve. Összefoglalva pár szóban: jövőbeli munkákat csak VIP tagok érhetik el, megosztás esetén csak az érintett konzollal kapcsolatos munkákhoz szükséges közös pont emelkedik, a portolók és magyarítók kapnak extra pontot minden 10 ezredik közös pont után, csak meghívásos regisztráció van, minden VIP tag kap egy meghívót, az eddig kiváltott, de még eddig kiadott munkák szép sorban 1-2 hetente lesznek kiadva a VIP tagoknak, támogatás van és marad is, de semmiféle előnyt nem élveznek a támogatás nélküli tagokkal szemben. Ezek már elvannak döntve, azaz így lesznek. A GYIK is frissülni fog.

vip

Három dologra kitérnék a fentiekkel kapcsolatban.

1.- Csalás és megosztás. Azt gondolom abban egyetérthetünk, hogy a VIP tagoknak és az oldalon dolgozóknak is ugyanolyan fontos, hogy ne legyen csalás és megosztás. A megosztás ellen csak két dolgot tudunk tenni: megválogathatjátok, megválogatjuk ki lehet VIP, másrészt pedig a közös pont emelkedése visszatartó erő, mert a VIP megosztó nemcsak saját magával, de másokkal is kibaszik.
A csalás……nem titok, hogy az oldal indulása óta 3 féle csalás volt. (az utóbbi hetekben 2 féle) Nagyon csendben voltam az utóbbi hetekben, de ez nem azt jelenti, hogy nem dolgoztam az oldalon. Örömmel jelenthetem, hogy az egyik vélhetően érkezni fogó admin kolléga segítségével kialakítottunk egy scriptet, ami jelzi nekem, ha egy VIP tag csalással pontot adott saját magának vagy ha kiváltott egy munkát, amihez nem volt meg a szükséges pontja. Az eddigi manuális felhasználó átvilágítás borzalmas volt nekem időigényben. De mostantól 1 katt és minden felhasználó (azaz még csak a VIP tagoknál) adatlapján kijelzi nekem ha csalt és azonnal bannolhatom. Majd a későbbiekben még egy automatikus email értesítőt szeretnék beiktatni erre a scriptre, de most van fontosabb dolgom is. Itt jegyzem meg halkan, hogy a jelenlegi VIP tagokat még megnézem, mert ha közülük valaki csalt, az utólag is kifogom tenni az oldalról. Azaz senki nem ússza meg, aki “hibázott” 🙂

2. Regisztráció. Azt már eldöntöttem, hogy meghívós lesz az oldal. Minden VIP tag kap egy meghívót hamarosan. Ellenben nem akarom teljesen elzárni az oldalt a külvilágtól, ezért találtam egy középutat: jelesül az oldal jobb oldalán a firka alatt elérhető egy regisztrációs felirat, ami a fórum egy olyan topikjához vezet, amit regisztráció nélkül is lehet látni és írni is. Itt bárki kérhet majd meghívókat, hát ha megszánja valaki. Ezen kívül az adminok is adhatnak meghívókat azoknak, akik ebben a topikban jelzik, hogy portoltak, magyarítottak és szeretnének bejutni az oldalra. Szerintem ez így egész jól működő megoldás lesz.

3. Szavazás. Kifogok tenni egy szavazást a VIP tagoknak (csak ők fogják látni), mert kíváncsi vagyok a véleményükre, hogy mennyire elégedettek vagy sem a végbement változásokkal. Változtatni már nem fogunk, de még is fontos a visszhang a VIP tagoktól.

4. VIP tagság. Kiemelném, hogy továbbra is fenntartjuk a jogot, hogy egy VIP tagságra jelentkezést indok nélkül is elutasítsunk. Ellenben, ha jelenlegi VIP tagnál észlelünk csalást, akkor értesítjük róla és aztán vesszük el a tagságot. Akinek nem fogadtuk el a kérelmét az nem feltétlenül jelenti azt, hogy soha nem fogjuk. Az is lehet, hogy csalt, de az is előfordulhat, hogy további ellenőrzést igényel a kérelme.

Tehát a számomra hátralévő feladatok:
– jelenlegi VIP tagok gyors átnézése, szűrése
– meghívók kiosztása VIP tagoknak
– GYIK frissítése
– inaktív tagok kipakolása
– facebook oldal beindítása

Nem ígérem, hogy gyorsan haladok majd velük, mert időm az elég kevés van. De próbálom 🙂

the-old-school-game_LOGO_www.kepfeltoltes.hu_

Portolások, magyarítások

cockafej kolléga nagy fába vágta a fejszéjét és belekezdett a Red Dead Redemption magyarításának lektorálásába és magyarításába. Én is beszállok majd a projektbe, így nagyon úgy tűnik, hogy végre lesz valami a magyarításból. Eddig egy jelentkező van segítségre. Kérlek benneteket, hogy aki tud bármiféle idegen nyelven (nem kell, hogy angol legyen) az jelentkezzen az alábbi tokban: KATT IDE
Még 1 vagy 2 fő kellene és megvagyunk. Több nem is szükséges, mert az csak hátrány lenne lektorálás szempontjából.
Ha megvalósul, akkor az utóbbi 5 év legnagyobb hírértékű magyarítása készülhetne el.
Kiadásra kerülnek az alábbi munkáink is a következő hetekben szépen sorban: Dragon Age Origins DLC csomag, Sniper Elite 3, Resident Evil Zero, Prince of Persia (2008) és általam egy meglepetés cím.

A Yakuza sorozatról készített történetem és cikkem pedig már 70%-os állapotban van. Alakul.

index

Monopoly Plus

Kijavításra került a Monopoly magyarításunk is. Valóban fagyott, de most már kifogástalanul működik. Mivel ha kitenném a régi helyére, akkor másnap már azon oldalakon lenne, akik a mi munkáinkból élnek, így VIP tagság kell hozzá. De természetesen, aki már tett bele és VIP tag annak nem kell újra pontot pakolnia. KATT IDE

dragon-age-origins-awakening-screenshot-2

Dragon Age Origins DLC csomag

Elérhetővé vált a VIP tagoknak a Dragon Age Origins DLC csomagunk magyarul, amelyben az összes DLC magyarítva van. Xbox360-ra és PS3-ra is tölthető. Az Xbox360-as verzióhoz szükséges közös pont nem gyűlt ki, de mivel sokáig visszatartottam a munkát, így kárpótlásul nekik is elérhetővé teszem.Rengeteg játékidővel tolja ki az alapjátékot, így aki még nem tett bele, annak érdemes. KATT IDE

Angolosítások

 header

Az utóbbi időben elég nagy szünet van a fejlesztések terén, így semmi nem jelent meg. Pár angolosítás viszont kijött és ezekkel foglalkozunk most. Egy nagyágyú is van közte. A Yakuza Zero és Kiwami kijön PC-re is ausgusztus elsején, ami azt vonja maga után, hogy a PS3-as verzióhoz is lesz angolosítás. Azaz hamarosan érkezhet a Yakuza Zero, Yakuza Kiwami és Yakuza Kenzan is angolul.

MV5BNTg1NDAyNDMtYjE4Ny00OGQyLTkxN2YtOTgxMzc3MjhhMTU5XkEyXkFqcGdeQXVyNjg3MDM4Mzc@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_

The Promise of Haruhi Suzumiya (PSP)

Grafikus novella. Ez japánban nagyon népszerű játékstílus, amely olyan mint régen a Kaland Játék Kockázat könyvek, azaz gyakorlatilag mint egy szöveges kalandjáték vagy könyv, amelyhez gyönyörű animációk tartoznak és mi döntünk a szereplők sorsáról és a történet előrehaladásáról. Érdemes kipróbálni. PS3-on tökéletesen játszható.

[mycred_video id=”LFlHmH1zF5s”]

Letöltéshez: KATT IDE

1492-Super_Robot_Taisen_A_Portable_JPN_PSP-WRG

Super Robot Taisen A (PSP)

Körökre osztott stratégiai játék, elég erős történettel és karakterfejlődéssel. A japánban népszerű robotos széria egyik része.  Ráadásul két szereplő van két különálló történettel. PS3-on tökéletesen játszható.

[mycred_video id=”ui1UpZT26Dg”]

Letöltéshez: KATT IDE

PA.65101.001

Super Gachapon World: SD Gundam X (SNES)

Újracsak a robotos szériából egy rész. Stratégiai körökre osztott nagyon minimális grafikai megjelenéssel. A mostani angolosítás felhozatal közül magasan ez a leggyengébb. Csak rajongóknak ajánlom.

[mycred_video id=”INSkpgIx_YM”]

Letöltéshez: KATT IDE

MV5BZTRhMzhjZDUtNWZhNi00MjBlLTk2NmItNDMwOTJiYzg5OWZjXkEyXkFqcGdeQXVyMjgwOTM4MjI@._V1_

Super Robot Taisen Gaiden: The Lord of Elemental (SNES)

Szintén a japán robotos széria egyik része és ezúttal is akció-stratégia stílusban. SNES-hez képest nagyon szép a grafika és az 1 vs 1 harcok pedig remekek, hatalmas karakterekkel, robotokkal.

[mycred_video id=”oXD1nTM15DE”]

Letöltéshez: KATT IDE

hqdefault

Armored Police: Metal Jack (SNES)

Egy beat m up, amely oldalra haladós verekedős játékot takar. Közepes grafika, de a játszhatóság egész élvezetes. Nem mondom, hogy kihagyhatatlan, de egynek elmegy.

[mycred_video id=”ruuX08iv_hI”]

Letöltéshez: KATT IDE

34593-Might_and_Magic_II_-_Gates_to_Another_World_(Germany)-1460620484

Might and Magic: Book Two (SNES)

A klasszikus RPG SNES-en is tiszteletét teszi angolul. Vaskos tartalom, közepes grafika, és egész jó történet. A műfaj szerelmeseinek kötelező. Másnak kihagyható.

[mycred_video id=”AoaqMGW6jSM”]

Letöltéshez: KATT IDE

the-legend-of-heroes-trails-of-cold-steel-iii-artwork-1

A The Legend of Heroes sorozat!

Mivel az egyik legismertebb és legnépszerűbb JRPG sorozat napjainkban, így mindenképpen meg kell emlékeznünk, hogy a napokban elkészült az Ao No Kiseki fordítása PSP-re. 150 órás JRPG-ről van szó és az egyik legjobb rész a sorozatban. Ebből az apropóból feltöltöm nektek az összes elérhető részt angolul. Minden rész tökéletesen játszható PS3 konzolon és trilógiánként folytatásai egymásnak. Nagy élmény sorban végigjátszani mind.  Időrendi sorrendben listázom őket.

250px-Loh1_Dragon_Slayer_The_Legend_of_Heroes

Dragon Slayer (PC-Engine CD-PS3) KATT IDE

Dragon-Slayer-II-front

Dragon Slayer 2 (PC-Engine CD-PS3): jelenleg is készülőben van hozzá az angolosítás. Visszatérünk rá.

LoHMW_Boxart

Prophecy of the Moonlight Witch (PSP-PS3): jelenleg nem indul PS3-on. Habib új CFW-je kell és config fájl. Visszatérünk rá.

220px-Loh4_The_Legend_of_Heroes_A_Tear_of_Vermillion

A Tear of Vermillion (PSP-PS3): jelenleg nem indul PS3-on. Habib új CFW-je kell és config fájl. Visszatérünk rá.

220px-Legend_of_Heroes_Song_of_the_Ocean_cover

Song of the Ocean (PSP-PS3): jelenleg nem indul PS3-on. Habib új CFW-je kell és config fájl. Visszatérünk rá.

220px-Loh6_The_Legend_of_Heroes_Trails_in_the_Sky

Trails in the Sky (PSP-PS3) KATT IDE

220px-The_Legend_of_Heroes_Trails_in_the_Sky_Second_Chapter

Trails in the Sky 2 (PSP-PS3) KATT IDE és IDE

s-l300

Trails in the Sky 3 (PSP-PS3): jelenleg is készülőben van hozzá az angolosítás. Visszatérünk rá.

Zero_no_Kiseki_(Japan_PSP_boxart)

Trails from Zero (PSP-PS3) KATT IDE

Ao_no_Kiseki_(Japan_PSP_boxart)

Trails to Azure (PSP-PS3) KATT IDE

LoH_Sen_no_Kiseki_cover

Trails of Cold Steel (PS3): Ps3 on elérhető angolul, így nem töltöm fel.

220px-Trails_of_Cold_Steel_II_cover

Trails of Cold Steel 2 (PS3) Ps3 on elérhető angolul, így nem töltöm fel.

Nayuta_no_kiseki_psp_cover

Nayuta no Kiseki (PSP-PS3) KATT IDE

Ys_vs_sora_alternative_saga_psp_cover

Ys vs. Sora no Kiseki (PSP-PS3) KATT IDE

Nos erre a hétre ennyi lett volna. El is fáradtam a megírásában 🙂

Mindenkinek jó játékot kíván a:

banner

14
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
8 Hozzászólások
6 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
10 Hozzászólók
bummerTONsipi68Sandokánrobogo Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Jedi
Tag
Jedi

Az igen, terjedelmes cikk lett, de persze nem baj. Akkor most már, ahogy látom, csak visszaáll végre a “rend és béke”. 🙂

evil
Tag
evil

Köszi a cikket.

Trivium999
Vendég
Trivium999

Hali!

Lehet, csak az én figyelmem kerülte el, de nem láttam sehol említeni, hogy a red dead redemption melyik konzolra fog jönni?
Ps3-am van, elkezdjem játszani, vagy várjak türelmesen? 😀

cockafej
Tag

Szia! Ha minden jól jön össze és semmi nem jön közbe, ami tönkretenné a tervet, akkor természetesen mindkét konzolra elkészül.

ssss
Tag
ssss

yooo:)

robogo
Tag
robogo

Sziasztok!
Nagyon nagyok vagytok,köszi a cikket,sok kitartást!

Sandokán
Tag
Sandokán

Hali !

Anno asszem 1000 pontot raktam a monopolo pluszba , de ha lehetséges akkor utána nézek.
Na most a Vip-ben 2000-s cimlet van, kb. le fogja venni a pontot. gondolom vagy sem?
Szóval, hiába tettem bele pontot, mégis kell rakni. Csak érdekességnek írtam.

Sandokán
Tag
Sandokán

Bocsánatot kérek , 2000-t raktam !
(most néztem meg a fórumon)

Jó játékot mindenkinek ezúton is.

sipi68
Tag
sipi68

Köszi a cikket,kitartást!

bummer
Tag
bummer

Na én kaptam is egy meghívót email-ben, amelyben új regisztrációra vagyok felszólítva. Ebben az esetben csinálnom kell egy új accot? Ha azzal próbálkoznék a meglévő email címemet nem tudnám használni.