Retró Hírek

Retró Hírek

Sziasztok Retrósok!

Az utóbbi heteket követően újra lenyugodtak a kedélyek. Elég sok munkánk kigyűlt, amit még nem tettem közzé. Ez nyilvánvalóan frusztrál mindenkit, a jelenlegi helyzet senkinek nem jó. Mindannyiunk érdeke, hogy minél hamarabb visszarázódjon a RetroConsoleGames abba a pozícióba, amilyenben volt: a legnagyobb Xbox360-as és PS3-as homebrew oldal állapotába. Ebben a hírben, minden a fórumon megvitatott, általatok felvetett (KATT IDE) témát átgondoltam és pár lehetőséget felvázolva megszavaztatok. Nyilván az oldal tulajdonosaként nekem kell meghoznom a fontosabb döntéseket, de a finomításokat mindenképpen rátok szeretném bízni. Azokra, akikért az oldal létezik. Kezdjünk is neki.

the-old-school-game_LOGO_www.kepfeltoltes.hu_

Elsőként a “sima” tagjaink nem tudják, mert nem látják, de a VIP szekció keretein belül volt a héten egy szavazás, amiben azt mértem fel, hogy az oldalunkon milyen konzoltulajdonosok vannak és milyen munkáinkat váltják ki elsősorban. A jelenlegi 80 VIP tagunkból (ez a szám hamarosan nagyon megugrik majd) 54-en szavaztak, amit nagyon köszönök és egy jó arány.

Nos ezen szavazás alapján a VIP tagok 48%-a rendelkezik Xbox360-al és 14%-uk Ps3-al. De a tagok 36%-a mindkét konzollal rendelkezik. Azaz 100%-ra vetítve a tagok 84%-a rendelkezik Xbox360-al és 60%-uk PS3-al.
A munkáink közül pedig 43%-uk érdeklődik csak az Xbox360-ra készült kiadásaink iránt, 11% a PS3-as és 44%-uk mindkettőt kiváltja. Ez a 100%-ra vetítve 87%-uk váltja ki az Xbox360-as munkákat és 65%-uk a PS3-asakat.

Mivel a jövőben az új munkáinkhoz csak a VIP tagok férhetnek hozzá, (a régiekhez bárki) így a fenti számok segítenek meghatározni számomra a közös pontok mértékét. Nyilván én is arra törekszem, hogy arányos legyen.

szavazas

Nah, de akkor essünk neki a témáknak és szavazásoknak.

1. Mint már említettem az RCG csapata bővülni fog pár adminnal. Az utóbbi napokban már voltak biztató megbeszéléseink (nem könnyű másik oldalakról szerkesztőket, adminokat elcsalogatni) és szeretném ezt minél hamarabb lezárni. Én picit a háttérbe fogok vonulni, (ennek sokan örülnek) de tulajdonosként a háttérből ugyanúgy figyelek majd (ennek sokan kevésbé örülnek) és a kiemelten fontos döntéseket továbbra is én hozom meg. Így több időm lesz cikkeket írni (mióta ígérem már a komplett Yakuza széria cikksorozatot, történet fordítással) portolni. Nyilván az új adminoknak új elképzeléseik is lesznek, de egy frissítés nem árt.

Jót fog tenni az admin frissítés?

Megtekintés

Betöltés ... Betöltés ...

2. Pontrendszer marad. A támogatás lehetősége marad mint opció, de nem élveznek előnyt a többiekkel szemben. A régi munkáinkat bárki kiválthatja, aki regisztrál, az új munkáinkat pedig már csak a VIP tagsággal rendelkezők. A VIP tagsághoz három dolog lesz szükséges: x mennyiségű közösbe tett pont, x hónappal ezelőtti regisztráció, admin jóváhagyás. Én azt gondolom, hogy aki új tag, annak bőven lesz annyi kedvező munkánk a régiek közül is, hogy lazán elérje a VIP-hez szükséges pontokat. A régi tagjaink többsége pedig már el is érte, csak nem igazán hajtott a VIP tagságért, mert nem igazán volt előnye. Mostantól ha valaki a közösbe tesz pontot és azt látjuk a rendszerben, hogy egy biztonsági rést kihasználva jutott retró pontokhoz és azt tette be a közösbe, (szerencsére elég könnyű monitoringozni) akkor azonnal bannoljuk. Zéró tolerancia elve lesz. Szóval óvatosan. Az utóbbi napokban páran beadták a VIP tagság kérelmet. Nyugalom, nem felejtettem el, csak idő amíg minden egyes emberkét átnézünk.

Javíthat a szivárogtatás védelmén, ha VIP tagok érhetik el az új munkáinkat?

Megtekintés

Betöltés ... Betöltés ...

3. A fórumon létrehozhatnánk egy topikot az adott játék nevével, ahol amint elkészül egy magyarításunk és portolásunk mindenki aki tett a közös pontba leírhatná. Ez több dolog miatt is jó. Egyrészt akkor is lehetne látni, hogy éppen mennyi közös pont ment a játékba, ha mi adminok nem frissítjük a számlálót elfoglaltság miatt, másrészt nekünk adminoknak is nagy segítség lenne. Minden hónapban pedig a legaktívabb adakozók között sorsolás alapján retró pontokat lehetne nyerni.

Támogatod az ötletet?

Megtekintés

Betöltés ... Betöltés ...

4. Az előzőhöz tartozik, de mit szólnátok egy olyan lehetőséghez, hogy ha egy adott munkánkhoz a közös pont nem gyűlik ki egy előre meghatározott ideig (pl 3 hónap) akkor, ha a közösbe tett tagok x %-a jelzi a fórumon, akkor mindenkinek visszaküldjük a belepakolt pontjait.

Élnél a lehetőséggel, ha úgy adódna?

Megtekintés

Betöltés ... Betöltés ...

5. Szintén a fentiekhez tartozóan, minden munkánál, meghatároznánk bizonyos mérföldköveket (pl. 20 ezer retró pont, 50 ezer, 100 ezer, 200 ezer) amik elérése után a portolást vagy magyarítást végző, a munkája után kapott alap retró ponton felül még kapna x mennyiségű retró pont jutalmat. Így a fordítók, portolók érdeke is az lenne, hogy olyan munkákat készítsenek el, amire van igény. Ezt a cikket, játékbemutatókat írókra is kivetítenénk hasonló módon.

Támogassuk a portolókat, magyarítókat?

Megtekintés

Betöltés ... Betöltés ...

mai-p1

 

6. Címletek növelése. Az teljesen bizonyos, hogy aki több címletbe is tesz egy munkánknál, azt büntetni fogjuk. Ellenben a lehetőségek számát növeljük vagy sem? Azaz milyen címletek legyenek a közös pontnál?

Milyen retró címletek legyenek?

Megtekintés

Betöltés ... Betöltés ...

7. Ha szivárogtatás történik, akkor csak az adott konzol tulajdonosait büntessük, vagy minden konzol tulaját? Értem ez alatt, ha kiszivárog egy PS3-as munka, akkor csak a PS3-as munkánkhoz szükséges közös pont növekedjen vagy az Xbox360-as is?

Melyik konzol tulajdonosait szankcionáljuk?

Megtekintés

Betöltés ... Betöltés ...

8. Lottó. Van egy király lottó játék, amiben számtalan lehetőség van. Retró pontokért lehet lottót venni minden héten, majd a betett retró pontokat hozzáadja a lottó alap nyereményhez és elosztja a rendszer a telitalálatosok között és email értesítést is küld róla. A probléma az, hogy a készítője nem adja ingyen, hanem 69 dollárt (19.592 FT) kér érte. Szerintem ennyit nem ér, de ha ti megszavazzátok és összedobjuk rá, akkor beszerzem. Nekem teljesen mindegy.

Szervezzünk gyűjtést a lottóra vagy ne?

Megtekintés

Betöltés ... Betöltés ...

9. Facebook oldal és a fórum. Az előbbinél vélhetően aktivitást generálunk majd, ha bővülünk az új adminokkal. Utóbbi esetében páran felvetették, hogy nem jó. Ezzel viszont nem tudok mit kezdeni, amíg nem fejtitek ki, hogy milyen téren lehetne fejlődni a fórumon és mi lenne a megfelelő.

Használnád a facebook oldalunkat, ha aktív lenne?

Megtekintés

Betöltés ... Betöltés ...

Változtassunk a fórum felépítésén?

Megtekintés

Betöltés ... Betöltés ...

10. Regisztráció és meghívás. Nem tudom még, hogy melyik verzió lenne a jobb. A szabad regisztráció vagy pedig a meghívásos rendszer. Mindkettőnek megvan az előnye és hátránya. A szabadnak az, hogy bárki csatlakozhat hozzánk és a közösségünk része lehet, ugyanakkor akinek dinamikus IP címe van, az korlátlanul anyázhat minket a saját oldalunkon. Sajnos bizonyos fórumok adminjai, moderátorai, alap tagjai ide jártak anyázni, fröcsögni (bízom benne, hogy ha felnőnek és az óvodás szintet megugorva elérik a gimnáziumi mércét értelmi vonatkozásban, akkor ez változik, de az még ugye 9 év, mininum) Ellenben a meghívásos rendszernek az előnye, hogy mindennek következménye lesz és jobban kitudjuk lökni magunk közül azon tagokat, akikkel csak a baj van és akik miatt a számotokra is szükséges közös pont emelkedhet. A hátránya nyilván az, hogy azon emberkék, akik értelmesek és a közösségünk tagjai nehezebben juthatnak be hozzánk. (a facebook oldalunkon lehetne majd meghívókat kérni az alap tagoktól) Jelenleg már be van üzemelve a meghívásos rendszer. Aktiváltam is. Most úgy működik, hogy csak VIP tagok kapnak x időnként 1 db meghívót (a rendszer küldi ki automatikusan emailben) és pont. Viszont a felelősség terén a zéró tolerancia elve fog működni, azaz ha valakinek a meghívottja (látni fogom a rendszerben, hogy ki kit hívott meg) rosszalkodik (pont machinálás, csalás, anyázás, megosztás) akkor azonnal ban és viszi magával a VIP tagot is aki meghívta. És nem fog érdekelni, ha ez a VIP tag régi felhasználónk, moderátor vagy adott esetben admin. Aki emlékszik a 3 éve történtekre az tudja, hogy nem vagyok szívbajos ilyen téren és adminokat is kiszórok ha kell 🙂
Halkan megjegyzem, hogy jót tett az oldalnak, hogy az utóbbi hetekben rengeteg nem ide való emberkét bannoltam. Sokkal tisztább a levegő 🙂 Mindig is azt vallottam, hogy inkább legyen 150 normális retrós tagunk mint 1500, amiből 1000 idióta vagy rosszindulatú.

Szabad regisztráció vagy meghívásos rendszer?

Megtekintés

Betöltés ... Betöltés ...

+1. A jövőben az oldalunkon még említés, utalás szintjén sem szeretnék a többi oldalról, fórumról hallani, (szankcionáljuk) mert jobb lesz így mindenkinek. Mi nem foglalkozunk másokkal. Csináljuk a saját dolgunkat. Mindenki a saját portáján maradjon és oda szarjon, ahol eszik 🙂

Igazam van vagy igazam van? 🙂

Megtekintés

Betöltés ... Betöltés ...

Nos, summa summárum. Jó lenne, ha a fenti kérdéseket minél hamarabb eldöntenénk, kidolgoznánk, megvalósítanánk és akkor minden elindulhatna újra. Szavazzatok, mondjátok el a véleményeteket hozzászólásban, ötleteljünk, stb. Ha bizonyos kérdésekben nagyon szoros lesz a szavazás vagy nem tudok dönteni, akkor újra megfogom kérdezni, de immár csak a VIP tagokra hagyatkozva.

1 hét múlva szeretnék az új szabályok, alapok szerint indulni az oldallal. Kiemelném, hogy a közösbe tett pontok nem vesznek el a mostanában kigyűlt munkáinknál. A VIP tagoknak elérhetőek lesznek, amint az oldal “újraindul” az új szabályokkal. A VIP tagságokat is addig fogom jóváhagyni. Nincs is értelme előbb, mert nem került be még semmi extra munka a VIP részlegbe.

Jó pár remek munka vár még kiadásra általunk. Nagy AAA címek.

Jó szavazást és jó játékot kíván a:

banner

 

 

18
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
7 Hozzászólások
11 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
11 Hozzászólók
ErenJediTONSoma72kertesz tamas Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
fapapucs
Tag
fapapucs

A kérdőív nem rossz, de szerintem felesleges VIP-es kérdéseket feltenni a pórnépnek. (gondolok itt a 2.-es kérdésre). Illetve a +1 kérdésnek sem látom értelmét.

cockafej
Tag

Szia Ton! Én két dolgot kérdeznék még meg, amit esetleg érdemes lenne szavazásra bocsájtani: 1. Lesz-e valami változás, ötlet, terv a retropontok gyűjtésére. Gondolok itt azokra, akik esetleg újként regisztrálnak, vagy elköltötték az összes pontjukat a közös munkák kiváltására? Tehát a portolás, magyarítás elkészítésén kívül, illetve cikkek írásán kívül, lesz-e egyéb más aktivitást figyelő dolog az oldalon, ami a retropontokat osztogatja. Tudom, hogy lehet videók megnézése, hozzászólások és napi egyszeri bejelentkezés után is kapni, de lesz-e esetleg még egyéb más aktivitásfejlesztő és pontosztó dolog? Gondolok itt elkészült munkák tesztelésére, vagy ha az oldalon egy nap x időt eltöltesz, stb… 2.… Tovább »

RicoKwothe
Tag

Ezzel az a baj, hogy igény lenne sok játék fordítására/portolására, de ha segítség kell, egyből eltűnik szinte mindenki.

cockafej
Tag

🙂 Ez tiszta sor. Viszont a segítséggel lehetne retropontot gyűjteni…

division
Tag
division

A 4-es pontnak nem látom értelmét. Miért nem lehet pl. azt, ha nem gyűlt ki egy adott portolás/magyarítás lehet ez akár akkor 3 hónap is, de aki tett bele az letölthetné attól függetlenül mert nyilván szeretné, ha már tett bele. Így nem kellene pontokat vissza írogatni stb.

erzoli
Tag
erzoli

Van egy két kérdés amire nem lehet egyértelmű igen-nem választ adni , mert az inkább csak találgatásnak minősülne .A 7-es kérdésnél pedíg egyértelmű,hogy nincs is jó választási lehetőség,hisz olyanokat akarsz büntetni akik semmiről sem tehetnek ,semilyen ráhatásuk nincs a helyzetre,és ennek ellenére, ha egy csöpp eszük sincs,mégis szavaznak ebben a kérdésben.Természetesen a szivárogtató kivételével, aki jót röhög a markába.Tehát ez a kérdés inkább csak feszültséget generál, és ezt nem bántásként írom,de be sem szabadott volna kerülnie ennek a kérdésnek. És igen-Bud Spencer a király.A Puffin adjon neki erőt, és mindent legyőző akaratot!

evil
Tag
evil

Szavazatok én megtetem,várom az eredményt.

Soma72
Tag
Soma72

Szia TON!
Azért kíváncsi lennék rá hogy ha pl. a munkahelyeden a munkatársad rosszul csinálna valamit és ezért a TE fizetésedet is lehúznák, mennyire éreznéd igazságosnak…
Vagy mondjuk TE hiába vágod le a parlagfüvet a házad előtt ha a szomszéd nem,és ezért az egész utcát megbüntetnék.
Száz szónak is egy a vége, az oldal nyilvánvalóan a TIÉD ezért természetesen azt csinálsz vele amit akarsz. Csak egy kicsit furcsán hangzik a szádból hogy közösség és szavazás miközben folyamatosan diktatórikus lépéseket teszel.

Jedi
Tag
Jedi

Sziasztok!

“Mostantól ha valaki a közösbe tesz pontot és azt látjuk a rendszerben, hogy egy biztonsági rést kihasználva jutott retró pontokhoz és azt tette be a közösbe, (szerencsére elég könnyű monitoringozni) akkor azonnal bannoljuk.”

Ez a rész mit takar? Én csak bejelentkezésből, videónézésből és kommentálásból szereztem pontot. Köszi a választ előre is.