Magyarítások, Portolások

Magyarítások, Portolások

Sziasztok Retrósok!

Újabb nagy cím portolását hoztuk el nektek Xbox360 és Ps3 konzolokra. Ez a cím pedig nem más, mint az egyik legjobb nyugati RPG konzolokon: Dragon Age Origins Ultimate Editions.

Az köztudott, hogy a második rész magyarul érhető el konzolokra, a harmadik pedig jelenleg is magyarítás alatt van. Ellenben az első rész magyarításának portolása sokáig lehetetlen volt. Most viszont megtört és magyarul élvezheti minden konzolos. Ez is azt bizonyítja, hogy ha valamire azt mondjuk, hogy jelenleg még nem magyarítható vagy portolható, az nem jelenti azt, hogy soha nem fogjuk elhozni nektek. Az idő mindenre választ ad.

78485317312e881a175c686eaab8a988202b208942623acba641f35384f8dc12

A játék PC verziójához hivatalos, gyári magyarítás készült, így az került portolásra.
Fontos kiemelni, hogy a portolásban csak technikai segítséget nyújtottam, de a fő érdem cockafej felhasználóé, aki segített nekem a portolásban és nem kis energiát ölt a munkába. Egyrészt a játék több száz ezer sort tartalmaz, másrészt a konzolos verziók extra szövegeit is lefordította.

A játékkal kapcsolatban gondolom sokakban felmerül a kérdés, hogy érdemes beruházni a magyarításba?
Nos, ha nem szereted az RPG játékokat, rengeteg párbeszédet, akkor egyértelműen NEM.
Ellenben, ha vágysz egy több száz órás kalandra, zseniális történettel (mindezt ugye magyarul) akkor kötelező darab. Saját tapasztalataim felhasználva a sorozat legjobb részéről beszélünk (értékelések alapján dettó) és a leghosszabbról is. Szerencsére itt még nincs jelen a borzalmas második rész líneáris játékmenete és egysíkú harcrendszere, a története pedig jobb mint a harmadik részé.

409161-dragon-age-origins-xbox-360-screenshot-the-castle-is-attacked

Azt komolyan mondom, hogy csak az álljon neki, akinek van szabad 100 órája, mert a mellékküldetésekkel együtt bőven 100+ óra felett van a játékidő. Summa summarum: ha a legjobb Dragon Age játékkal akarsz játszani, akkor zsebeld be ezt a magyarítást.

Akik viszont mindkét konzollal rendelkeznek, azokban felmerülhet a kérdés, hogy melyik magyarítást szerezzék be? Nagyon sok összehasonlító cikket és videót néztem meg és az eredmény a következő lett:

– mindkét konzolon hasonló a játék, azaz MINIMÁLIS az eltérés.
– PS3 konzolon minimálisan jobb a grafika, mert kevésbé használja a textúra elmosást (blur effect)
– Xbox360 konzolon minimálisan simább a játékmenet, mert jobb az FPS.

Szóval ha a grafika számodra a fontosabb, akkor PS3 a nyerő, ha viszont a simább, akadásmentes játékmenet, akkor az Xbox360 viszi a pálmát. De tényleg minimális az eltérés azaz nem hiszem, hogy számít, melyik verziót zsebeljük be.

Egy videó a játékból: (picit a szokásosnál hosszabb, de tökéletes kedvcsináló)

[mycred_video id=”jJyZgArGbkk”]

Mindkét verziónál az Ultimate Edition-t használjátok. Már csak azért is, mert cockafejjel már dolgozunk az ÖSSZES DLC magyarításának portolásán mindkét konzolra. Ezek egy csomagban lesznek kiadva és 30+ játékidőt adnak az alapjátékhoz, így 150+ órára kitolva a totál játékidőt.

Más hírek röviden:

– nagyon érik már egy új verzió a Retroarch emulátorból, illetve ManaGunz is érkezni fog.
– hamarosan befuthat az új emulátor centrikus CFW is HABIB-tól, amiről egy részletesen cikkel fogunk beszámolni.
– jó pár angolosítás is elkészül a jövő hétig, amikről befogunk számolni.
– magyarításokat illetően a Resident Evil Zero elkészült, még a textúrák importálása van folyamatban, azaz a Dragon Age DLC-ket beelőzve kiadásra kerülhet. Árpilisban lesz 4 éves a RetroConsoleGames, ezt pedig próbáljuk majd összekötni a magyarítással és egyéb pontszerzési akciókkal, cikkekkel.
– portolásokkal kapcsolatban ugye készítjük a Dragon Age DLC csomagot, mellette Kolo a Mafia 2-őn dolgozik, én pedig elkészítem a Risen 1 portolását PS3-ra, valamint a Risen 2-őt Xbox360-ra. És a napokban a Fallout New Vegas is kap egy végsőhöz közeli magyarítást, amit portolni fogunk konzolokra.

Végezetül szeretném megköszönni Csubi1980 felhasználónknak a remek retró cikkeket. Sugárzik a játék bemutatókból, hogy mennyire élvezhette a végigjátszást az adott játékkal. Mondjuk én ennek ellenére szívesen látnék tőle egy olyan cikket, egy olyan játékról, ami nem annyira jött be neki.
Egyébként más is bátran próbálkozhat játékbemutatók írásával. (az Írásaim menüpontban bármikor megteheti)

Jah és pakoljátok a pontokat a Risen 3-ba. Nem kell már sok. Nagyjából hasonlóan áll a kiváltás mindkét konzolon.

Nah de addig is jó játékot kíván mindenkinek a:

banner

18
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
15 Hozzászólások
3 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
17 Hozzászólók
Nyitrai MátéWarlockanszimszonosCsubi1980kisgomboc1 Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
sipi68
Tag
sipi68

Köszi, ez remek cikk!

bighead82
Tag
bighead82

Köszönet érte.

szpetya13
Tag
szpetya13

Köszi a sok munkát !! Biztos,hogy kipróbálom !!

evil
Tag
evil

Köszi a remek munkát,nagyon jo kis játék.

ocskay92
Tag

Én anno azért hanyagoltam ezt, mert sokan azt írták a konzolos verzió elég vérszegény lett a PC-shez képest. Most már van ugyan olyan gépem, amin röhögve elfut, de tudom sok itt a konzolos (nyilván), így viszont azoknak, akiket érdekel adok bele pontot, hogy hamarabb kigyűljön nekik. Meg persze azért, mert tényleg rengeteg munka lehetett vele, s így “tisztelgek” a készítője felé.

cockafej
Tag

Köszönjük a megtisztelést! 😉

fapapucs
Tag
fapapucs

Köszönjük a munkát. A Habib cfw-t már én is nagyon várom.

kertesz tamas
Tag
kertesz tamas

Kösz a cikket.
Ezt én is PC-n nyúztam.

Kheiron
Tag
Kheiron

Eszetlen tetszett mikor eredetiben nyomtam végig,most magyarítva is kipróbálom . Köszönöm a munkádat 🙂

xarina
Tag
xarina

Koszonjuk az ujabb munkat, ez egy remek jatek.

Jedi
Tag
Jedi

Köszönöm a munkátokat. Régebben ki akartam próbálni a játékot ps3-on, de amit leszedtem az ncore-ról, ott a kezdőképernyőn nem akart átlépni. Haverommal ketten próbáltuk, az összes gombot végignyomtuk, de nem hozta be a menüt sehogy se, így el is ment a kedvem. Na majd 1x újra megpróbálom.