Retró Hírek

Retró Hírek

Sziasztok Retrósok!

Elsőként jó hírekkel kezdeném. A következő hetekben, hónapokban 4db AAA, nagy játék magyarítását, portolását fogjátok megkapni tőlünk. A négyből három mindkét konzolra jön majd. Az egyikkel ma lettem kész, de csak a jövő héten fogom elérhetővé tenni nektek 🙂 Melyek ezek a címek? Resident Evil Zero magyarítás Xbox360-ra és Ps3-ra, Mafia 2 portolás Xbox360-ra Kolo által, Dragon Age Origins+DLC-k Xbox360-ra és Ps3-ra cockafejjel együtt készítjük, illetve a negyedik címet nem árulom el, mert már kész van, de annyit elmondok, hogy nagy cím és sok szöveg van benne. Jah és mindkét konzolra leportoltam.

Apropó Resident Evil Zero: a 164-ből már csak 16 fájl maradt lektorálatlanul, ami figyelembe véve az eddigi haladásom, a jövő hét szombaton elkészül 100%. Hiába no, nem egyszerű játszani, figyelni a szöveget, azonnal lektorálni, vissza a játékba…..és így tovább. De már közel a cél. Amint kijön, akkor lesz retró pont akció is.

Ha már itt tartunk, akkor örömmel venném a segítségeteket egy pályázatban. Potya 45 perces pontszerzési lehetőség: KATT IDE

180651

Mame 2018 XBox360

A napokban picit felpörgött az Xbox360 házi fejlesztő részleg is. Hosszú idő után lesz majd RetroArch emulátor is Xbox360-ra, ráadásul DirectX9-el megtámogatva. De most nem erről írok, hanem a Mame játéktermi emulátorról, aminek a napokban jött ki az új verziója. Nagyjából 100 játék kompatibilitása lett javítva, így már szépen futnak.

Ugye elindítottam a múltkor a rom gyűjteményem megosztása cikksorozatot. Nem árulok el nagy titkot, hogy lesz ilyen Mame-re is. Türelem. Addig is az új emulátor letölthető innen: KATT IDE

PlayStation-2-1024x304

Playstation 2 javító (config) fájlok

Mostanában jó pár javítás lett elérhető a Playstation 2 játékokhoz PS3-on. Ezzel egy időben jó páran kérdezték a firkán, hogy hol található config bizonyos játékokhoz. Nos, megosztom a linket, ahol MINDEN jelenleg létező javítás megtalálható, általam összegyűjtve innen: KATT IDE
Egészen pontosan 1579 db. Nyilván ebben benne vannak a különböző régiókódos változatok, de akkor is szép szám.

A linkemen az alábbi könyvtárakat láthatod:

– Custom: ezeket én készítettem és biztosan jól működnek. Első körben ezt használjátok.
– Gxemu: ezek a hivatalos Sony javítások a hardveres emulációból.
– Netemu: ezek a hivatalos Sony javítások a netemuból.
– Softemu: ezek a hivatalos Sony javítások a szoftveres emulációból.

Használatuk? Csak keresd meg a neked kellő régió kódot (pl. SLUS_201.44) és másold be a config fájlt az ISO mellé. Az elnevezés a következő legyen:  ha a játék neve “MARIO.ISO” a config mellette “MARIO.ISO.CONFIG” legyen. Egyszerű. Fontos, hogy ha a régió kód nem egyezik, akkor nem fog a config működni. Azaz egy SLES_201.44-es config fájl csak is SLES_201.44-es régió kódos játékkal fog működni. Ennyi.

Szeretnék egy tévhitet is eloszlatni. Amikor flatz megosztotta mindenkivel a PS2 játékok futtatásának lehetőségét PS4-en, akkor valaki hozzá nem értő olyan információkkal látta el, ami baromság. Az interneten pedig a rossz infó is úgy terjed, mint a helyes információ. Lényeg a lényeg: aki szeret PS2-es játékokkal játszani, annak még mindig a PS3 a legjobb választás, mert jobb kompatibilitással rendelkezik mint a PS4. PS4-en is egész tűrhető már, de még jó pár olyan cím van, ami nem fut, miközben PS3-on hasít.
Egyébként PS4-en is kell használni configokat, utasításként beépítve a pkg-ba. Ez azért jó, mert ha jönnek ki a hivatalos PS2-es játékok Ps4-re, akkor kinyerhetjük belőle a javításokat PS3-ra is. Összegezném a PS2-es játszhatóságot:

Igazi Playstation 2 konzolon: nyilván itt nincs hiba, minden fut hibátlanul, de viszont csak 480p felbontásban és ez egy FULL HD tévén bizony csúnyácska.
Playstation 3 konzolon: a konzolban található emu felskálázza a játékok többségét 720p-re (nem minden játéknál) és 60 FPS-el futnak, így a játékok egy része gyönyörűen néz ki HD tévén is. A kompatibilitás jelenleg olyan 90%-os.
Playstation 4 konzolon: a konzolban található emu felskálázza a játékok többségét 1080p-re (nem minden játéknál) és 60 FPS-el futnak, így a játékok egy része egy icipicit még jobban néz ki mint PS3-on. A kompatibilitás jelenleg olyan 70%-os.

Egyébként a házi fejlesztők nagy része továbbra is Playstation3-on dolgozik és ignorálja a Playstation4-et. Tudom említettem már párszor, de Habib és csapata valami nagyon nagy dologra készül. Egy olyan CFW-t fognak megjelentetni, amiben annyi újdonság lesz, hogy majd csak lesünk. PSP játékokhoz javítások pl. FONTOS, hogy ne frissíts 4.82-es firmware-re. Ez Habib kérése.

Ezen kívül kapunk még új, bugmentes ManaGunZ-t, Retroarch emulátort, SCUMMVM emut, és ugye Playstation 2 config fájlok is fognak mg érkezni. Rengeteg minden vár minket 2018-ban is.

 

final_fantasy_10_characters_by_kickassconnor

FF8 és FF10 és FF10-2 toolok

Azt gondolom, hogy a Final Fantasy sorozatot senkinek nem kell bemutatnom. Sokan közületek a Final Fantasy 10-el ismerkedett meg. A JRPG egyik királya iránt érdeklődők biztosan tudják, hogy a Final Fantasy 6, 7 és 9 részekhez elérhető a magyarítás. De ugye készült a Final Fantasy 8-hoz is fordítás, csak PC-n.

Most már van toolunk hozzá, szóval ha valaki kedvet érez, akkor portolhatja 🙂

Ezen kívül a Hunosítók által a Final Fantasy 10-hez is készült egy teljes szövegkönyv, így aki le akarja magyarítani a Final Fantasy X-et vagy a X-2-őt, annak segítek és megosztom azt a tool csomagot, amivel mind a PS2-es, mind a PS3-as HD verziókat leportolhatja. Igen, megerősítem, hogy az utóbbira is működik.

Annyi kérésem van, hogy ha valaki belevág, akkor mindenképpen nálunk, a RetroConsoleGames-en ossza meg a munkáját. 10+ ezer retró pont a jutalom / játék.

A toolok letölthetőek innen: KATT IDE

header

Angolosítások

A retró rom játékgyűjteményem megosztása mellett egy másik cikksorozattal is fogok jelentkezni. Ezek ugye azon angolosítások, amik a retró játékokhoz jöttek ki az utóbbi hetekben. Jelenleg is vagy 30-40 játék van angolosítás alatt és vannak közöttük klasszis játékok is. Azaz minden hónapban olyan 3 játék angolosítására számíthattok.

full_6022077JapanFrontccc

Tear Ring Saga (Playstation 1)

Taktikai RPG a Fire Emblem készítőitől. Ezért nagyon sok hasonlóság van az említett sorozattal. A grafika egész kellemes és a zene is kiemelkedő. Viszonylag lassú a játékmenete, ezért csak türelmesebb játékosoknak ajánlható. Két szereplőt irányíthatunk benne, két különböző helyszínen és két eltérő sereggel. Igen, hadseregeket vezérlünk benne.

A teljes, angolosított játék letölthető innen: KATT IDE

Videó a játékból:

[mycred_video id=”LKIfBNlCqzQ”]

1739917-581859_22117_front

La Wares (SNES)

Imádom a SNES JRPG-ket. Vagy 100 olyan játék van, ami 5/5 csillagos és nem jött ki angolul. Nos, a La Wares egy kevésbé ismert alkotás. Alapjában véve JRPG, de a harc robotokkal történik. Picit Final Fantasy hatású játék, mert itt is egy középkori világban kalandozunk, 2 főhőssel és még is bizonyos téren a technika határozza meg a játékmenetet. Robotokat vezérelhetünk. Egyedi világ, szép grafika, jó történet. Jó kis JRPG.

A teljes, angolosított játék letölthető innen: KATT IDE

Videó a játékból:

[mycred_video id=”Xb0mM9m48oY”]

wpdbaa6951_06

Asuncia (Playstation 1)

Egy újabb taktikai RPG, amiben az a különleges, hogy ahányszor elindítjuk a játékot mindig más lesz a térkép és a világ felépítése. Így gyakorlatilag nincs két egyforma kaland. Egyébként egy középkori világban kell kalandozni egy csapat hőssel, akikkel különböző küldetéseket elvállalva küzdhetünk ezer féle szörnnyel.

A teljes, angolosított játék letölthető innen: KATT IDE

Videó a játékból:

[mycred_video id=”Um_EHNQN8Ms”]

Nos, ennyi lett volna, megyek vissza mókázni a Yakuza 1-el.

Jó játékot kíván mindenkinek a:

banner

14
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
12 Hozzászólások
2 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
13 Hozzászólók
xarinaJediTONszimszonosRicoKwothe Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Csubi1980
Tag

Azta mennyi jó hír az ember csak kapkodja a fejét! Dragon Age originst várom Ps3-ra magyarul, de az FFX ha valaki megcsinalna magyarul Ps3-ra gyááá.

evil
Tag
evil

Köszi a cikket és a hireket.

szpetya13
Tag
szpetya13

Köszi a jó híreket !!

sipi68
Tag
sipi68

Köszi a jó híreket,csak így tovább!

RicoKwothe
Tag

Ha senki nem vállalja, leportolom a Final Fantasy-kat ha végeztem a mostani saját fordításommal.
A Final…-kat szétszedem, és kiadom portolási munkának, hátha lesz valaki, aki beszáll. Potyapont 🙂

kertesz tamas
Tag
kertesz tamas

Köszönöm a cikket.

fapapucs
Tag
fapapucs

Köszönjük a híreket!

Sandokán
Tag
Sandokán

Köszi TON már tegnap leszedtem a MAME2018 -at.
Hajrá Resi Zero és a többiek !

Nekem is van SNES-re 3250-db s gyűjteményem ha kell megosztom, kb 3-4giga.

ocskay92
Tag

Kíváncsi vagyok mit fog Habib alkotni 🙂
A PS2-es címekkel folyamatosan szívok, egyszerűen amit jászanék azon a Config se segít…maradok az eredeti PS2-nél, egy Network Adapter beszerzek valahonnan, GSM-el pedig felhúzható 1080p-re.

RicoKwothe
Tag

Network adaptert HudákLacitól kapsz egy 5 ösért. Én is venni akarok tőle.

szimszonos
Tag
szimszonos

Sok jó hír között egy apró,de annál fontosabb észrevétel.Mafia II portolás később lesz ps3-ra?Sajnálnám ha nem lenne,