Retró Hírek

Retró Hírek

Sziasztok!

Tipikusan a vihar (Karácsony) előtti csend érzése fogott el a napokban a konzolok homebrew fejlesztéseit illetően. Nagyon sok házi fejlesztő az ünnepi szezonra ígéri a kiadásait. Nagyon sok megjelenés várható Xbox360 és PS3 konzolokra. (főleg utóbbira) De ne szaladjunk előre, mert az elmúlt napokban is történt jó pár kiadás.

ManaGunZ

ManaGunZ 1.30

A retró játékosok kedvenc backup managere újabb verzióval jött ki. Lássuk a fontosabb újjításokat:

– gyorsabb file manager, azaz a másolás és törlés funkciók most már verik a multimant
– Ps2-es játékoknál kezeli a bin/cue formátumot is
– Plugin manager, amely segítségével különböző pluginokat adhatunk hozzá
– Átalakult dizájn és Flow 3D téma
– Help, azaz segítség funkció
– Nyelvválasztás
– Automatikus PS2 config betöltés

A ManaGunZ 1.3 letölthető innen: KATT

Pár funkcióról beszélnék részletesen is, mert megérdemlik.

Mostantól, ha egy olyan PS2-es játékot futtatsz, amihez van config fájl (régió kód alapján) akkor automatikusan felismeri és betölti. A következő kiadásba belefogok építeni MINDEN elérhető configot, így nem kell majd senkinek letöltenie a javításokat, hanem csak játszani. Természetesen a ManaGunZ-ban továbbra is megtalálhatóak minden PS2-es játék esetében a WideScreen, Progressive Scan opciók, amelyek aktiválódnak, ha rá kattintasz.  Ezeken kívül, ha egy olyan PS2-es játékra mész, amihez még nincs config fájl, akkor a ManaGunZ-ba bevan építve egy config fájl készítő is, amit az előző cikkemben mutattam be.

Mivel most már elérhető a nyelvválasztás is, így azt gondolom célszerű lenne, ha a legjobb backup manager magyarul is megszólalna. A következő verzióba beépítjük a magyar nyelvet!!!!

Végezetül gondolom sokakban felmerül a kérdés:
Melyik backup managert használjam? Multiman? Webman? Irisman? ManaGunZ?
Én személy szerint utálom a Webman-t, mert nagyon sok erőforrást vesz el a PS3-tól. Az Irisman bugos. Jelenleg Multiman-t használok, de nagyon nem vagyok megelégedve vele, mert állandóan scanneli az USB HDD-ket és lassú.
Számomra a ManaGunZ megváltás, mert végre lesz egy normális backup manager, ami letisztult, gyors, nincs teletömve minden hasztalan menüvel és funkciókkal, nem bugos és dedikáltan a retró játékosokat (PSP, PS1 és PS2) célozza meg az extra funkcióival.
A kérdésre válaszolva engem két funkció választ el attól, hogy töröljem a PS3 gépemről az összes többi managert. Az egyik, hogy nem lehet az iso-kat rányomással indítani a fájl kezelőből, a másik pedig, hogy nem kezeli külső HDD-től a feldarabolt PS2-es játékokat. Ezt a két funkciót kértem a fejlesztőtől, és a következő verzióban benne lesz. Azaz a ManaGunZ 1.4.0 egy közel tökéletes backup manager lesz és végre mindenki válthat.

Két jó tanács a ManaGunZ-hoz. Az egyik, hogy betöltéskor bizony várni kell 30-40 mp-et, mert ekkor tallózza be a játékokat. De ellentétben a Multiman-el, utána többet nem kell várni semmire. A másik tanácsom, hogy amint feltelepítitek a ManaGunZ-t, akkor elsőre pofán csaphat a puritán, egyszerű külső. De nem kell megijedni.
Nyomjatok egy Start gombot, ezáltal a beállításokba kerültök. Itt az User Interface-t állítsátok XMB-re, minden mást pedig YES-re, amennyiben a látvány a fontos. Ha viszont a sebesség, akkor mindent NO-ra.

 

PlayStation-2-1024x304

Playstation 2 játékok Playstation 3 konzolon

A napokban újabb config fájlok, javítások készültek el Playstation 2 játékokhoz, amiket szokás szerint feltöltöttem a RetroConsoleGames PS2 mappájába: KATT IDE

A nevezett játékok a következők:

Salt Lake 2002
Metal Gear Solid 3 és Metal Gear Solid 3 Subsistence
Onimusha Dawn of Dreams (ez feltehetőleg jó a többi részhez is)

Szinte minden héten várhatóak új configok, így ezekkel heti rendszerességgel jelentkezem majd. És amint kijön az új ManaGunZ, akkor pedig azt fogom frissíteni havonta, így nektek semmit nem kell majd csinálni csak játszani 🙂

 

header

Angolosítások

Említettem már, hogy valami elképesztően sok játék angolosítása fog elkészülni a következő hónapokban. Klasszis játékokról van szó SNES, PCE-FX, PSP, PS1, PS2 konzolokra.
Azt gondolom abban egyetérthetünk, hogy minden konzolra a legjobb játékok Japánból jönnek. Azok a legötletesebbek, legizgalmasabbak és a legoptimálisabb kihívást azok szolgáltatják. Viszont ezek egy része soha nem jut el hozzánk. Ha összeszednénk egy csokorba, azon SNES, PSP, PS1 és PS2, valamint PS3-as játékokat, amelyek nem jelentek meg angolul, de a krémhez tartoznak, akkor 100+ lenne a szám. Ez a “Missing Translation” szekció mostantól elég gyakran felbukkan majd a hírek között és igyekszem bemutatni az angolosítást kapó és kiemelkedő játékokat. Nekünk nyugati embereknek ez kb. olyan lesz, mint ha egy új játék megjelenés történne szeretett konzoljainkra.

Playstation 1. Mindenkinek vannak róla emlékei. Sokan minden idők legjobb konzoljának tartják. Silent Hill, Metal Gear Solid, Chrono Cross, Final Fantasy 7, Crash Bandicoot, stb stb. Sokan közületek nem tudják, hogy van egy játék, amelyet mindenki a legjobb Playstation játékok között tart számon, de soha nem jelent meg angolul. Ez a játék pedig a : MIZZURNA FALLS

[mycred_video id=”l–dll3I75s”]

Twin Peaks sorozat. Megvan? Kb ugyanazt kapod. Gyakorlatilag a Silent Hill és a Resident Evil 2 (apropó,a Resi Zero magyarításunk Karácsonykor jön) elődje volt. Horror, thriller, lebilincselő történet, akció, nyitott világ, szabadon bejárható kisváros, csodás zene, kidolgozott szereplők.

Kapaszkodjatok meg, de az angolosítás már kész van hozzá. Most zajlik a tesztelés és bugjavítás. Amint elkészül, (még idén jön) akkor az RCG kiemelten foglalkozik majd a játékkal. Külön hírben, bemutatóban tisztelgünk előtte.

Addig is jó játékot kíván mindenkinek a:

banner

23
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
13 Hozzászólások
10 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
14 Hozzászólók
fapapucsJediKovaBujuTON Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
xarina
Tag
xarina

Koszonom a jo hireket! Ez a ManaGunZ nagyon jonak tunik, at is fogok terni ra, bar valoszinuleg megvarom az uj kiadast.
A Mizzurna Fallsnak meg tok jo a zeneje.

hudaklaci
Tag
hudaklaci

Annyiban jó a webman, hogy szabályozható a ventilátor fordulatszáma. TON, nem tudom, hogy ebben a managerben elérhető e ez a funkció, de ha nem akarsz könyvtámaszt csinálni a ps-ből, megtartod!

Csubi1980
Tag

hm, nem rossz ez a managunz, de én is megvárom a frissítést még. Jelentem abbahagytam nagy nehézség árán az mmorpg-t, ami nyár óta szó szerint fogva tartott. Talán a Wow volt utoljára rám ilyen hatással, de lejöttem a szerről, kellett hozzá az asszony erőteljes ellenszenve is eme játék iránt 🙂 Jelenleg Persona 5-öt tolom, kérem ez a játék egy művészi alkotás, idáig zseniális!

KTai
Tag

Nagyon királynak tűnik ez a Mizzurna Falls, kicsit valamiért a Silent Hill és az Omikron című DC játék keverékének tűnik.

Kova
Tag
Kova

Egyetértek KTai, nekem is ez jutott eszembe 🙂

evil
Tag
evil

Köszi a hireket,Xbox 360 rol lehet valamit tudni arol nem irtál ?

szimszonos
Tag
szimszonos

Köszönjük a sok jó hírt.Au előző Managunz cikkednél azt írtad,hogy a következő Managunzban a mostani 1.30-ban már lehet hogy külső hdd-től futtathatóak lesznek a ps2 játékok iao formátumban.Ebben töttént wlőrelépés,vagy még csak belső hdd-ről indíthatós2 játék?A másik kérdéaem hogy a Rebug cfw esetén,a Managunz fájlkezelőbe beleépített cfg fájlok,javítások ugyanúgy működnek,vagy itt is javasolt a Habib cfw mint amikor még külön kellett a játék mellé bemásolni a config fájlt?

hpeti2
Tag
hpeti2

Ilyenkor sajnálom, hogy engem a régi címek már nem kötnek le (igaz az újak se nagyon mostanában), csak azok amik régi gyerekkoromhoz kötnek, pedig ez a mizzurna falls is piszok jónak tűnik és ha 20 évvel ezelőtt találkozom vele, akkor biztos most jó érzésekkel gondolnék rá.

sipi68
Tag
sipi68

Köszönöm a jó híreket!

Roland Crisan
Tag
Roland Crisan

Köszi a tippet, eddig MM-t használtam én is és bár csicsásabb, alapvetően a funkcionalitás előnyt élvez nálam. Olyan kérdésem lenne amit már feltettek itt de a válasz adta. REBUG van a gépemen és nem olyan rég kezdtem el érdeklődni a PS2 címek iránt. A habib CFW miért jobb ilyesmire? Nem egy ugyanazon emulatort használja a két CFW? Bocs ha nagyon laikus a kérdés.

szimszonos
Tag
szimszonos

Szia Ton!Az lenne a kérdésem hogy ps2 iso formátumú játékoknál a config javító fájlokat PL.8ONIMUSHA,ISO.CONFIG) felismeri a legújabb Rebug cfw is vagy csak Habib cfw-nél működik.remélem ezt ps2netemu fejlesztés benne van a rebug cfw-ben is nemcsak a Habib cfw-ben.Mivel Cobra funkcióban van gondolom kezeli a Rebug is a 4.81 legújabb.