Hírek

Hírek

Sziasztok Retrósok!

Mostanában annyi dolog történt, hogy mindenképpen szeretném összefoglalni nektek.

Kezdjük a portolásokkal és magyarításokkal.

Resident-Evil-0-Hd-Remaster-trainer

Portolások, magyarítások

– a Resident Evil Zero lektorálása egész jól halad. A lektorálás közben párhuzamosan portolom is át PS3-ra, így tuti egyszerre lesz kiadva a két verzió. Mivel az én szárnyaim alatt véglegesül a játék, így a magyarítás színvonaláért én gondoskodom.
– valószínűleg a hétvégén még nem ez kerül kiadásra, hanem egy másik játék. Van még jó pár portolás a birtokunkban, ami kiadásra vár.
– Kolo végzett a Batman Blackgate magyarításával így az is kiadható. Most a Mafia 2 portolásunkat folytatja. Bizony, bizony még ez is érkezni fog, nem felejtettük el.
– Mint már a falfirkán írtam a napokban portolni fogom a Tales from the Borderlands 2. és 3. magyarítását konzolokra.
– A Resident Evil 6 magyarításával továbbra is jól halad a Hunosítók csapat, így azt is mi fogjuk elhozni nektek konzolokra.
– A LEGO játékok is készülgetnek, így várható majd a kiadásuk.

Amennyiben még pár hétig nem gyűlik ki a Batman, akkor erősen elgondolkodom, hogy ennél az egy játéknál a közös pontszámot elengedem.

1438379644993

Egyéb hírek

Mint azt már régebben is írtam, egyre inkább szeretném, ha az oldalon a mini játékbemutatók (én csak “read and go” cikkeknek hívom őket) vennék át az uralmat az oldalon, emulátor bemutatókkal egybekötve.
Az utóbbi időben főleg Csubi felhasználónk osztotta meg velünk játékélményeit, de a jövőben elvileg két olyan retró játékos is csapódik mellé, akiket azért ismer minden konzolos más oldalakról. És én is igyekszem a nyári sziesztában szaporítani a játékbemutatóim számát.

Ps3-ra 4db nagyobb bemutató cikk is várható tőlem. Mik ezek?
– egy friss Retroarch emulátor bemutató és elemzés
– egy új SCUMMVM emulátor RÉSZLETES cikk és bemutató leírás. Az új emu olyan játékokat is kezel majd mint a Phantasmagoria, Gabriel Knight 1 és 2, Kings Quest, stb stb. Ezek még mai szemmel nézve is zseniális játékok. De részletesen majd a cikkemben.
– készülőben van egy speciális fájl manager (olyan mint a Multiman vagy Webman) ami direkt módon az emulátor és retró fanatikusra lesz optimalizálva. Rengeteg olyan extra funkció, amely könnyíti majd a PSP, PS1 és PS2 játékokkal játszók dolgát. Pár extra funkciót azért kiemelnék, hogy mindenki kíváncsiságát felkeltsem: widescreen opció minden, retró játék esetében, 60 FPS hack a PS2-es játékoknál, Ps2-es config fájlok kezelése 1 kattintással, jobb kompatibilitás, stb. Folytassam?
– pár barkács fejlesztő rájött, hogy egy titkos gomb kombóval előhozható egy emulátor menü a PS3 konzolon. (működik, mert kipróbáltam) Ezzel a PS3 szoftveres PS2-es emulációját lehet szabályozni. Most rácuppantak a fejlesztők a lehetőségek kiaknázására, amely esetében két célt jelöltek meg: Ps1-es és PS2-es játékok futtatása külső HDD-ről is, valamint minden Ps2-es játék hibátlanul fusson, azaz teljes kompatibilitás.

Angolosítások

Annyit elárulhatok előre, hogy a JRPG és a vizuális novellák szerelmesei nagyon király nyár elé nézhetnek, ha tudnak angolul, mert olyan megjelenéseket kapnak, amelyekről nem gondolták volna, hogy angol nyelven is elérhető lesz. A vizuális novellák amúgy megérnek egy misét, így lehet írok majd róla egy bemutató cikket, hát ha páran rákapnak a stílusra. Olyan mint a Telltale játékok, (pl Wolf Among us) csak japán ízesítésben.

Yakuza Black Panther (PSP)

Régebben már tettem róla említést, így csak annyit tennék közre, hogy a fordítók most szóltak, hogy kifogytak az erőforrásból, így ha 2018-ig nem lesznek új fordítók, akkor kiadják így a munkájukat. A teljes fő történet le van fordítva, illetve minden menü és tárgy is. Csak a mellékmissziók nem. Ennek ellenére várós, mert remek játékról van szó. Ps3-on tökéletesen játszható lesz.

[mycred_video id=”YpK4iVkaemg”]

Legend of Xanadu 1 és 2 (PC Engine)

Egy nagyon híres és remek játékról van szó, amely nem a szokványos JRPG-k táborába tartozik. Igen, felülnézetben kalandozunk, igen NAGYON hosszú a játék és NAGYON kiemelt a történet, de a harc az folyamatos, a boss harcok pedig akciójátékra hasonlítanak. Mindkét rész tele van videókkal és átvezető animációkkal, valamint hangokkal, beszéddel.
Csak egy érdekesség. Annyira neves játékról van szó, hogy a hobbi fordítók még meghallgatást is tartottak, így a beszéd is angol lesz, nem csak a felirat. A fordítók 195 jelentkezőből választották ki azt a 45-öt, akiknek a hangja a játékban lesz. Elvileg már napok kérdése a kiadás. Már a hobbi készítők fordításba ölt elhivatottsága jelzi felénk, hogy ez bizony kötelezően végigjátszandó lesz mindkét rész.

[mycred_video id=”bUCxea80MR4″]

Boss harc. Nekem teljesen Dark Souls érzésem támadt. JRPG, de mégis akció és ügyességi harc.

[mycred_video id=”Mp94JsNEIXs”]

Retroarch emulátorral Xbox360 és Ps3-on is tökéletesen játszható lesz.

Zill O’ll Infinite Plus (PSP)

Egy újabb remek JRPG játékról van szó, amely esetében már szintén kiadás előtt áll az angolosítás. Érdemes lesz rá figyelni, mert elég nagy időt fektettek a fordítók a munkába, hogy elhozhassák nektek.

[mycred_video id=”Nm-c_PBOlXw”]

Ps3-on tökéletesen futni fog.

Romancing Saga 3 (SNES)

Erről a játékról már írtam régebben. Az első részhez létezik is angolosítás, így most a harmadikat fordítják. Én nagyon várom már, hogy minél előbb befejezzék, mert egy remek grafikával rendelkező és zseniális történettel bíró játék trilógiáról beszélünk, amit minden RPG rajongónak ki kell próbálnia.

[mycred_video id=”lbvN-X3ukyk”]

Retroarch emulátorral Xbox360 és Ps3-on is játszható lesz.

Far East of Eden (SNES)

Minden idők legszebb grafikájával rendelkező játéka. Képzeljétek el, hogy annyira gyönyörű a játék és annyi textúrát tartalmaz, hogy a SNES emulátor nem is tudják lejátszani. Az angolosítás elkészülte után majd egy speciális emulátorral lesz futtatható konzolokon is. A fordítás amúgy már készen van és tesztelés alatt áll.

[mycred_video id=”rR5bVnIaLvc”]

Speciális, külön emulátorral lesz futtatható Xbox360-on és Ps3-on is.

Shining Ark (PSP)

Talán ez a leginkább rétegjáték a felsoroltak közül. Egy nagyon szép grafikával rendelkező JRPG és farm szimulátor keverékével van dolgunk. Ezt várom a legkevésbé, de ettől még készül és ki fog jönni. Egy esélyt lehet kap majd.

[mycred_video id=”xzrDh6qKgBI”]

Ps3-on tökéletesen játszható lesz.

maxresdefault6

 

The Legend of Heroes játék történelem összefoglaló (PSP és PS3)

Tisztában vagyok vele, hogy sokan nem ismerik a Trails játékokat, illetve sokakat a JRPG sem hoz lázba, de azért én még is megpróbálkozok egy rövidke ismertetővel, mert több millió rajongója van a sorozatnak világszerte.
Milyen játékok a TLoH-k?
Mint említettem JRPG a stílus, a harcrendszer pedig nagyon változó, mert van amelyik részben akció orientált, míg van olyan epizód, amelyben körönkénti a harc legördülése.
Kik a fejlesztők?
A sorozatot a Nihon Falcom fejlesztő csapat készíti, akik az egyik legnevesebb banda a szakmában. Sok JRPG gyáros cég már kihalt vagy eltűnt, de a Falcom továbbra is kitart és annak ellenére pumpálja nyugatra is a játékokat, hogy tisztában van vele, hogy az eladások inkább Japánban döntögetnek majd csúcsokat.
Miért egyedi ez a sorozat?
Mivel jó pár résszel játszottam már (egy Ps3 tulajdonos szinte az egész sorozatot végigjátszhatja sorban) így erre tudok válaszolni. A játékhossz az minden rész esetében 50-70 óra, de ami különlegessé teszi, hogy annyi minijáték és titok van ezekben a játékokban, mint annó a Final Fantasy 7-ben. A titkok, minijátékok terén a sorozat világelső. Angol tudás minden részhez alapvető elem, mert rengeteg beszélgetés és szöveg van benne, ugyan is a készítők szeretik a karaktereket NAGYON részletesen kidolgozni.

A részei:

Dragon Slayer The Legend of Heroes (PC Engine): a sorozat első része, amely fantasztikus történettel indít. Angolul is megjelent PC Engine-re, így Retroarch emulátorral PS3-on is játszható.
Dragon Slayer The Legend of Heroes II (PC Engine): közvetlen folytatása az első résznek, de sajnos csak japánul érhető el így számunkra érdektelen.
The Legend of Heroes II Prophecy of the Moonlight Witch (PSP): egy új történetet kezd meg és angolul is megjelent, de sajnos egyelőre Ps3-on kifagy, így nem élvezhető. Szerencsére elég visszafogott része a sorozatnak, így nem kell sajnálnunk.
– The Legend of Heroes A Tear of Vermillion (PSP):
a Moonlight Witch folytatása és angolul is megjelent, de sajnos egyelőre Ps3-on kifagy, így nem élvezhető. Szerencsére elég visszafogott része a sorozatnak, így nem kell sajnálnunk.
– The Legend of Heroes III: Song of the Ocean (PSP):
a Tear of Vermillion folytatása s angolul is megjelent, de sajnos egyelőre Ps3-on kifagy, így nem élvezhető. Szerencsére elég visszafogott része a sorozatnak, így nem kell sajnálnunk.
– The Legend of Heroes Trails in the Sky (PSP):
ennél a résznél indul be igazán a sorozat és emelkedik egy új szintre. Hihetetlen tartalom és történet. És annyi titok, amennyi csak a FF7-ben volt. Hála a jó égnek angolul is megjelent és Ps3-on hibátlanul fut.
– The Legend of Heroes Trails in the Sky Second Chapter (PSP):
az előző közvetlen folytatása és a színvonal is kiemelkedő. Hála a jó égnek angolul is megjelent és Ps3-on hibátlanul fut.
– The Legend of Heroes Trails in the Sky the 3rd (PSP):
a második rész közvetlen folytatása, de picit rövidebbre sikerült epizód. Csak japánul jelent meg PSP-re, de már portolják hozzá az angolosítást, így hamarosan játszható lesz PS3-on. Tökéletesen fog futni, mert a japán verziót teszteltem már Ps3 konzolon és jól fut. Nagyon várom.
– Trails to Zero (PSP):
a Trails in the Sky the 3rd folytatása és remekük sikerült rész. Csak japánul jelent meg, de hamarosan elkészül az angolosítása. Aki nem tud várni az elérhet a neten egy angol patchet amivel teljesen angol lesz a játék, de mivel még lektorálatlan így érdemes megvárni a hivatalos kiadást, ami heteken belül jön. PS3-on teszteltem és szuperül fut. Nagyon várom.
– Trails to Azure (PSP):
a Trails in the Sky the 3rd folytatása és remekük sikerült rész. Csak japánul jelent meg, de hamarosan elkészül az angolosítása. Jelenleg 46%-on áll a fordítása és nagyon jól halad. PS3-on teszteltem és szuperül fut. Nagyon várom.
– The Legend of Heroes Trails of Cold Steel (PS3):
a sorozat egy új történetet kezd immár Ps3-on és ráadásul angolul is megjelent. A mérhetetlen tartalom és izgalmas történet mellett kiemelném, hogy ebben a játékban vannak a legtöbb minijátékok. Beszarás, hogy mennyi mindent csinálhatsz benne. Ps3-on tökéletesen játszható.
-The Legend of Heroes Trails of Cold Steel II (Ps3):
az első rész közvetlen folytatása és szintén megjelent angolul is. A mérhetetlen tartalom és izgalmas történet mellett kiemelném, hogy ebben a játékban vannak a legtöbb minijátékok. Beszarás, hogy mennyi mindent csinálhatsz benne. Ps3-on tökéletesen játszható.
– Ys vs. Sora no Kiseki Alternative Saga (PSP):
az egy 2vs2 bunyós játék, amely nagy terepen játszódik és az Ys valamint a Legend of Heroes karaktereit engedi egymásnak. Nagyon élvezetes verekedős játék. Csak japánban jelent meg, de készült hozzá egy teljes értékű angolosítás, így bárki letöltheti és PS3-on élvezheti. Nekem már a gyűjteményem része.
– Nayuta no Kiseki (PSP):
egyik részhez sem köthető a története, és a harcrendszer NAGYON akciódús, és csodás grafikája van. Csak japánban jelent meg, de készült hozzá egy teljes értékű angolosítás, így bárki letöltheti és PS3-on élvezheti. Nekem már a gyűjteményem része.
– The Legend of Heroes Akatsuki no Kiseki (PC):
egy online játék, ami teljesen különálló történetet mesél el. Érdektelen.

 

Nos ennyi volt ez a bőséges hírcsokor 🙂 Hamarosan jönnek az ígért Ps3-as leírások és portolással is beköszönünk.

Addig is jó játékot kíván mindenkinek a:

banner

14
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
11 Hozzászólások
3 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
12 Hozzászólók
szimszonosNyitrai MátéxarinaTONCsubi1980 Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
hpeti2
Tag
hpeti2

Köszönjük a jó híreket. A Batman(eket) már régóta várom és az újba is biztosan menni fog tőlem a pont.

bighead82
Tag
bighead82

Köszi az infókat.

evil
Tag
evil

Köszi a híreket,jöhet minden ami retro!!!

pozsoka
Tag
pozsoka

Most utálni fogtok, de számomra már unalmas a sok resident, batman, lego játék.

csabi
Tag
csabi

A Mafia 2 portolása még mindig nem oldható meg Ps-re ?

sipi68
Tag
sipi68

Jöhet minden ami retro!Köszönöm a híreket.

szpetya13
Tag
szpetya13

Köszi a Residenteket már nagyon vártam !!

Csubi1980
Tag

Ehhehe, no a Jrpg fanatikusok továbbra sem fognak unatkozni. Zseniális címek lesznek angolosítva. Ton írtál a The Legend of Heroes sorozatról. Épp a Trails of Cold Steel-el játszom Chapter 3 vége. Te ezt írtad erről: ” The Legend of Heroes Trails of Cold Steel (PS3): a sorozat egy új történetet kezd immár Ps3-on és ráadásul angolul is megjelent. A mérhetetlen tartalom és izgalmas történet mellett kiemelném, hogy ebben a játékban vannak a legtöbb minijátékok. Beszarás, hogy mennyi mindent csinálhatsz benne. Ps3-on tökéletesen játszható.” 27 óra játékidő, de még semmi izgalmas nem történt. Mindenki a katonai akadémiára jár, ott kell az… Tovább »

xarina
Tag
xarina

Jobbnal jobb hirek, a Resident Evil Zero pedig nagyon varos.

Nyitrai Máté
Tag
Nyitrai Máté

Jó lesz majd Resident Evilt magyarul játszani. Az első részéhez is jól jött. Addig nem is játszok vele még nem lesz tölthető.