Jeanne D’Arc (PS2,PSP)

Jeanne D’Arc (PS2,PSP)

Még anno IPaden Psp emulátor segítségével kezdtem el játszani a Jeanne d’Arc című játékkal. Most már CFW-s Ps3 tulajként ezt 50″ tv-n is gyönyörű grafikában élvezhetem. Stílusát tekintve stratégiai rpg, gyakorlatilag valós történelmi eseményeket helyez, jól emészthető gamer környezetbe. Mi is az a startégiai rpg? Adva van egy térkép, ezen vannak a te csapatod emberei, illetve a legyőzendő ellenfél egységei. A játékmenet természetesen körökre van osztva, adott karakter csak adott egységet tud mozogni, és csak egy dolgot (pl támadás, védekezés, varázslás, tárgyhasználat stb.) tud csinálni, mikor végeztél minden karaktereddel, akkor átadod a lehetőséget az ellenfélnek, és ő következik. Ez leegyszerűsítve olyan mint a sakk. Tehát stratégia a javából, és rpg, hiszen tipikus rpg karakterek vannak az egységeink soraiba lovag, íjjász, gyógyító, varázsló, tolvaj stb… Természetesen a megölt ellenfelek után tapasztalati pontokat kapunk amik segítségével a karakterünk szintet lép és egyre erősebb skilleket tanul meg.

A játéknak nagyon jó a sztorija, fantasztikus anime jellegű átvezetőkkel van ráadásul megtűzdelve. A grafika az emulátor segítségével gyönyörű szépre húzható, mellesleg szerintem ez a legszebb SRPG Pspre. A játék nagyon tartalmas. Rég volt olyan, hogy engem egy játék annyira lekössön, hogy az összes karit kimaxoljam, illetve minden kis apró rejtélyt, helyszínt felderítsek, de a Jeanne d’Arcba képes voltam kb 70-80 órát ölni e miatt. Rengeteg humor is van a játékban, változatosak a küldetések, van ahol meg kell védenünk egy karaktert, máskor be kell vennünk egy várost, elszabadult házi kedvenceket (sárkányt) kell visszaterelnünk a helyükre stb. Akadnak speciális karakterek is mint pl Jean d’Arc is ilyen, akik rendelkeznek egy karpereccel, melynek segítségével át tudnak alakulni brutál erős hőssé, speciális skilleket tudunk használni ebben a formában, azonban jól gondoljuk meg ezek használatát, mert csatánként csak egyszer lehet ezzel a képességgel élni, és akkor is 2-3 körig tart az átalakulás.

A karaktereinket fegyverrel, páncéllal lehet a csaták előtt felszerelni, ezeket vehetjük bizonyos helyszíneken, de a jobbakat az ellenfelektől lootolhatjuk. Ami nagyon durva, és mély a játékban az a skill rendszer. Irgalmatlan mennyiségű skill van benne. A képességeket úgynevezett skillstone-ok (skillkövek) tartalmazzák. Ezek lehetnek passzív skillek, amik a karakterünk statjait növelik (hp, mp, regenerálódás, mozgási lehetőség stb), vannak az aktiv skillek, itt vannak a fegyverekhez tartozó képességek, gyógyító, védekező, támadó varázslatok. Vannak olyan skillek amik csak kis területre hatnak, de vannak olyanok is amik hatalmas területre. Ezeket a skill köveket általában a sikeresen teljesített küldetések után kapjuk, de a legtöbbet random, az ellenfelektől nyerhetjük el, miután átküldjük őket a másvilágra, hiszen ők is ezeket használják ellenünk. Hogy ne legyen egyszerű az eset a játék első felében egy érdekes béka szerű karakter kerül majd a csapatunkba, akinek a szájába hajigálva ezeket a köveket tudjuk azokat, újabb még erősebb skilleké kombinálni, mint mondtam irgalmatlanul sok skill van a játékban. A játék kellően nehéz, főleg a mellékküldetések tűnnek eleinte kivitelezhetetlennek, de higgyétek el minden map, küldi megoldható. Még rengeteget lehetne írni erről a csodás játékról, aki szereti a körökre osztott stratégiákat (pl PC-n a Heroes sorozatot) annak erősen ajánlott a kipróbálása.

ÉRTÉKELÉS*****

Egy fantasztikus történettel rendelkező, körökre osztott stratégiai RPG, ami rendkívül tartalmas. Szerethető karakterekkel, rengeteg skillel, fegyverrel, küldetéssel, humorral és varázslatos zenével.

10
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
7 Hozzászólások
3 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
8 Hozzászólók
szimszonosBodnár IstvánCsubi1980KTaisipi68 Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
evil
Tag
evil

Remek a cikk,ha lene konzolom hozá tolnám!!

TON
Admin

A stratégia RPG-kről annyit kell tudni, hogy kurva sok szabadidőt igényelnek, de baromi addiktívak tudnak lenni és kegyetlenül jó a történetük. A SRPG nem a PS1-en, hanem a PS2-őn élte a virágzását, és én személy szerint tuti jó párat végig fogok vinni, mert nálam úgy is retró bakancslista lesz a következő 10 évben. Erről a játékról pedig annyit tudok, hogy kijött Ps2-re és PSP-re is és minden médiumnál 9 és 10 pontokat kapott. Nekem ennyi elég 🙂 A cikk is jó Csubi!

KTai
Tag

Nem találtam semmi infót a PS2 verzióról.

xarina
Tag
xarina

A cikk es a mellekelt video nagyon meghozta a kedvem a jatekhoz csak kar, hogy szabadidom meg alig. De majd osszel biztosan teszek vele egy probat.

TON
Admin

Jah még annyit, hogy legközelebb Csubi egy ilyen játéknál nyugodtan pakolj még 1-2 képet a videó mellé, mert valami kibaszott jó artworkok vannak a játékhoz 🙂

sipi68
Tag
sipi68

Jó a cikk Csubi!Köszi!

Bodnár István
Tag

Elvileg Android-on is játszható a PPSSPP Emulator segítségével, ha valakit érdekel.

szimszonos
Tag
szimszonos

Részletes cikk,a játék is jó a műfajában.