Kéne egy Kilincs 2 – Dögvész! (PS3,Xbox360)

Kéne egy Kilincs 2 – Dögvész! (PS3,Xbox360)

Rám nem jellemző módon elkezdtem nyomatni egy olyan stuffot aminek az első része totál nem kötött le, mert megiscsak megjött a kedvem a bemutatókat látva. Ez pedig nem más, mint a Kane & Lynch 2: Dog Days, vagy ahogy én látom: Kéne egy Kilincs 2: Dögvész!

Már az első rész is kialakította rajongó táborát számomra érthetetlen okok miatt, de ezt nem az én dolgom eldönteni. Miértjére válaszként cinikusan azt mondanám, hogy ez a sörhas alkoss gyarapíts elvre épített karaktereknek tudható be. (Alkoss új utat, gyarapítsd a hullákat!) A lepukkadt karakterek nem épp követendő látványelemek, mégis a zsíros haj project, enyhe kopaszsága, ami szerintem a POM-POM stílusra hajaz, hisz lehet az paróka vagy kifordított bundakesztyű.

A látvány, már amennyi megmaradt szintén egy hozzánk hasonló életvitelű operatőr kezében lehet, aki minden bizonnyal a forgatás előtt gondosan belehányt a kamerába az egyedi látványvilágért. Fokozottan epilepsziaveszélyes anyagunknak hát csak óvatosan fogjatok neki, lehetőleg ebéd előtt, mert bizony hamar kiszaladhat a kis Vuk, ahogy tekeredik a táj, szó szerint új „világba” hajózunk. Ahol is majd a cenzúra pixelesítése felidézi gyermekkorom egyik kedvenc képregényét a: Kockást!

Fú, először azt hittem ez valami talajminta: mész és lösz. 🙂 De aztán kiderült, hogy szegedeisen itt más “lösz” majd.
A stílus TPS, ahol tehát csak rohansz és lősz, míg az ellenfél péppé lesz, és a gyeptégla arcukat bedolgozzuk a talajba! Két veterán macsó, akiket nem ma csókoltak csinos lánykák, de ők nem is babázni jöttek! Újat nem hoztak, jó lesz a régi is, utolsó dobásként egy tűzoltókészülék, vagy egy marmonkanna markáns lendítéssel, golyózápor feltéttel garantáltan mindenkit tűzbe hoz!

24118_1

A Kéne egy Kilincs 2 játék egyik fő nevezetessége nálam, hogy a sörvedeléstől megpocakosodott karakter taktikai elemnek álcázza az ajtók berúgását. (Mindegy az csak rúgjunk be!) Orránál fogva vezeti a játékost, ezzel is elrejtve azt a hiányosságot, hogy a grafikusok nem tudtak megtervezni egy normális kilincset sem. Továbbá olyan mintaképeket állítanak elénk, akik inkább kirúgják egy fegyveres ember előtt az ajtót, mintsem oldalról a kilincsel kicsapnák. (Nem azt tudatosítják, hogy az alkoholistáknak lövésük sincs a taktikai, fegyveres harcról, hanem pont az ellenkezőjét.) Továbbá másik kedvencem a teknősbéka effekt, amit szintén a budapesti csövesekről mintázhattak amikor is találat él, szerencsétlen karakterünk nem tud a hasára fordulni, csak háton kúszva amerre éppen rángatjuk. Külön csodálkoztam, hogy nincs egy gomb beépítve a dugi-pia előrántására.

Téves értékítéletet állítanak fiatalságaink elé. Ma már olvastam egy blogban, hogy legyünk mi is csövesek, hiszen nekik jól megy, és itt tényleg. Minden lepusztult putriban, ami a szegénynegyedet képviselte volt egy vékony meghatározhatatlan márkájú plazma vagy lcd TV. Szegényeket, hogy megóvjam, a stressztől nehogy ellopják folyamatosan ezeken teszteltem az interaktivitást, tökéletesen működött. A másik vesszőparipám, hogy a villanykörtéket ki lehessen lőni. (Megjegyzem villanykapcsoló is kéne, nem csak kilincs.) Szegény vágott szeműeknek biztos nem jut elég fény a szemükbe, ezért hagyják mindenhol égve a villanyt és nézik úgy a TV-t is.
Érdekes dolgot vettem észre. A bura alatt lévő égőtestek kilőhetetlenek, de az energiatakarékos izzók, amik szintén minden csöves házában meglévő kelléktárgyak, azok csodálatosan szétlőhetőek. (Rendkívüli empátiámmal gondoltam a vámpírokra.)
Számítógép majdnem mindenhol van, és mellette sörösüvegek a földön emelik az esztétikát, a gép természetesen bekapcsolva. Nagyon szépen le lehet rendezni ezeket is, gondoltak ránk a készítők. Nekem ugyan semmi bajom a PC-s táborral én csak ki akartam billenteni a „lakosokat” Csernus féle módszerrel, hogy menjenek el dolgozni. Nem nagyon sikerült, mert mind hamar megtérve, térdepelve imádkozott. (Szóval eldurrant tőlük az agyam, aztán nekik tőlem. XD )

Dögvész, selejt kutyák elveszett ebek. Érdekes dolog ez, szegény Dolly a klón bárány biztos forog a sírjában, így lesz belőle Dolly Roll. XD Szóval a kutyák is egy dns-ből valóak, és sajnos a halál animációjuk csapnivaló, mind olyan érdekesen végzi, mintha nem is lenne mellső lába mintha ott sem lenne, és morbid módon felemelt hátsóval helyezkednek el… Gyorsan magukra is hagytam a kutyákat, meg hát szemtanuk is lettek volna, eh-eh. (Na jó ennyire mégse legyen a legjobb barát. XD) Szóval én a kutyákon dolgoztam volna még, mert csapatban izgalmasabb lett volna a támadásuk, de nem szívesen pazarlom a golyóimat kutyákra. (Na már megint…)

A varrónők korán halnak, erre a megállapításra jutottam mialatt elérkeztem a egyik jellegzetes munkahelyre ahol is nagyban készültek a “Neki”, az “Adidazt”, “Unimorf” és a egyéb fantázianéven hazánkat is elárasztó sportruházati cikkek.
Csalódott voltam nem tudtam kínaiul, így csak szemezgettem egy kicsit velük majd mivel csak ott ültek és nem menekültek el sehova csak sunyin néztek ki a szemükből, elkezdtem szétlövöldözni a varrógépüket, mielőtt valamelyik elkezdi nekem a rizslesőjével, hogy ocó a jó púci!

Ugyanis kíváncsiságtól vezérelve elkezdtem tesztelni a fizikai modellt. A másik megállapításom, hogy a varrónők gyengék fizikából is. Hát persze ehhez a szakmához nem kell főiskola.
Ebben a melegben kell a fenének pulóver, sajnos nem figyeltem eléggé és a legutolsó varrónőt vállon lőttem, nem pedig váll alatt, ennél kínai vállalatnál így lett létszámleépítés és így teremtettem új munkaerőigényt.

14
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
13 Hozzászólások
1 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
13 Hozzászólók
fapapucsKovaszimszonosBodnár IstvánRolee82 Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
TON
Admin

Az első fecske 🙂 Viszont kérlek, hogy az értékelőt ne felejtsd el a cikk végéről 🙂 Pótold.
És itt kérek meg mindenkit, hogy már más oldalakon publikált cikkeket ne osszunk meg újra. Ez a cikk egy másik oldalon már fent van. Remélem Te írtad.

evil
Tag
evil

Jó kis cikk,nekem tetszik gratula!

Sandokán
Tag
Sandokán

Bocsi, hogy hozzá szólok!

Ilyet lehet csinálni? Több mint hat éves cikket minek ide berakni? Nem az lenne a lényeg, hogy arról írna az ember amivel most játszik és megosztja az élményét?!
Becsapva érzem magam…..

bighead82
Tag
bighead82

Köszi.

Nyitrai Máté
Tag
Nyitrai Máté

Szóval nem csak nekem volt negatív élmény a kamera effekt. Azért a egy az jó volt. Nem igazán ajánló cikk. Inkább hagyd a p*csába!

sipi68
Tag
sipi68

Köszi,jó kis cikk!

ocskay92
Tag

Építő jellegű kritikám, amennyiben szeretnél még írni:
Kerüld a smile-ikat.
Szóismétlés ne legyen.
Ügyelj a helyesírásra. (Az első mondatban van egy hiba).
Értelmetlen mondatok ne legyenek.

A játékhoz:
Voltam egy oldalon, ahol írtam teszteket. Megjelenés előtt publikáltam. Mindenki lehurrogot, mert a 10 pontból 6-ot adtam rá.
Az első részt imádtam, de az is a háborútól gyenge lett. Ez a rész pedig hatalmas visszalépés… Jó lenne egy harmadik rész!

Rolee82
Tag

Az első részét egyáltalán nem ismerem, de ez az újabb nagyon bejött. Kifejezetten tetszett benne ez a kézi kamerás stílus. 2-szer végigjátszottam már de hamarosan újból nekiállok majd.

Bodnár István
Tag

Régen mennyit szívtunk ezzel a játékkal.. 😀