Magyarítások, Portolások

Magyarítások, Portolások

Üdvözlet minden Retrósnak!

Kicsiny hazánk legnagyobb portolási és magyarítási konzolos oldala ismét jelentkezik. Amúgy gondoltátok volna, hogy áprilisban már 3 évesek leszünk? A felhasználóink száma folyamatosan növekszik és a törzs retró tagjaink is gyarapodnak. A hozzánk hasonló összes oldal szép lassan pusztul ki aktivitás terén, mi viszont erősödünk évről évre. Ez pedig nem csak a mi érdemünk, hanem legalább annyira a Tiétek is! Mi dolgozhatunk portolásokon, magyarításokon, írhatunk fasza cikkeket, leírásokat, ismertetőket, de ha nem lenne rá igény, akkor mit sem érne az egész. Nyilván segítséget is kaptunk a konzolipartól, mert az Xbox One és a WiiU minden idők egyik legrosszabb konzoljaiként vonulnak be a történelembe, és a PS4-re is 1 kézen meg lehetne számolni a PS1 vagy Ps2 színvonalon lévő játékokat. Szóval hajrá, így tovább, meg sem álljunk az 1500 regisztrált tagig.

Ezen a héten egy nagy AAA címet hoztunk el nektek, amelyet már régóta vártatok. Ez a cím pedig nem más mint a Metro 2033 játék folytatása, azaz a Metro Last Light!

A játék magyarítását LostProphetnek köszönhetitek, a portolási munkálatokat pedig Kolo-nak. Nem kevés finanszírozásba került a tool, így a szükséges, magas közös pont ezúttal adja magát. Igazából már régóta kész volt a portolás, csak vártunk amíg a Ps3-as verzió is elkészül. Nos, ez a mai napig nem történt még meg, így úgy döntöttem, hogy nem várunk tovább és kiadjuk. Itt jegyzem meg halkan, hogy a jövő héten kompenzálni fogom a Ps3 tulajdonosokat, mert végre kiadjuk a Shadows of the Colossus HD magyarításunkat, (ezúttal tartani fogom az ígéretem) amelyet egy régi tagunk készített el és már a tesztelésen is túl jutott. Ezt pedig majd követi az ICO HD.

De egyelőre még maradjunk a Metronál, amelyből egy előzetest nézhettek meg az alábbi videón:

[mycred_video id=”WPYePSFCifI”]

A játékot szerintem sokan ismeritek. Akik az első részét végigvitték (ehhez szintén mi csináltunk portolást) azoknak sok meglepetést nem fog okozni a folytatás, akik pedig most szeretnének nekiállni, azoknak javaslom, hogy előbb az első részt vigyék ki.
Miről is szól a játék? Egy atomháború sújtotta világot képzeljetek el, ahol metró alagutakban éldegélnek az emberek félve a fertőzéstől és a mutációtól. Borzalmas mutánsok és lények lepik el a felszínt. Egy csapat katona azonban elhatározza, hogy ilyen vagy olyan okból a felszínre akar kijutni. Mi is egy ilyen embert alakítunk, akit FPS nézetben vezetünk a veszélyes, horrorszerű elemekkel dúsított apokaliptikus akciójátékban.

2039510-632305_20130513_001

Itt jegyzem meg, hogy amint lehetséges lesz a Ps3-as verzió portolása, akkor természetesen az is felkerül.
Nah, ennyit  a mutánsokról.
Már nem kell sok közös pont a Dark és az Air Conflict munkáinkba. Gyűjtsétek ki!
Most viszont nézzük a szokásos hírcsokrot.

Retró Hírek

– A Shadows of Colossus és ICO HD magyarítás már szinte teljesen elkészült Ps3-ra, de erről fentebb már tettem említést
– A Resident Evil Zero magyarításunk kész és magamra vállaltam a lektorálását, mert egy ilyen nagy címnél fontos a minőség és nem biztos, hogy nyugodt szívvel adnánk ki egy alap vagy középfokú angollal próbálkozó emberkének lektorálásra
– Ugyanez a helyzet a Batman Blackgate esetében, azaz tesztelés alatt van
– A Splatterhouse magyarítása is a végéhez közeledik
– A Batman Arkham Origins mindkét konzolra kész, de szintén tesztelés alatt van
– Az Assassin Creed Rogue magyarításának tesztelése folyamatban a készítők által, arról pedig nincs információnk, hogy leportolják majd konzolokra, vagy ránk vár a meló
– Ugyanez a helyzet a Resident Evil 6 magyarításával. Készül, de nincs infóm, hogy mi portoljuk majd vagy ők
– Készülget a Far Cry 3 Blood Dragon LostProphet által és amint kész portoljuk mindkét konzolra
– A napokban jelezték, hogy hamarosan kiadásra kerül a Fallout New Vegas magyarításának egy új, véglegeshez közeli verziója. Azonnal portoljuk majd Xbox360 és Ps3-ra is
– Rico munkája által tovább folytatódik a LEGO játékok kiadása, és egyéb meglepetés címek is
– Mivel van toolunk a Mafia2 játékhoz, így erősen foglalkoztat a gondolat, hogy elkezdem megcsinálni a portolását
– Jó hírek a Yakuza rajongóknak. Hamarosan már tényleg kiadják a Yakuza Black Panther (PSP) angolosítását, így a szeretett PS3 gépünkön végigjátszhatjuk majd
– Szintén most derült ki, hogy 2017 második felében elkészül a Yakuza Kenzan (PS3) angolosítása is, valamint a készítők publikussá fogják tenni a Yakuza tool-t amivel az összes Yakuza játék fordítható lesz
– ScummVM emulátorról semmi hír, de a Retroarch csapat közzétette, hogy napokon belül kiadják az 1.4-es verziót és rá 1 hónapra már az 1.5-ös fog jönni. Felpörögnek az események.
– A múltkori szavazás alapján eldöntöttétek, hogy van igény az oroszokkal való együttműködésre, így a napokban felveszem velük a kapcsolatot, kidolgozom a koncepciót és kérek tőlük egy ár listát, hogy melyik tool-t mennyiért csinálnák meg. Szóval a jövő héten nem csak a heti munkánk lesz, hanem egy köztes hírt is tervezek, amely során egy új koncepció, új almenü és új lehetőségeket fogok bemutatni. Ti fogtok dönteni, hogy melyik tool készüljön el pluszban és hogy melyik tool mennyit ér meg. Izgalmas és új lehetőség, szerda magasságában várhatjátok a hírt, új menüket.
– Fontosnak tartom tisztázni a partnereink listáját is. Mint ahogyan látjátok az oldalunknak csak is három partnere van jelenleg: FileRise csapat, RetroHun és végül TRC. Szóval nincs társodalunk. Független oldal vagyunk. Ezt fontosnak tartottam tisztázni. Természetesen ettől függetlenül még remek a viszonyunk sok PC-s és konzolos oldallal is.

Most pedig jöjjön a szokásos rovatom, azaz az angolosítások:

header

Jelentkezem a szokásos rovattal a japán játékosoknak kedvezve ezzel elsősorban.

1. Toukiden (PSP)

Sokan nem ismerik ezt a játéksorozatot, pedig érdemes lenne rá. Jelenleg már 3 része jelent meg különböző konzolokra és stílusra leginkább a hack and slash-t és RPG-t mondanám. Főleg az akció van a középpontban, de lehetünk benne harcos, íjász és varázsló karakterekkel is és gyönyörű tájakon barangolva kell kaszabolnunk a szörnyeket, bossokat. A napokban fog elkészülni a folytatásának az angolosítása is, de mi még időzzünk ennél az első résznél. Az angolosítás szinte 100%-os hozzá és Ps3-on tökéletesen fut. Mire vártok? Én már begyűjtöttem.

iiMIyrQ

Letöltési LINK

2. Glory of Heracles 4 (SNES)

Tisztában vagyok vele, hogy egyre kevesebb ember kedveli a JRPG stílust (szomorú) de azért reménykedem, hogy páran a gyűjteményük részévé tették a múlt alkalommal bemutatott Glory of Heracles játék 3. részénnek az angolosított verzióját. Most a folytatása a 4. rész következik, szintén SNES-re, amely tökéletesen játszható Xbox360 és PS3 konzolokon is. Zseniális történetű, hosszú és izgalmas játékkal van dolgunk, amely követi az előző rész esemény fonalát. Ínyenceknek kötelező. Az angolosítás 100%-os.

newsimage105d

LETÖLTÉSI LINK

3. Dragon Quest 5 (PS2)

A végére hagytam a kis kedvencemet. A Dragon Quest sorozat japánban a legnagyobb példányszámban eladott játéksorozat és még a Final Fantasyt is túlszárnyalja. Aki rendelkezik egy Ps3 konzollal, az a DQ sorozat első 8 részét végig is élvezheti angolul. Ugyan is elérhető az 5., eredetileg SNES-en kiadott, de Ps2-őn felújított rész is angolul. A világ 30 legjobb JRPG-jében benne van. A grafika tökéletes és csodaszámba megy, a történet lebilincsel 100+ óráig és a harc is élvezetes. Tartalomban pedig verhetetlen. Szerintem aki a lenti képet elnézve nem kap kedvet hozzá azt sajnálni tudom. Ps3 konzolon hibátlanul fut.

5rss-02

LETÖLTÉSI LINK

Találkozunk a jövő héten is, ráadásul ugye kétszer! Egyrészt én fogom bemutatni az új tool készítési rendszert, másrészt pedig ezúttal Rico hoz el nektek valami új, heti portolást! Kövessétek az oldalunkat figyelemmel!

Mindenkinek kellemes játékot kíván a:

banner

 

25
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
23 Hozzászólások
2 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
21 Hozzászólók
fapapucshpeti2szimszonosTONNyitrai Máté Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
evil
Tag
evil

Kőszi az uj munkát,a jövö hetett is várom hogy mi lesz!!!

szekeres91
Tag
szekeres91

Sziasztok! Splatterhouse hallatán össze f.stam magam. Nagyon régóta várok rá és végre megérkezik. Persze biztos nehezen gyűlik majd ki, de ki fog és ez a lényeg. Köszi nektek.

xarina
Tag
xarina

Kár, hogy a heti munka nem jött Ps3-ra is, de a Shadows of the Colossussal jócskán kárpótolva leszünk. Már várom nagyon.

ocskay92
Tag

Mivel most elég erősen Yakuza függő lettem, így nagyon örültem az angolosításoknak, főleg ennek:
“az összes Yakuza játék fordítható lesz”. Zseniális hírek! A Shadow of the Colossus-t is majd magyar felirattal akarom elkezdeni.

bighead82
Tag
bighead82

Köszönet a munkátokért. Ment a pont a Metroba. Alig várom már a listát.

Zoltán Szűcs
Tag
Zoltán Szűcs

Izgatottan várom a jövőhetet 🙂

kisgomboc1
Tag
kisgomboc1

Köszönöm a munkátokat.Az első részével játszottam az tetszett majd ha lessz időm ezt is kipróbálom.

Predátor
Tag
Predátor

Végre Metró? Köszönöm nektek. Már nagyon várom én is a jövő héten a szerdai napot !

Predátor
Tag
Predátor

Mentek a pontok a metróba, és köszönöm mégegyszer nektek a portolását.

KTai
Tag

DQ 5 PS2-re 😮 Ez bizony ütös kis cucc.