Magyarítások, Portolások

Magyarítások, Portolások

Sziasztok!

Országunk legnagyobb magyarító és portoló oldala ismét munkával jelentkezik. Nem is akármilyennel. Azt hiszem kezdjünk is ezzel:

Tomb Raider 2013. Mint már párszor említettem a játék fájl szerkezete és kódolása elég bonyolult, mivel a nyelvi fájlok 4 féle típusban vannak tárolva. Ebből 3-at sikeresen megoldottunk, de a negyedikkel egyelőre nem sikerült zöld ágra vergődni. Ennek ellenére ugye volt egy szavazás, amely során megszavaztátok, hogy adjuk ki a jelenlegi állapotában és majd ha 100%-os lesz, akkor frissítjük a linket. Így is teszek. Indulásnak a játékról egy videó, azoknak akik nem ismernék: (van ilyen?)

[mycred_video id=”6-1Xn0hZsIw”]

Az Xbox360 legszebb és egyik legjobb játékával van ugye dolgunk. A portolás eléréséhez elég sok közös pont kell és fél évig a VIP-ben sem lesz elérhető, ezért jogosan kérdezhetitek, hogy pontosan hány %-os a játék magyarítása.  Nos pontos %-ot nem fogok tudni adni (a pöcsöm sem fog nekiállni fájlonként számolgatni) de a teszterünk véleményére adok és ő a következőket mondta:
– ha a teljes játékot nézzük, akkor 80%-os a magyar-angol szövegek aránya.
– ha viszont a videókat, átvezető jeleneteket  nem vesszük figyelembe, azaz csak a párbeszédeket, leírásokat, menüket, egyéb dolgokat nézzük, akkor olyan 90-95%-os.

Summa summárum. Bőven élvezhető. A szükséges közös pont előre soknak tűnhet, de figyelembe véve, hogy a tool és annak foltozása mennyibe került (igazi pénzről beszélünk) ez még kevés is.

Még pár megjegyzés: a magyarítást a TombRaiders.hu készítette, de néhol google fordítás volt, így Lackienek újra kellett fordítania jó pár mondatot.  Ennek fényében erősen gondolkozunk rajta, hogy a Rise of the Tomb Raidert már mi fogjuk újra magyarítani. (nem olyan vészes a szöveg mennyisége és a toolunk ahhoz már 100%-os) A portolást rajtam kívül Leckie, Ákos és Sandokán végezte, Kolo pedig anyagilag járult hozzá a játékhoz szükséges tool fejlesztéséhez.

Ugorhatunk.

A fenti játék ugye csak Xbox360-ra érkezik. De nem kell elkeseredni a Ps3 tulajdonosoknak sem, mert a hétvégén végre összepakolom a Shadows of the Colossus HD magyarítását (nem én magyarítottam) és mehet kiadásra vagy még a hétvégén, vagy jövő hét elején. Illetve a Demon Souls is érkezni fog hamarosan.

A következő helyzetjelentések vannak még retró magyarítások, portolások fronton:

– Batman Arkham Origins: mindkét konzolra megvan a toolom hozzá, a magyarítást is kiadták a készítők, de mivel még béta, így majd a végsőt fogjuk portolni. (portolási pályázat lesz, így lehet pontokat gyűjteni)
– Metro 2033, Metro Last Light: folyamatban
– Resident Evil 4: folyamatban
– Minecraft Story Mode Episode 3: kiadás alatt hamarosan

Rövid távon ezek fognak mostanában érkezni.

Leírások: folytatódik a bemutató cikksorozatom Ps3-ra és kedden publikálom is. A nagyszerű RetroArch emuról teszek közzé egy cikket és hozzá egy kollekciót is. Jah és ha már emulátorok. Mint látható a kompatibilitási táblán, elég szépen gyűjtöm (és egyben tesztelem is) a Ps2-es játékokat Ps3-on. Ugye a leírásomban azt mondtam, hogy olyan 90%-os a kompatibilitási arány. Nos azóta találtam egy táblázatot, (KATT IDE) amely igaz, hogy Cobra CFW-n ISO-ban mutatja a kompatibilitást, de pontos számok vannak:
1787 Ps2 játék közül 153 nem működik. Azaz kevesebb mint 10% és ha Ps2 Classic formában tesztelte volna a srác, akkor reális a 95%-os kompatibilitás.

VIP Tagság. Frissült a GYIK és mostantól érvényben van az új szabályzat.

Xbox360 felhasználóink esetében: mostantól 19 ezer közösbe tett pont szükséges a VIP tagsághoz és 3 hónapnál régebbi regisztráció. A VIP szekcióba 5 hónap után kerülnek be a kiváltott munkák. Az 5 hónap a közös kiváltástól indul.

Ps3 tulajdonosok esetében: szintén 19 ezer közösbe tett pont szükséges a VIP tagsághoz és 3 hónapnál régebbi regisztráció. A VIP szekcióba szép lassan minden héten 1 játék fog bekerülni. Ami fontos még, hogy csak azon játékok kerülnek be a VIP-be amikbe minimum 10 adakozás ment. A közösbe tett pont mostantól kezdődik, azaz 2016.01.01-től. A VIP igénylés ugyanott történik a fórumon mint az Xbox360 tulajdonosok esetében, a VIP szekciónak pedig most hoztam létre egy szekciót a VIP menüponton belül.

Ákos felhasználónk segítséget keres, angolul legalább középfokon tudó tagunk személyében, akivel ketten befejezhetnék a 60%-os állapotban lévő Red Dead Redemption magyarítást! Jelentkezni vagy nála vagy itt is lehet privátban. A jutalom pontok természetesen 20-30 ezres léptékben mérhetőek.

Nos ennyi lenne. Pár nap múlva jelentkezünk.

Addig is jó játékot kíván a:

banner

52
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
40 Hozzászólások
12 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
37 Hozzászólók
csabiszimszonosférfiférfiNyitrai Máté Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
gorgo
Tag
gorgo

Én már dobtam is bele ,köszönet a munkátokért remélem mielőbb ki fog gyűlni.

sss
Tag
sss

Sajna nekem nincs elég ponton ehhez 🙁

sss
Tag
sss

Jó ez a játék..
Már végigtoltam, 1X.
Igaz angol nyelven. 😀

bighead82
Tag
bighead82

Köszönet érte. Már nagyon vártam. Ment a 3000 pont a közösbe.

szekeres91
Tag
szekeres91

A Tomb.Raider.XBOX360-COMPLEX -el kompatiblis a port ?

Leckie
Tag
Leckie

Nagyon szivesen mindenkinek.
És Ton nem kötöszködni akarok de a helyett e vel írom a nevem.
Ami Leckie

xarina
Tag
xarina

Kár, hogy Ps3-ra nem jött de a Shadows of the Colossus bőven megteszi kárpótlásul.

Suti
Tag
Suti

Köszönet a magyarításért. Egyik legjobb játék boxra a kategóriájában.

Viktor
Tag
Viktor

Ezt sokan vártuk,köszi szépen !

Norcsu
Tag

Oh ez az!!! Tomb Raider! Dobom bele a pontot! Ezer meg ezer köszönet!!! 🙂

Rolee82
Tag

Ez egy nagyon jó játék és az egyik kedvencem a mai napig. Bár az új része technikailag jobb játék lett, de valamiért ez még nekem mindig jobban bejön mint az új.
Köszönet a munkátokért és azért remélem, hogy előbb vagy utóbb 100%-os lesz majd a fordítás.