Star Wars – Az elszabadult erő

Star Wars – Az elszabadult erő

borító

Yoda tanítása: Óvakodj az erő sötét oldalától, a düh, a félelem, az erőszak, ez mind az erő sötét oldala, könnyű a csapdájába esni, és ha egyszer megkaparint magának, el nem ereszt, míg végül felemészt!

Emlékszem, régen minden olyan egyszerű volt és szép. Igyekeztünk fenntartani a békét, hogy a hétköznapi emberek saját döntéseik alapján próbálják legjobb tudásuk szerint élni az életüket. Megmutattok nekik a helyes utat, és védtük az ártatlanokat. De kudarcot vallottam. Oly módon szőtte be magát a sötétség az életünkbe, hogy azt eltüntetni már lehetetlen volt. Annyi év után, beköszöntött a sötétség kora, viszont a remény csillaga soha nem szűnt meg kihunyni.

Kashyyyk (A vukik anyabolygója)

A birodalom hírt kapott arról ,hogy a bolygón egy jedi bujkál. Darth Vader személyesen ment a bolygóra tiszteletét tenni, mivel vele közel azonos erőt érzett. Azt hitte a jedi az, de egy kisgyerekben volt meg, ez a hatalmas erő. Vader gondolkozás nélkül tudta, ha a fiút átállítja maga mellé a sötét oldalra, a birodalom még félelmetesebb erővel gyarapodik.

Darth Vader: A neved mostantól Starkiller. Mint tanítványom, követni fogod parancsaim, és a jutalmad nagy lesz. Bízz az erő sötét oldalában.

Ahogyan az évek teltek, Starkiller egyre erősebbé és céltudatosabbá vált. Végre elérkezett a pillanat. Bizonyíthatja rátermettségét Vader nagyúrnak.

Darth Vader: Rahm Kota tábornok túlélte a jedi tisztogatást. Kutasd fel, és öld meg őt. A fénykardját pedig hozd el nekem.

Elindulva Rahm Kota tábornok felé, Proxy, Starkiller droidja, információkat ad róla.

Proxy: Yoda mester egyik tanítványa, aki a klónok háborúja alatt tábornok volt. A birodalmi bejegyzések alapján halott.

Juno Eclipse: ( Starkiller pilótája ) Miért most fedi fel magát? Ez csapda lehet.

Starkiller: Tudom.

Juno: Az jó, mi pedig pont belesétálunk. Mégis mennyi pilótád volt előttem?

Starkiller: Hét

Juno: Az remek! (mondja gúnyosan)

Megérkezve Kota tábornok hajójára, Starkiller kisebb ellenállásba ütközött. Az erő sötét oldalát használva lökéshullámokkal semmisítette meg ellenfeleit. Mikor már Kota tábornokot elérte a központi hajó tornyában, fénykardjával megsemmisítő csapásokat mért rá. Kota tábornok lebecsülte ellenfelét, ami szeme elvesztésébe került. Egy látomás zavarta meg harcát.

Kota tábornok: Nem lesz mindig melletted a mestered! Látok valakit, aki a jó irányba terel téged. Látom, magamat??!!

Kota tábornok nem halt meg, de Starkiller fogta a fénykardját, és elvitte mesterének, Darth Vadernek.

Darth Vader: A kémeim találtak még egy Jedit! Kazdan Palatus. Nem hiszem, hogy túléled vele a találkozást. De ha mégis, közelebb leszel sorsodhoz.

Starkiller: A császár

Darth Vader: Igen. Csak ketten tudunk szembeszállni vele, hogy legyőzzük őt. Bizonyítsd rátermettséged! Menj el hozzá a Raxus Prime bolygóra.

A bolygó felszínét tönkrement androidok, hajók és más már rozsdás gépek borították. A levegőben szúrós szag terjengett és apró szilánkokat sodrott magával a szél. Juno landolt a bolygó felszínén, és bemérte Kazdan Palatust.

Juno: Nagy valószínűséggel nem fogsz eltévedni. Kazdan Palatus felépítette a Jedi templom egykori mását roncsokból.

Junonak igaza is lett. A Jedi templom központjában rá is lelt Starkiller. Nem becsülte le ellenfelét, hisz valahol kereste annak értelmét ,hogy miért ragaszkodik egykori építmények újra felállításában. Csak egy pár pillanatra érzett együttérzést amikor is harca került a sor, és minden gondolatát a dühbe fordította át. Ezúttal is erőt adott neki abban ,hogy egykori nagy harcost, Kazdan Palatust, legyőzze. Starkiller gondolata immár azon járt, hogy mesterével, Vader nagyúrral, legyőzze a császárt. És hogy ők ketten, mester és tanítványa uralják a galaxist. Viszont dédelgetett terve ismét halasztásra került.

Darth Vader: A kémeim találtak még egy Jedit.

Starkiller: Mester. Kazdan Palatus halott. Készen állok összefogni veled a császár ellen.

Darth Vader: Megöltél egy kitaszítottat és egy öregembert! Menj a Felucia bolygóra. Shaak Ti  egy erejében gazdag Jedi! Ha végzel vele, semmi sem akadályozza meg célunkat.

Felucia bolygó

Shaak Ti: Maris.(Shaak Ti tanítványa) Közeleg egy Sith harcos. Menj a bunkerba és addig ne gyere elő amíg jelt nem adok rá.

Maris: Ketten szembeszállhatunk vele! Képes vagyok rá.

Shaak Ti: Még nem vagy kész egy Sith támadását kivédeni. Amíg egy Jedi is él, a rend fennmarad.

Shaak Ti, az ősi szakadékhoz vezette Starkillert, aminek mélyén egy óriási lény készült a felszínre törni.

star-wars-force-unleashed-shaak-ti_01

Shaak Ti: Sokan vesztették már itt életüket.

Starkiller reagálva a Jedi harcos szavára, elővette vörösen izzó lézerkardját és harcra készen állt. Shaak Ti és a lény is próbálták eltüntetni a föld felszínéről, de nem tudták. Starkiller ismét bevetve tomboló dühét, villámcsapással sújtotta Shaak Ti és a lényt. Shaak Ti utolsó erejével felállt és Starkiller felé nézett.

Shaak Ti: A sötét oldal soha sem hű senkihez. De úgy érzem ezt te is hamarosan megtapasztalod.

Végül belezuhant a szakadékba. Starkiller nem tudta mire gondolhatott ezzel. Talán látta a jövőt? Ezt már Kota tábornoknál is tapasztalta.

Vissza érve Darth Vader hajójára, Starkiller látta, hogy a császár már oda csalta hozzájuk.

Darth Vader: Nem én hívtam ide a császárt! Követtek a kémei!

És mikor már nyílt az ajtó, ahova a császár lépett be, hírtelen égető fájdalmat érzett Starkiller.

VaderStabsMarek

A császár elégedett volt. Darth Vader hű az ő mesteréhez.

Starkiller egy tompa hangot hallott ami éles sípolásba fordult át.

Felébredt…

Látta maga előtt Darth Vadert, amitől hírtelen dühöt érzett.

Starkiller: TE! MEGÖLTÉL!

Darth Vader: A tested megmentettem. A császár egy lépéssel előttünk járt és kémei figyelik minden lépésem. El kell vonni a figyelmét. Most már úgy tudja, hogy halott vagy. Ezt kihasználhatjuk.

Starkiller elárulva érezte magát, de próbált hinni mesterének.

Starkiller: Mit parancsolsz, mesterem?

Darth Vader: Toborozz egy hadsereget, lázadókból és szakadárokból. Az elvonja a császár figyelmét. Ne feledd. Az erő sötét oldala mindig veled lesz!

Kiszabadítva Junot, a birodalom fogsága alól, elindult ,hogy hadsereget toborozzon, de előtte kellett valaki, aki megtudja tanítani neki mindazt amit Vader nem tudott.

Starkiller: Kota tábornok

Juno: Ő nem meghalt? megölted

Starkiller: Nem, még életben van. És mondott olyasmit, hogy ő lesz majd a mesterem.

Egy kocsmában találtak rá. Látását elvesztette és így annak okozóját sem ismerte fel. Segítséget kért tőle, és ő adott is.

Úti célja Kashyyyk volt, ahonnan kiszabadította Leia Organát a birodalom fogsága alól. De közben felfedezett egy rég elfelejtett emléket. Látomás képében jelent meg az apja, előbújva az árnyékból, bűntudata volt, hogy őt, Galen Marekot (starkiller), nem tudta megvédeni és biztonságba helyezni a birodalom elől. Galen tudta, hogy Vader nem a megmentője, hanem apja gyilkosa! Ezután A feluciára ment ahol egykori Jedi, Maris, fogságban tartotta Bail Organa szenátort.

A bolygót a birodalmiak teljesen leigázták. Maris át ált a sötét oldalra. Starkillernek sikerült legyőznie  őt és kiszabadítania a szenátort.

Maris: Kérlek. A bolygó gonosz lett. Hagyd meg az életem ,hogy elmenekülhessek és új életet kezdhessek. Adj egy esélyt.

Starkiller hagyta elfutni. Saját magát látta benne. Soha nem lesz szabad, mert tettei mindig is kísérteni fogják.

Zsivárnyék (A hajó amivel Starkiller utazik)

Proxy: Gazdám, itt van.

És Proxy holografikusan átalakult Darth Vader nagyúrrá.

Darth Vader: Hogy halad a küldetésed?

Starkiller: Jól. A lázadókból álló szövetség hamarosan teljes lesz.

Darth Vader: Jó. Ne feledd valódi célod! Az erő sötét oldala erős, és mindig veled van! Menj a Raxus Prime bolygóra és pusztítsd el a felette lévő hajógyárat! Ezzel felhívod a sötét nagyúr figyelmét.

Starkiller: Értem.

Proxy bontotta az adást, és Starkiller háta felé mutatott.

Starkiller: Juno

Juno: Azért jöttem ,hogy megkérdezzem merre menjünk tovább, de úgy látom megkaptad az utasítást. Vader elárult téged! hátba támadott! és még mindig bízol benne?

Starkiller: Juno, kérlek! bízz bennem!

Juno: Most már te vagy a vezetője a lázadók szövetségének.

Raxus Prime

Starkiller elpusztította a hajógyárat és megsemmisítő csapást mért egy csillagromboló hajóra. A lázadók szövetsége is megalakult.

mo

Viszont a nagy kőnél, ahol találkoztak a lázadók és szenátorok, Vader nagy csapást mért rájuk. Ismét elárulta Starkillert.

Starkiller: Neked végig ez volt a célod! Nélkülem soha nem leszel szabad!

Darth Vader: A császár meg fog halni, de nem veled végzek majd vele!

Proxy elterelte a figyelmét Vader nagyúrnak és Starkiller megtudod szökni. A lázadókat a birodalmiak elvitték a császárhoz, hogy kivallassa őket majd megölje. Starkiller most először követi  a szívét és az űrállomásra megy, ahol a császár és Vader egykori mestere van a lázadókkal. Juno megcsókolja Starkillert és elengedi, remélve ,hogy vissza tér majd hozzá.

Találkozás a mesterrel

Darth Vader: Jól kitanítottalak, de még sokat kell tanulnod tanítványom.

Starkiller: Te már semmit nem taníthatsz nekem!

Starkiller minden erejét belevetve felülkerekedik mesterén, de nem öli meg. A császár felé veszi az irányt, és minden dühét beleadva sikerül legyőznie.

Kota tábornok: Ne öld meg! Megmutatjuk a galaxisnak ,hogy nem kell már tőlük félni!

Épp ,hogy Starkiller eltette volna a lézerkardot, a császár lecsapott. Villámokat szórt amit Starkiller megpróbált vissza tartani amíg a szövetségesek elmenekülnek.

Robbanás

Starkiller feláldozta magát a szövetségéért. Darth Vader és a mestere túlélte a robbanást.

Császár: Tervezett véletlen volt a lázadó szövetség megalakulása.

Darth Vader: Megkeresem őket és megölöm mind!

A Galaxis másik végén

Kota Tábornok: A fiú áldozata nem volt hiábavaló! A birodalom sebezhető és a szövetség megalakult! Itt a mai napon!

Juno: ugye tudtad ,hogy kik vagyunk?!

Kota tábornok: Sejtettem

Juno: Akkor miért segítettél?

Kota tábornok: Akkor mikor eljött hozzám a kocsmában, sötétséget láttam benne. De mélyen volt valami, egy gyönyörű fény, amiért a legvégsőkig kitartana.

Juno: Mi volt az?

Kota tábornok: Te voltál az

[mycred_video id=”jzi8g9DgoIk”]

 

28
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
19 Hozzászólások
9 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
18 Hozzászólók
WarlockanGerylandszimszonosNyitrai MátéPuncuska Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
sss
Tag
sss

Jó kis iromány. Kedvet is kaptam a játékhoz.
Mindjárt elő is túrom 😀

vartom
Tag
vartom

Szerintem egész jó játék lehet, meg a cikk is kedvet adott hozzá, hogy kipróbáljam.

szpetya13
Tag
szpetya13

Imádtam ezt a játékot.
Az egyik kedvencem.

Csubi1980
Tag

Ismét egy jó kis cikk Norcsutól, köszi! Mindkét rész elérhető magyarul, aki kedvet kapott hozzá hajrá!

Karpfen
Tag
Karpfen

Alig vártam már 🙂

Sandokán
Tag
Sandokán

Hali és köszi a cikket !
Sajnos nem sokat értettem belőle, azt tudom ki a Darth Vader, a többi személy meg ismeretlen.
A játékot is hallásból ismertem, (csak a címét)de hogy mit merre hogyan azt nem.
Lehetséges, hogy utána nézek vmi leírást a játékról !

kisgomboc1
Tag
kisgomboc1

Megint egy jó kis cikket írtál köszönöm. Valahogy nekem a SW játékok kimaradtak pedig a filmeket nagyon bírom, de most ehez kedvet kaptam pláne hogy lehet magyarul is játszani vele.

Rolee82
Tag

Remek iromány Norcsu!
Nekem először a játék PS2-es verziójához volt szerencsém, aminek a játékélménye szerintem sokkal jobb az xbox360/PS3 verziókéhoz képest. Mikor végre már volt X360-am nagyon örültem, hogy majd ismét végigtolom és mivel sokkal jobb a gfafikája így a játékélmény is jobb lesz. Hát fenéket. Nagy csalódás volt a PS2 verzióhoz képest. Ettől függetlenül még mindig egy jó játéknak tartom.

sss
Tag
sss

Elő is túrtam. Izzítsuk a vasat 😀

ocskay92
Tag

Eleinte csak végig görgettem a cikken, és akkor abszolút nem tetszett, hogy megint ilyen bejegyzés született…
De aztán most végig olvastam és nagyon tetszett! A játékot kimaxoltam a DLC-kel együtt (összes acsi/trófea) és igen, van, ahol a PS2-es jobb.
Várok még tőled hasonló írásokat, ám ezúttal valami komolyabb címből. Mondjuk egy Mass Effect, vagy bármi más, aminek a sztorija magyarázatot érdemel.
Ettől függetlenül csak így tovább! Tényleg tetszett és lehet én is újra elő szedem hétvégén 🙂