Retró Duma 8.

Retró Duma 8.

Lássuk a heti témát. A témával kapcsolatosan megint megadja az alaphangot az 5 RETRÓ lövész 🙂

Az ötös

Milyen pozitív és negatív dolgokat adott számodra a konzolozás mint hobbi?

Csubi 1980:

Mivel én nagyon sokáig Pc-n nyomultam ezért rengeteg pozitív dolgot ad a konzolozás. Sokkal kényelmesebb, nem kell mindig évente több 10.000 forintot fejlesztésre kiadni, a kinectnek hála fantasztikus új élménnyel lettem én és családom, barátaim gazdagabb. Illetve mivel nem xboxozok csak 1 éve lassan, így gyakorlatilag végeláthatatlan sok játékkal játszhatok még. Negatív, szinte semmi nem ért még, sűrűn kell elemet cserélni a joyban, ennyi talán csak 🙂

Norcsu:

Pozitívum számomra, hogy több történetet is megismerhetek, amik érdekelnek úgy, hogy közben nem, mint néző, hanem mint szereplő veszek részt ezekben a játékokban. A logikai feladványokkal és különböző rejtvények megfejtésével, a problémamegoldó képességünk is fejlődik. Illetve amit fontos elismerni, hogy ha feszültek vagyunk, 5 percet játszunk egy verekedős játékkal akkor az a legbiztonságosabb a felgyülemlett feszültség levezetésére. Negatívum számomra, hogy a kinti séta helyett a konzol nyúzását választom néha.

Dr. Zaius:

Pozitív hatások: Jobban látok, szuperek lettek a motoros reflexeim. Negatívum: Nincs, szuper vagyok CoD-ban. smile hangulatjel Viccet félretéve. Angol nyelvtudásom java részét a játékoknak köszönhetem, valamint a hozzátartozóim szerint inkább ezt csináljam mint, kocsmába vagy szerencsejátékozni járjak. Valamint segít abban, hogy sose váljak felnőtté, ami lehet, hogy így 33 évesen mások számára inkább negatívum. És ha már negatívum: sokszor mindennél előrébb helyezem, egész nap a melóban az aktuális játékon “kattogok”, majd ahogy’ hazaérek játszom is, és ez családos ember lévén annyira nem “gyere be”.

Guba:

Ha hobbi lett volna, nem is lett volna semmi gond…  ? 20as éveim elején ez több volt, mint egy egyszerű szabadidős tevékenység. Szenvedéllyé, majd függőséggé vált. Volt, hogy a virtuális világ teljesen beszippantott. Több órás játék után, azt néztem az utcán melyik ablakból bukkan fel az ellenség. És lenne elég időm a fegyverem vállhoz kapni, hogy én legyek a gyorsabb. Vagy melyik peremre, hogyan tudnék felkapaszkodni, hogy feljussak a tetőre. Ebben a kanyarban mi lenne az ideális ív, és a helyes sebesség fokozat. Beteg? Nem kell véresen komolyan venni, csak a fantáziámban játszottam  ? Mindig is külön tudtam választani a valós és a virtuális világot. De 10-12 óra játék után éreztem, hogy ezt azért  „kicsit túltoltam” Mert a gondolataim továbbra is a játék körül forogtak.
Mint minden függőség, ez is, a szociális kapcsolatokra van káros hatással. Volt olyan hogy kopogtak a kulcsok az asztalon. A haverok csak „szobanövénynek” neveztek.  Egy strand, foci,buli helyett, a játékot választottam. Egy idő után, már alig hívtak magukkal. A társas kapcsolataim hullámoztak, de szerencsére soha nem épültek le teljesen. Hogy magamtól, vagy a jelekből, vagy csak kinőttem ebből nem tudom. Azt viszont igen, hogy megtanultam, egy játék megvár… nem szalad el sehova. Úgymond a fontossági sorrend idővel helyreállt. Ha vannak is még “apróbb” kilengések, tudatosan törekszem az egyensúlyra. De tudom teljesen úgysem „gyógyulok” meg soha. ?
Pozitív? Bizonyos képességeim sokat fejlődtek. Rendszer szemléletben való gondolkodás, logikai képességem, a különböző „szerepek” álltál, az empátiám is sokat fejlődött. Lvl99 ? Persze önmagamhoz képest! A rengeteg kalandról, adrenalin fürdőről nem is beszélve.

TON:

Kezdeném a negatív dolgokkal. Igazából olyan sok hátrányom nem származott a konzolozásból. Mindig figyeltem rá, hogy az időmből ne vegyen el annyit, ami már más dolgok kárára menne. Értem ezalatt suli és munka. Anyagilag sem költöttem rá sokat, sőt szinte minimálisat. A PC-s MMORPG-et viszont szívesen kihúznám a múltamból, mert azok között volt 1-2 (Ragnarok Online és WoW) ami maximálisan káros hatással volt az életemre. Esetleg megemlíthetem még a szemem túlzott igénybevételét, romlását, de ez szerencsére még nem annyira drasztikus, hogy szemüveget kellene viselnem.

A pozitív serpenyőben már sokkal több minden szerepel. Nagyszerű perceket élhettem át a gyerekkorom során. Lehet, hogy sokakat meglep, de számomra az egyik legnagyobb hozadéka a konzolozásnak a tanulás. Rengeteg mindent tanultam a konzoljátékokból. Elsőként pl az angol nyelvtudást (angol tanár és iskola sem képes erre ilyen szinten mint a játékok és a filmek ) említeném, de a játékok által olyan kultúrákat ismerhettem meg, amelyeket eddig nem ismerhettem. Pl a Yakuza által a Japán. És végül nem felejtem el, hogy bizonyos játékok révén olyan helyeken járhattam, olyan történeteket ismerhettem meg, amiket másképpen a való életben nem tudnék. Nem hiába vagyok a történet központú játékok elkötelezett híve.

—————————————————————————————————————————————————–

Most pedig Ti jöttök.

Milyen pozitív és negatív dolgokat adott számodra a konzolozás mint hobbi?

 

6
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
4 Hozzászólások
2 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
5 Hozzászólók
xarinagubaE61Rolee82somi8 Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
somi8
Tag
somi8

Sziasztok,régebben olyan negatívum jött elő konzolozáskor,hogy mániákus függőséget okozott,de ezt már mostanság nem tudja velem már megtenni a konzol,biztos kinőtem,a pozitív dolog az,hogy számomra kellemesen töltöttem el a szabadidőmet és volt,hogy haverokkal is össze verődve,mostanság csak soloba és néha,de az is jó kikapcsolódás.

Rolee82
Tag

Nekem csak pozitívum származott a konzolozásból és pedig ez nem más mint maga az élmény, hogy játszok és ráadásul olyan játékokkal amiket PC-re nem lehet kapni(persze ez mostanság már mintha változna). Biztos fejleszt még ezt-azt az emberben de ezt nem tartom számon. Függőséget csak addig okozott még nem múltam el 15 éves. A Super Nintendóval a nyári szünet szinte minden napján Délelőtt 9-től este 6-ig tartott az üzem, utána mentünk focizni. Ma is szeretek konzolozni de csak másfél órára veszem elő. Ennyi pont elég. Anno még az Assassins Creed II le bírt kötni egyhuzamba 4 órán keresztül, de ez kirívó… Tovább »

E61
Vendég
E61

Számomra a PC egy gyötrelem, kompatibilitási problémák, stb nyűgök. nem is olyan régen, az NFS UG II-vel akartam játszadozni, ha már PC-n elég jól fel lehet pörgetni a látványvilágot, de újabb oprendszeren számomra lehetetlen elindítani. Na, ezek azok a dolgok, amiktől a hátamon is feláll a szőr, ha gépen kell játszani. Igazából 2007 óta konzolozok, eddig csak pozitív élmény ért, igaz a grafika néhány játéknál csalódás, ha az ember látja a PC verziót. Nálam már a felsoroltak miatt csak pozitív élményt adott, illetve az ember pénztárcáját is kíméli. Az sem elhanyagolható szempont, hogy taknyos korunkban, már a PS1-et toltuk suli… Tovább »

xarina
Tag
xarina

Nekem a konzol legnagyobb pozitívuma a többjátékos mód. Pc-n nem sok játék volt, ahol egy képernyőn tudtunk többen játszani. Amióta meg van a Ps, azóta sokat játszok a gyerekeimmel együtt. Hátrányt nem is nagyon tudok mondani, hacsak azt nem, hogy kevés az olyan játék, amit egyszerre 3-an is tudunk játszani. Így ha én is beszállok a játékba, akkor a 2 gyerek néha összeveszik, hogy ki játszik velem.

guba
Tag

http://www.co-optimus.com/games.php

Itt egy tematikus oldal a multiplayer-hez. Elég komplex a szűrő rendszere.
Nem tudom mekkorák a srácaid, de a Mincraft, Rayman Legend (amihez itt van honosítás is 🙂 vagy a Toy Box Turbo (Micro Machine utód) egész jók.
(Az ” XBox Live Arcade” külön kateg. Ott jóval nagyobb a kínálat 4 játékosra)

xarina
Tag
xarina

Köszi a tippet. Nagyon jó az oldal, van miből válogatni.