Alien – Isolation

Alien – Isolation

A harmadik tiszt jelenti, a legénység többi tagja, Kane, Lambert, Parker, Bratt, Ash és Dallas kapitány halott. Kb. hat-hét múlva elérem a határt. Ha egy kis szerencsém lesz a hálózat rám talál. Alan Ripley vagyok, a Nostromo utolsó túlélője.

borító

Norcsu: Köszönöm, hogy eljött hozzám Amanda Ripley.

Amanda Ripley: Köszönöm, hogy itt lehetek.

Norcsu: Kezdjük el akkor a legelején. Alan Ripley, az ön édesanyja, aki a Nostromo kereskedelmi űrjárműn utazott még további 6 utassal.

Amanda Ripley: Igen, a hajóval a Weyland – Yutani társaság elvesztette a kapcsolatot. Úgy éreztem többet tudnak annál, mint amit mondtak.

Norcsu: Mit mondtak, mi történt a hajóval?

Amanda Ripley: Csak annyit, hogy elvesztették a kapcsolatot, vélhetően baleset következtében felrobbant.

Norcsu: Persze, gondolom nyomozott ebben az ügyben, hogy meg tudjon néhány részletet.

Amanda Ripley: Nem tudtam beletörődni, de semmilyen olyan nyom nem volt, amin elindulhattam volna. Persze egészen addig, amíg Weyland – Yutani egyik embere közölte, hogy a Sevastopol űrállomáson van a Nostromo fekete doboza.

Norcsu: Gondolom felvillanyozódott tőle, és azonnal keresett egy járművet.

Amanda Ripley: Már azon is voltam (mosolyog). Viszont amire nem számítottunk, hogy a Sevastopol állomáson egy hatalmas lyuk tátongott az oldalán. Nem tudtunk összekapcsolódni vele így kívülről kellett megközelíteni. Űrséta közben pedig robbanás történt, ami elválasztott az utánam érkező két útitársamtól. Nekem sikerült megkapaszkodnom és bejutni a Sevastopolra.

Norcsu: Mit érzett akkor? Két társa is eltűnt.

Amanda Ripley: Féltem. Egyedül voltam és az állomás sem volt a legjobb állapotban. Igyekeztem találni valakit a legénység közül, és kommunikálni a hajónkkal. Persze, nem úgy alakult, ahogyan azt elterveztem.  Mintha valaki vagy valakik szabotálták volna, hogy felvegyem a kapcsolatot a hajómmal.

Norcsu: Mit gondol, miért tették volna?

Amanda Ripley: Nem tudom. Az állomáson furcsa állapotok uralkodtak. Úgy éreztem magam, mintha fogoly lettem volna. Az áramellátás hol volt, hol nem, mint a mesékben. Szellőzőjáratokban kellett közlekednem, hogy átjussak az ajtó másik oldalára. De, kis idő múlva sikerült összefutnom a Sevastopol egyik őrült tagjával.

Norcsu: Miért mondja, hogy őrült?

Amanda Ripley: Le akart lőni. Persze, sikerült meggyőznöm, hogy ha életben hagy és segít kapcsolatot teremteni a hajómmal (Torrens), akkor elvisszük magunkkal.

Norcsu: Menekült valamitől?

Amanda Ripley: Félt egy szörnytől. Azt mondta az emberek már nem bíznak senkiben. Kis csoportokba tömörültek, és minden, ami mozog, arra lőnek. Valóban féltek valamitől az emberek. Csak kis idővel később tudtam meg, hogy a lény valóban létezik. A társamat is elkapta.

Norcsu: Egy lény? Hogy került a hajóra?

Amanda Ripley: Nem tudom… a fekete dobozt megtaláltam, de sajnos hiába. Sérült volt a fájl. Nem tudtam meg semmit. Onnantól kezdve csak arra tudtam gondolni, hogy kijussak a hajóról.

Norcsu: Az elveszett társairól kapott hírt?

Amanda Ripley: Igen, bejutottak a hajóra, de Taylor nagyon rosszul volt. Orvosi ellátásra szorult. Így gyógyszerek után néztem, mivel orvos nem volt kéznél. Idő közben kiderült, hogy Marlow volt az, aki a hajóján idehozta a lényt.

Norcsu: Honnan?

Amanda Ripley: Az LV426 bolygóról. Azt mondta, ott találtak egy idegen hajót, rengeteg tojással, amiben parazitaszerű lények bujkáltak. Egy nulladik páciensből kelt ki, már a Sevastopol űrállomáson.

Norcsu: Az állomáson androidok is voltak. Nem tudtak volna adni nekik utasítást, hogy pusztítsák el a lényt?

Amanda Ripley: Az androidok meghibásodtak, és megtámadták az embereket. Ezért volt az, hogy senki nem bízott senkiben.

Norcsu: Milyen fegyverekkel tudott védekezni ellenük?

Amanda Ripley: Mivel gépészként dolgoztam, így pár tárgyból létre tudtam hozni az egyik leghasznosabb fegyvert. A mozgásérzékelőt.  De ezen kívül volt még pár fegyverem, de a lény ellen nem használt semmi.

01

Norcsu: Gondolom a túlélőkkel igyekeztek átjutni a hajójukra.

Amanda Ripley: Igen, de a lény miatt lezárások voltak. Így arra jutottunk, hogy kilőjük az űrbe a lényt. Volt egy labor, amit leválasztottunk az űrállomásról úgy, hogy a lény benne volt. Én voltam a csali. De sikerült.

Norcsu: Tehát a lezárások feloldódtak?

Amanda Ripley: (mosolyog) nem. Kiderült, hogy a Weyland – Yutani tudott az idegen lényről az állomáson. A 939-es parancs szerint meg kell óvni az idegent, minden szempont másodlagos, a legénység feláldozható.

Norcsu: A társaság nem könnyítette meg a dolgukat. De akkor miért nem oldódtak fel a lezárások?

Amanda Ripley: Mert volt még idegen a fedélzeten. Egy egész fészek.

maxresdefault

Amanda Ripley: Próbáltam kiirtani azzal, hogy túlhevítem a reaktorokat, de néhány túlélte.

Norcsu: Ha jól tudom, talált egy hangfájlt az anyjától.

Amanda Ripley: Igen. Egy idegen volt a Nostromo fedélzetén, ezért anyám felrobbantotta a hajót, hogy ne kerüljön a földre. Ugyanaz történt vele, ami velem is.

Norcsu: Mi történt a túlélőkkel, akikkel érkezett?

Amanda Ripley: A tábornoki irodában voltak, de az idegen megölte őket. Ricardónak sikerült elbújnia így ő irányított fülesen keresztül.

Norcsu: Ha jól tudom az állomás zuhanni kezdett az LV426 bolygó felé. Mi volt ennek az oka?

Amanda Ripley: Marlow felhevítette a fúziós reaktort, aminek hatására szétszakadt az űrállomás. Nem volt már sok időnk, így ki kellett mennem kézileg beállítani a kommunikációs antennát mivel csak így tudtam megkerülni a Sevastopol rendszerét a vesztegzár végett.gjfh5hg Felvettem a kapcsolatot a hajónkkal, de mire vissza értem Ricardóért ő már meghalt. Az arcára tekeredett valamilyen parazita.

Norcsu: Sikerült feljutnia a hajóra, amivel érkeztek?

Amanda Ripley: Igen. Kerestem a többieket. Eszembe se jutott, hogy a szkafander is rajtam van. Ismerős arcokat akartam keresni. De nem találtam. Illetve, egy ajtó mögött bujkáló idegent. Elmentem a külső ajtóig és megnyomtam a gombot. Mind a ketten kisodródtunk az űrbe.

Norcsu: De, ön túlélte. Valaki felvette? Ki?

Amanda Ripley: Azt majd egy következő alkalommal mondom el. (mosolyog)

[mycred_video id=”7h0cgmvIrZw”]

02

Műfaj: Túlélő horror

Kiadó: Sega

Megjelent: 2014. Október 7. (Pc, PlayStation 3,4, Xbox360, Xbox One)

Grafikailag a játék úgy gondolom szemet gyönyörködtető. Az Alien – Nyolcadik utas a halál 1979-ben lett bemutatva a mozikban, és a játék 15 évvel később veszi fel a fonalat. Főszereplőnk Alan Ripley lánya, Amanda Ripley. Műfaja szerint túlélő horror játék, és maximálisan hozza ezt a szintet. Sokat kell benne lopakodnunk, bujkálnunk, mivel a fegyver nem sokat ér az androidokra nézve.  Kb. négy fejlövés után tudtam elintézni egyet. Néha elengedhetetlen a fegyver használata, de mindig van egy alternatív megoldás, például szelőző rendszerben kikerülni. Az idegen lényt ne próbáljuk megölni, mert nem lehet. Ha futunk, ha zajt csapunk arra megjelenhet. Ha nem élnénk túl, ne számítsunk arra, hogy ugyan ott fog lecsapni, mert nem. Az idegen lény mozgása kiszámíthatatlan, még újratöltés után is. Nagyon szép, és részletesen ki lett dolgozva a környezet, és maga az idegen is. Feljebb a képekre kattintva nagyíthatsz rajtuk. Sok helyen azt olvastam, hogy az a legnagyobb kritika, hogy sokat kell menni a játék elején mire, meglátod az idegent, és hogy túl hosszú a játék. Szerintem nem annyira hosszú a játék. Jobban megfigyelve az elbújás és a lopakodás miatt érződhet olyan soknak. Az pedig, hogy nem látod azonnal az idegent már a játék kezdetekor, azért lehet, mivel a szereplők és a cselekmény bemutatására teszi előbb a hangsúlyt. A retroconsolegames oldalon, a portolások alatt megtalálható a teljes játék magyarosításaJó játékot kívánok mindenkinek! Köszönöm, hogy elolvastad a cikket.

03

 

26
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
19 Hozzászólások
7 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
21 Hozzászólók
kertesz tamasfapapucsszimszonoszoltn1Norcsu Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Csubi1980
Tag

Szuper lett ismét a cikked! Alint mindig is imádtam, de főleg a filmeket, bár a Bolygó neve a halál nagyon mély nyomot bennem, mert a mocsok nagybátyám képes volt rá 10-11 éves fejjel elvinni rá, kb a gatyámba csináltam, és hetekig m aludtam 🙂

Viktor
Tag
Viktor

Pont most gyötröm az Alient úgyhogy el is olvastam gyors,jó lett!

kisgomboc1
Tag
kisgomboc1

Ez már nagyon hiányzott. Gratulálok hozzá nagyon jó kis cikk lett megint. Köszönöm.

pozsoka
Tag
pozsoka

No, hát akkor kipróbáljuk ezt is!

gucsipa
Tag
gucsipa

Eddig is szemeztem ezzel a játékkal, de most már biztos kipróbálom.

nagyzoli007
Tag
nagyzoli007

a film és a játék is nagyon ott van

TON
Admin

Már többször töröltem az offolásod, sokszor csak egy smileyt teszel a cikkek alá. A következőnél 500 pontot fogok szó nélkül levonni tőled.

Rolee82
Tag

Ismét egy nagyon igényes cikk! Úgy néz ki, hogy ez az interjús bemutatás soha nem válik unalmassá, úgyhogy csak így tovább!
Én xbox360-on kezdtem el a játékkal játszani, de olyan durva bugok voltak benne, hogy elment a kedvem tőle. A TU1-et sehonnan nem tudom leszedni, pedig az orvosolhatná a hibákat. Amúgy amit láttam a játékból az addig nagyon tetszett. Csak hát mikor az Androidok szellemként mennek át egymáson és a zárt ajtókon, az nagyon idegesítő tud lenni.

Sandokán
Tag
Sandokán

Jó estét Norcsu Riporter Úr !!

Régen követem munkásságát, és remek sztárokat hívott meg a studiójába.

Biztos ismer engem is Sandokán a Maláj tigris. Sajnos csak a mozi vásznon élvezhetik csatáimat, de miért ne lehetne akár konzolos game is.

Ez az Amanda Ripley iszonyatosan ügyes csajos, és még dögös is 🙂
Bár én nem vagyok riporter, de a telefonszámára igényt tartok, tudok mutatni egy s mást.

Végezetül ígéretes játéknak tűnik, riport alany és Őn kedvet csináltak, hogy lehozzam a padlásról a boxomat és belemerülhessek a horror akcióba.

Jöhet a következő riport, de kérhetném Férfi főszereplővel, női retró szíveket is csábítsa el!

sipi68
Tag
sipi68

Nagyon jó kis cikk lett megint. Mindenkinek ajánlom kipróblására.Köszönöm.