Női szereplők a videojátékokban

Női szereplők a videojátékokban

A mai cikkemben a játékokban előforduló jelentősebb női szereplőkkel, karakterekkel fogok foglalkozni. Természetes azt nem tudom vállalni, hogy minden létező karakterről beszámoljak, hiszen ahhoz 100 oldal is kevés volna, de sokak számára lesznek ismerős hölgyemények, akikkel több órát akár hónapot is eltöltöttek a virtuális kalandozások során. Női olvasóimat megnyugtatom, semmilyen becsmérlő dolgot nem fogok írni a nőkről, mint a legtöbb férfi társam hatalmas tisztelője vagyok a női nemnek és mindig csodálattal néztem fel rájuk.
A legtöbb játékban, ahol lehet férfi és női karakter közül választani, én általában női karaktert mellett teszem le a voksom Az ok egyszerű férfi ember vagyok, így ha történetesen egy RPG-vel, vagy MMO-val játszom, amibe az ember beleficcent 100 vagy akár 1000 órát is, akkor szívesebben bámul ennyi ideig egy dekoratív női karaktert, mint egy kigyúrt, vagy vézna kis hím szereplőt. Kivel nem fordult volna elő, hogy arról fantáziált, hogy jó lenne összejönni a való életben is egy ilyen nővel. Én pl fiatalkoromban eléggé rá voltam kattanva Lara babára és az őt megszemélyesítő modellre. HjsahdiuzduwJJj, bocs csak az asszony épp mögöttem volt eme sorok írása alatt és kaptam tőle egy tockost. Megfigyeltétek már, hogy általában a női karakterek 90%-ban a játékokban úgy néznek ki mint egy szupermodell, míg a férfi karakterekre nem jellemző feltétlenül ez a „szépség”. Nyilvánvalóan ez is picit marketing, hiszen nincs olyan termék amit ne lehetne eladni szép hölgyekkel. De elég a filozofálgatásból jöjjön a lényeg a virtuális világ bombázói.

Tomb Raider – Lara Croft
Szerintem Lara Croftot minden egyes játékos ismeri, aki nem az ássa el gyorsan magát. A legjelentősebb női hőse a játékiparnak. Annyira sikeres volt a játék, illetve a tőle elválaszthatatlan női karakter, hogy a számtalan rész mellett még két mozifilmet is készítettek belőle. A játék 1996-ban jelent meg először PC-re, majd később PS-re Eredetileg a játéknak férfi főszereplője lett volna, de Toby Grand végül női karaktert alkotott meg. A testre feszülő trikóban, extra rövid nacival, kezében fegyvert fogó, csodálatos idomokkal megáldott Lara örökre beleégett a játékosok retinájába. A Tomb Raider egy akció-kalandjáték, ahol a gyönyörű Lara egy műkincsek felkutatásával foglalkozó nő. A játék hatalmas siker lett, ami egyrészt köszönhető volt Larának, a rendkívül szexi karakternek, illetve annak, hogy amikor megjelent ez volt az egyetlen 3d-s külső nézetes kalandjáték. A több millió példányos eladás hatására hamarosan megjelent PS-en is a Tomb Raider. Majd ezután szinte minden konzolon tiszteletét tette Lara baba, hol sikeres, hol kevésbé sikeres részekkel. Ami a jövőt illeti továbbra se kell aggódni, hogy nem lesz alkalmunk több virtuális légyottra Larával, hiszen 2015 végén érkezik a Rise of The Tomb Raider Xbox360 és Xbox One platformra.

laraA plasztikai sebészek csodákra képesek

Beyond Good and Evil – Jade

Ezt a játékot lehet kevesebben ismerik, így vele együtt a női karaktert is. Maga a játék műfaját tekintve akció-kalandjáték, ahol Jade, a főszereplő, egy fotóriportert alakít, aki jártas a harcművészetekben. Jade karaktere, Michel Ancel (Ubisoft egyik tervezője) és karaktertervező feleségének a szüleménye. A céljuk egy realisztikus női karakter megalkotása volt, nem pedig egy szexi, mindent elpusztító „szupervumené”. Ez tökéletesen is sikerült, Jade karaktere rengeteg pozitív kritikát kapott. Nem az a tipikus dögös karakter, akin szinte nincs semmi, hanem érdekes, okos, kíváncsi, bátor. Jade méltán foglalta el tehát a helyét az IGN videojáték hősnők top 10-es listáján. A játék egyébként 2435-ben Hillys nevű bányászbolygón játszódik. A bolygón sokáig béke honolt, azonban egy DomZ nevű földönkívüli faj elkezdte elrabolni a bolygó lakosait. A bolygón egy Alpha Sections katonai szervezet ragadja magához a hatalmat, és az emberek „védelmének” érdekében diktatúrát építenek ki. A támadások, emberrablások ennek ellenére továbbra is folytatódnak, hiába az ellenkezőjét próbálja az Alpha Sections a médiában sugallni. Iris Network néven létrejön egy titkos szervezet, amelynek a célja a hamis propagandának a felfedése, illetve annak bebizonyítása, hogy a bolygó katonai vezetői összejátszanak az idegen fajjal. Jade egy munka folytán kerül kapcsolatba az Iris Network szervezettel, és fő feladata lesz az igazság kiderítése. A játék nagyon jó, ajánlom mindenki figyelmébe, mivel Xboxon is játszható és magyarosítva is lett a játék

Beyond good and Evil - JadeCsak semmi malackodás

Mirror’s Edge – Faith Connors
A Mirror’s Edge egy parkour elemekkel tarkított platformjáték. A játék főszereplője Faith, akinek egy jellegzetes tetoválás található a szeme alatt. A 24 éves csodálatos szép, gazella testű, párduc mozgású nő futárként dolgozik a játékban. Természetesen nem pizzafutárként. Faith egy olyan világban él ahol az elnyomó rezsim megfigyelés alatt tartja a telefonos és az internetes kommunikációt is. A futárok feladat, így kis hölgyeményünknek is, az információk bizalmas eljuttatása a megrendelőhöz. Faith az elnyomó rendszernek köszönhetően elveszti anyját, apja pedig összeomlik, így 16 évesen az utcára kerül és kisebb bűntényekből próbálja tengetni szánalmas életét. kghrtru6fj44d Egyik ilyen betörés során rajtakapják, ekkor veszi gondozásába Merkury, aki korábban futár volt, és kiképzi kis kedvencüket futárrá, megbízásokat ad Faithnek. Maga a játék kizárólag belső nézetben játszható, így ebben a játékban a női főszereplőben, elsősorban az anime jellegű átvezetők alatt gyönyörködhetünk. A játék 2008-ban jelent meg Ps3 és Xbox360-ra, majd később Pc-nés IOS-en is tiszteletét tette. A Mirror’s Edge rengeteg pozitív bírálatot kapott az egyedi játékmenete miatt, viszont sokan kritizálták a gyenge történet és a játék rövidsége miatt is.

Mirror's Edge - Faith ConnorsMáskor hozzál virágot

Uncharted 2 – Chloe Frazer
Az Uncharted egy fantasztikus akció-kalandjáték sorozat, ami szerintem a Ps3-as játékok egyik legjobbika. A legtöbb oldalon maximum vagy ahhoz közeli pontokat kapott a játék. Chloe Frazer ennek a csodajátéknak a női főszereplője. Chloe a trilógia férfi főszereplőjének, Nathan Drake-nek árnyaltabb, sötétebb alakjának alkották meg. Nagyon erős személyiségű nőt alakit, aki ha kell erőszak árán is követi saját érdekeit. Nagyon lobbanékony, bátor, humoros, erős szexuális kisugárzással. Tipikusan az az ember, aki keresi a bajt. Erősen vonzódik Drake-hez, de kapcsolatukból nem lesz semmi, mivel Drake egy másik nőszemélybe, Elena Fisherbe szerelmes. A játékban egy tolvajbanda tagja, akiket felfogadnak Marco Polo elveszett flottájának felkutatásával.

Uncharted 2 - Chloe FrazerTi is innátok egy sört?

Final Fantasy VII – Aerith Gainsborough

Egyik kedvenc női szereplőm, hiszen tudjátok JRPG fanatikus vagyok. Nagyon optimista, egyszerű, vidám fiatal lány. Önfeláldozó, törékeny mégis mindig nagyon bátor. A természettel megmagyarázhatatlan összhangban van. A játék elején mikor megismerkedünk vele egyszerű kis virágárus lányként él Midgarban, azonban a történet folyamán nagyon fontos szerepe lesz származása révén. Ennek a kedves leányzónak van talán az egyik legszívszorontgatóbb története a videojátékok során. Sajnos többet nem írhatok róla, mert aki még nem ismeri, illetve épp játssza az FFVII-t, azok számára a története rengeteg spoilert tartalmaz. Az ő története is erős bizonyíték arra, hogy az FFVII az egyik valaha készült legjobb JRPG-k.

Aerith GainsboroughAz egyszerű szépség

Resident Evil – Claire Redfield
A Resident Evil sorozatot szerintem mindenki ismeri, egy horror-túlélőjáték, a műfaj legjobbika. Claire Redfield a második rész főhőse, a későbbi részekben is szerepel, illetve a Code: Veronica X című részben ismét főszereplőként köszön vissza. 19 éves, leleményes, jószívű, intelligens, mégis néha naiv. Kitűnően bánik a késekkel és a lőfegyverekkel. A második részben amikor megismerkedünk vele, azért megy Raccoon Citybe, hogy megtalálja bátyját, Chris Redfieldet. Hamarosan kiderül az események folyamán, hogy a városban valamiféle vírus szabadult el, ami a helyi lakosokat csököt agyú, emberi húsra éhező zombikká változtatta. A story arról szól, hogy sikerül-e kijutniuk a városból, ezt a vonalat viszi történetileg tovább a később megjelenő Code Veronica X.

Claire RedfieldA konyhai kisegítő állásra jöttem

Dreamfall: The Longest Journey – Zoë Castillo Maya
A játék a The Longest Journey folytatása, stílusát tekintve kalandjáték, némi akcióval meghintve. 2006-ban jelent meg Pc-re és Xboxra is. Zoë a játék három főszereplője közül az egyik, de elmondható, hogy vele fogjuk a játék során a legtöbb időt eltölteni. Zoë erős akaratú, harcművészetekhez értő nő. A csodaszép hölgy Casablanca nevű városban tengeti mindennapjait, anyja 4 éves korában meghal, édesapja szinte sosincs vele, mert állandóan úton van üzleti ügyei miatt. Apjától ezért kapott egy robotot, aki vigyázz rá és egyfajta nevelői szerepet lát el (robot apa). A játék során a lány nagy személyiségváltozáson megy át. Eleinte a nem törődő, életunt, semmivel igazán nem foglalkozó lányból a történet végére egy segítőkész, önfeláldozó, mindig bizakodó lány lesz. A játékban számos logikai feladványt kell megoldanunk, előző részhez képest megjelenik a lopakodás, és itt már harcolnunk is kell.

Zoë Castillo MayaSzia Zoë vagyok, van egy Pepsid?

Bloodrayne – Rayne
A véres, pörgős külső nézetű akciójáték, főszereplője Rayne a Dhampir (félig ember, félig vámpir). Rayne az egyik legdögösebb női karakter, a kamasz fiúk álmainak netovábbja, testhezálló szűk rucija, mély dekoltázsa nem hinném, hogy bárkit is hidegen hagyna. Szépségén már csak a hölgy brutalitása tesz túl, irgalmatlan mennyiségű vér és repkedő végtag jellemzi ezt a hetelős játékot. Édes anyját, egy náci vámpír erőszakolta meg (Kagan), így született meg Rayne. Később apja meggyilkolja anyját és családja többi tagját, ezért bosszút esküszik. Tulajdonképpen a játék sztorija egyszerű mint egy pofon, Rayne levadászik minden vámpírt és megpróbálja apját is elintézni, hogy így bosszút álljon a családját ért sérelmekért. A játéknak készült folytatása, illetve készítettek belőle egy katasztrofális filmadaptációt is.

Bloodrayne - RayneNézz a szemembe, ha velem beszélsz!!!

Dino Crisis – Regina
A Dino Crisis, a Capcom másik nagy túlélő-horror játéka a Resident Evil mellett, bár ezt a játékot kevesebben ismerik. 1999-ben jelen meg PS-re, Dreamcastra majd PC-re is. Eme két részes horror játéknak a főszereplője a csinos Regina. A játékmenet sokban hasonlít a Resident Evilre, de itt zombik helyet dinókkal gyűlik meg a baja dekoratív karakterünknek. Regina egy igen kemény csaj, a Secret Operaton Raid elite kommandós alakulat ügynöke, fegyverszakértője. Egy szigetre érkezünk vele (nem, nem hancúrozni megyünk vele a tengerpartra), ahol a fő feladatunk lesz egy bizonyos Dr. Kirk felkutatása, ahogy haladunk előre, úgy jövünk rá, hogy valami nem stimmel a szigettel, ahol titkos kísérleteket folytatnak. A játéknak létezik egy 3. része is, de az szerintem katasztrofálisra sikerült. 2014-ben röppent fel az a hír, hogy az első két részből készítenek remaket, de még erre nem jött kézzel fogható bizonyíték. Bár lehet a Resident Evil remakek után, mivel elég sikeresek, talán Reginával is újra találkozhatunk egy kis plasztikai műtét után.

Dino Crisis - ReginaA szürke 50 árnyalata

Parasita Eve – Aya Brea
A játék első része 1998-ban jelen meg Ps-re a Square (mostmár Square Enix) gondozásában. Ez a cég a kiadója a Final Fantasy játékoknak is, így hát ez a játék is egy minőségi darab, aminek a főszereplője Aya Brea. Műfaját nehéz besorolni, akció RPG és túlélő horror keveréke. Aya Brea ügynökként dolgozik, a második részben az FBI sorait erősíti. A dögös 28 éves szőke hölgy feladata az NMC-k (Neo-Mitochondrial teremtmények) levadászása, kiirtása. Ayaval nem csupán a mutáns szörnyeket kell legyőznünk, de számtalan logikai feladványt, puzzle-t, rejtvényt kell megoldanunk. Aye nem csupán gyönyörű, hanem okos is, nagyon profi a különböző lőfegyverek használatában. A II. rész érdekessége, hogy többféle befejezés is lehetséges a játék során. A játékból egyébként készült egy harmadik rész is, ami kb. 10 évvel a II. rész megjelenése után jött ki PSP-re, de nem aratott akkora osztatlan sikert mint a korábbi részek.

Parasita Eve – Aya BreaÉrzed a bőröm illatát?

A cikk írása folyamán elég sokat kutakodtam, és rá kellett jöjjek, hogy nagyon kevés olyan játék van, amiben valóban fontos, súlyos szerep (főszerep) jut a gyengébbik nemnek. A játékokban elsősorban az elesett, megmentésre váró, vagy a szexuális szerepkör jut rájuk. Elmondható, hogy a játékokban a férfi hősök vannak döntő többségben, lehet azért mert mi vagyunk a teremtés koronái, de szerintem mindnyájan tudjuk, érezzük, hogy a való életben a nők, különösen az anyák, nagymamák, feleségek az igazi szuperhősök. A cikkeben ennyi női videojáték hősnő bemutatására jutott energiám. Várom a hozzászólásokat, hogy nektek közte volt-e kedvenc női hősötök, ha nem írjátok le nektek ki vagy kik a kedvenc női játékbeli karaktereitek.

[mycred_video id=”RXMoLCA3GQ4″]

Egy kis összefoglaló a női karakterekről

22
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
21 Hozzászólások
1 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
22 Hozzászólók
kertesz tamasszimszonosgaburipeterpozsokaAventador Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Gyugyo76
Tag
Gyugyo76

Nagyon jó kis cikk!!Élmény volt olvasni!!!Hát igen a FF VII kétségkívül az egyik legnagyobb!!!Megnézném,ha mai köntösbe bujtatnák!!!Szerintem tarolna!!! 😀

stirlicz
Tag
stirlicz

Reméljük, hogy már nem kell sokat várni rá: https://youtu.be/Kznek1uNVsg

ssj2baki
Tag
ssj2baki

Grat Csubi, van érzéked az íráshoz, élvezet volt olvasni.

Norcsu
Tag

Kedvenceim a Lara Croft és BloodRayne 🙂 Viszont eddig azt hittem a rise of tomb raider csak xbox one és ps4-re lesz, de remélem az előző generációra is gondolnak! A videó meg jópofa 😀 😀

Kofka
Tag
Kofka

Én is a gyengébbik nem nagy tisztelője vagyok és nem elsősorban a szexualitás miatt, hanem mert csodálatosak a nők, sokkal összetettebb lények mint mi mi férfiak. Imádom az erős női karaktereket, legyen valós személy vagy éppen egy film vagy játék kitalált karaktere. Főleg azt szeretem amikor egy nő nagyon kemény (akcióhős vagy szuperhős kategória) és hatalmas testi/szellemi főlényben van az ő világában, ezt ki is használja, ezzel igazságot téve írtja azokat akiket kell 🙂 pl. Selene az Underworld-ben vagy Beatrix Kiddo a Kill Bill-ben, de hogy a játékoknál maradjak a cikkben olvasható hölgyek névsorát kiegészíteném az egyik kedvenc játékom, a… Tovább »

Rolee82
Tag

Grat! Nagyon igényesen megírt cikk. A napokban egy hasonló cikket láttam egy másik oldalon is (nem tudom, hogy ide írhatom-e az oldal nevét). Talán fent vagy azon az oldalon is? Egyébként az én kedvenceim a 2013-as Tomb Raider játékban szereplő Lara Croft és a Remember Me-ben irányítható Nilin nevezetű hősnő.

szepi79
Tag
szepi79

Szerintem az egyik legjobb: Dragon Age- ből Morrigan

buci1
Tag
buci1

Nagyon jól összerakott cikk lett.Gratula!!!!A mellékelt videóban a zene az pedig oltári!!!

ssss
Tag
ssss

Szép munka, köszönöm az élményt.:)

szekeres91
Tag
szekeres91

Gratula a cikkhez! Nekem a kedvenc nő karaktereim a Half-Life 2 ből Alyx és a Prince of Persia Warrior Within gonosz hölgyei 😀