Hírek 2015.05.24

Hírek 2015.05.24

1612150_809580429067425_1844854580_o

Sziasztok!

Végre, túl vagyunk az utolsó karbantartáson is. Ha valami különleges probléma nem merül fel, akkor már nem lesz több ebben az évben.  Csütörtökön megúsztattam a modemem, így hála az erélyes fellépésemnek a UPC-nél, még pénteken adtak egy újat, de ezzel csúsztunk 1 napot.
Nem akarok panaszkodni, de az utóbbi 2-3 napban csak az oldallal foglalkoztam, és ezúttal szinte mindent én csináltam.  Totálisan kimerültem. Azért szeretném megköszönni Keldorn (grafika) és Kevin (tesztelés) segítségét.

Változások

Kezdjük a negatív dolgokkal:
– Kivettük a kirakót, a retró játék visszaszámlálót, a galéria képeket, a főoldali szavazást. Ezeknek elsősorban az oka, hogy túlságosan leterhelték az oldalt.
– Mostantól a felhasználókat elzárjuk az admin felülettől. Igazán lényeges, negatív hatása nincs, mert már mindent elérhettek a fő oldalon is.
– Az eddigi 8 falfirka helyett csak 6 lesz látható egyszerre
– Végleg megszűnt az egyéni kiváltás lehetősége. Igazából ez nem is nagyon érint már senkit.
– A pontrendszerben is történt pár változás (negatív és pozitív is). Erről a GYIK-ben olvashatsz.
– Engem mostantól priviben nem lehet elérni. Emilben igen.

Most pedig jöhetnek a pozitív változások:

A régi oldal eléggé bugos volt. Kép szétesések, lassúság, és még számtalan olyan dolog, amit csak adminok, vagy cikkírók érzékelnek. Lecseréltük a motort a legújabb verzióra. Most már elvileg minden flottul megy. A mobil támogatást nem teszteltem, de elvileg ilyen téren is van javulás. Felgyorsultunk. Jah és mellékes, de a háttérkép is letisztultabb lett 🙂

Sokan panaszkodtak, hogy a regisztrációs felület, a bejelentkezés, és a profil adatlap igénytelen és bugos. Nos, ezeket is lecseréltük egy teljesen újra. A “Profilom” gombra kattintva láthatjátok is. Gondolom észrevettétek, hogy a Retró Pont kiírása eltűnt a fő oldalról. Nem kell azért megijedni, mert a profilodban meg lehet nézni. (és a fórumon is, de erről később) Kezdésnek mindenki állítsa be a profil képét, mert a régit már nem kezeli az új oldal. A profilon beállított kép lesz látható a falfirkán, és a cikkek alatti hozzászólásoknál.

Profilkép

Lecseréltem a cikkek alatti hozzászólásokat is. Dizájnban talán nem lett annyira modern mint volt, de egyrészt a retróhoz ez jobban passzol, másrészt sebességben, letisztultságban, funkcióiban sokkal többet tud. Rangok+adminnak és cikkírónak más szín+hozzászólás értékelések+oldal újra betöltés nélküli hozzászólás.

hozzászólások

Mostantól szinte minden cikkben el lesz rejtve egy speciális Retró Kupon kód. Ha ezt valaki megtalálja, akkor felhasználhatja. Ezek a kuponok nem adnak sok pontot(50-100) de viszont többször is felhasználhatóak(mondjuk 10-szer). Természetesen 1 felhasználó csak egyszer élhet velük. Kb így néznek majd ki, azaz hasonlóakat kell keresni:

KuponKód

Sokakat zavart egy bizonyos szín az oldalon. Ezt lecseréltem egy másikra.

Mivel a Retró Játék már minden héten fix időpontban lesz, így a számláló helyett egy képpel oldottam meg a jobb oldalt. Rá kattintva mindenki elérheti a játék szabályokat.

A szavazások már soha nem lesznek a fő oldalon. Bejegyzésekben, cikkekben és a fórumra költöznek át.

Retró Napló. A jobb oldalt találjátok, szintén a fő oldalon és rá kattintva elérhetitek a pontszerzéseitek, pontvesztéseitek naplóját.

Kép a Retró Játékhoz és a Retró Naplóhoz :

RetróJátékNapló

És akkor a fórum.

Új Fórum

Alapvető célnak tűztem ki, hogy a magyarítások, portolások és retró témák mellett mostantól órási szerepet szánunk az XBox360 és Ps3 konzoloknak.(az RGH, CFW és Moddingot is beleértve) Én azt gondolom, hogy technikailag megteremtettem ehhez a feltételeket. Most már nektek kell megtöltenetek tartalommal. A jövőben a szakmai dolgok és hosszabb magyarázatok TÖRÖLVE lesznek a falfirkáról. Ezeknek a fórumon a helyük. És igaz, csak 1 pontot ad a fórum hozzászólás, de közel korlátlan. Nem beszélve az egyéb pontszerzésekről.(erről lentebb)
Hosszabb okfejtésekbe nem megyek bele, csak röviden: most már az Xbox360 és PS3 is retró konzolnak vehető, másrészt azt hiszem az oldalunk tagjainak 90%-a ezeken játszik, így lesz rá igény. A cikkekben ellenben továbbra sem lesznek Xbox360 és Ps3 bemutatók. Aki ilyenekre kíváncsi, az fórumon találkozhat velük.
Szóval hajrá, virágoztassuk fel a fórumot, hogy a legnagyobb ilyen témájú magyar fórum legyen!

FONTOS: tudom, hogy sokan alapból átsiklanak minden szabályzat felett, de kérlek benneteket most tegyetek kivételt és minden fórum topiknál olvassátok el a kezdeti szabályzatot, leírást, amelyet az adott fórumhoz írtam magyarázatképpen. (szekeres91,az új fórumon lesz dolgod bőven, ami a moderációt illeti)

Egyéb tudnivalók a fórumról:

– Kezdésnek a profilnál mindenki állítsa be megint az avatarját, mert a fórum nem kezeli a főoldal profilnál megadottat. magyarul kétszer kell beállítani, de azt hiszem ez a 2 perc senkinek nem vesz el értékes perceket az életéből.

– A fórumon három hozzáférési rang van, ami titeket érint. Ha nem jelentkezel be, csak olvasni tudod. Ha sima tag vagy, akkor alap fórum jogaid lesznek. És van egy VIP rang is, amely háromféleképpen érhető el. Az eddigi szokásos módon, azaz ha 9 ezer közösbe tett pontod van, vagy a B verzió, hogy a fórumon 501 hozzászólásod van, magyarul aktív vagy. És a harmadik, ha sokszor segítesz másoknak, így elég köszönetet kapsz. Ha köszönő rendszerben ugrálsz a ranglétrán, akkor ezt mi Retró pontokkal fogjuk jutalmazni neked. 100 K pontot ér, ha kapsz egy köszönöm-öt, és 1 K pontot ér, ha megköszönöd valakinek a segítségét. A Cukrosbácsi és Mikulás rangok után már adunk retró pontot. És a következő ranglépés már VIP rangot ad.
A fórum adatlapodon és a hozzászólásaidnál látható a rangod, a VIP csillag(ha az vagy) és a Retró Pontjaid is.

Mire jó a VIP rang fórumon?

Használhatod a fejlett privát üzenetküldő rendszert, barátlistával együtt. Feliratkozhatsz fórumokra, topikokra és rendszerezheted őket. Két hozzászólás között nem kell várnod. Mások feltöltéseit le tudod tölteni. Láthatod a mások által “titkos”-nak megjelölt privát hozzászólásokat, amiket csak VIP Tagok, moderátorok és adminok látnak a fórumon. A hozzászólásaid bármikor szerkesztheted. Nem csak képeket, de médiafájlokat is tudsz feltölteni. Az aláírásodba tehetsz képet is. Használhatod a “haverok és barmok” menüpontot a profilod megfelelő pontjában.

VIP

Ezzel bárkit megjelölhetsz havernak, így azonnal elérheted privátban, láthatod a hozzászólásait, stb. Ha viszont baromnak jelölsz meg valakit, akkor az illető nem küldhet neked hozzászólásokat, nem látod miket ír fórumon, és ő sem a tiédet. Még mielőtt valaki huncutkodna: adminokat és modokat nem lehet baromnak megjelölni. Vagy is lehet, de csak a gondolataidban 🙂

Barmok

Ezer funkció van még, amit csak a VIP tagok érhetnek el, de ezeket majd kitapasztaljátok. Alap jogosultsággal is maximálisan élvezhető a fórum, azaz a VIP csak apró kiegészítés.

Pár dolog még a végére:

– Bizonyos témákban engedélyezett a szavazás. Éljetek vele és értékeljétek mások cikkeit, top listáit.

Szavazás

– Mostantól ha valaki próba cikket akar beküldeni, akkor a fórumon teheti meg a megfelelő topikban, amelyet a tagok is értékelhetnek. (de a végső döntést nem ők hozzák meg)
– Ha bármilyen ötletetek van fórum nyitásra, osszátok meg velünk a Javaslatok topikban
– Bárki vezethet blogot a fórumon, azaz lehet saját topikja, amelyben leírhatja, melyik nap mivel játszik, milyen játék élmények érték, stb.
– Top listákat is közzé tehet bárki. Mármint a saját top listáit 🙂
– A fórumon warn, eltiltás, ban rendszer van. Azaz óvatosan.

FONTOS: a fórum és az oldal minden új eleme továbbra is tesztelés alatt van, azaz nem végleges. A fórum dizájn és egyéb elemek is fokozatosan szépülnek majd. Ha bármilyen hibát találsz, akkor kérjük jelezd felénk a megfelelő topikban. Köszönjük.

Portolások, Magyarítások, Retró Játék

Az oldal átalakulása miatt, a heti munkánk átcsúszik a jövő hétre. Ide tartozó hír, hogy úgy néz ki lesz Oblivion, Sacred 2 és Prototype portolás.

A Retró Játék ma meg lesz tartva a szokásos időben. Ezúttal Nintendo kérdések lesznek.

Jó játékot kíván mindenkinek a RetroConsoleGames!

23
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
18 Hozzászólások
5 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
18 Hozzászólók
ssssNorcsukisgomboc1GabeszPredátor Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Csubi1980
Tag

Szuper újítások. Első bug amit felfedeztem, hoy ipaden,a képek a szövegből nagyon csúnyán kicsúsznak jobb oldalra a szöveghez képest. Nagyon nem zavar, de gondolom nem is tablet és mobil eszközökre lett eredetileg az oldal se kitalálva.

hpeti2
Tag
hpeti2

A kicsúszás androidon is megvan chrome böngészővel.

Norcsu
Tag

A windows készülékeknél is van minimális kicsúszás a lap tetején, de nem befolyásolja a cikkeket. Olyan mint eddig volt

Kolo
Tag

Akkor no problem 🙂

boxoska83
Vendég
boxoska83

2. betöltésre “Out of memory …….” hibával már ki is akadt az egész. 3.-ra már betöltött. Az oldalon erőforrások lettek felszabadítva , ennek ellenére mintha minden kb. 2x-3x lassabb lenne és akadozósabb, több idő a betöltés is. A fórumról írtad a leállás előtt, hogy rengeteg ötleted van, hogy ez legyen a legnagyobb ilyen fórum az országban. Igazából én ezt vártam a legjobban , hogy mik is lesznek ezek. Ebből nem kaptunk semmit, csak egy felhívást ,hogy a usereknek irány a fórum és oda írogassanak hasznos dolgokat. “500 Internal Server Error” -ba többször is belefutottam androidon. Illetve az új motor ellenére… Tovább »

Alevan
Tag
Alevan

A fórumban a Playstation Szekció-nál szerintem oda lehetne csapni a PSP-t is. PS1ig bezárólag nagyon jó hordozható retró masinát lehet csinálni belőle.

Sandokán
Tag
Sandokán

Bugok ide vagy oda, jó lesz ez az új honlap, vagyis nekem tetszik !
Számos olyan lehetőségek vannak ami inspiráló hatású! (közösség építő, aktivitás serkentő)
Ilyen honlap jelen pillanatban csak a retroconsolegames , és ez tény nem fényezés érdekében írtam.
Sajnálom hogy nem lesz a héten portolás kiadva, de lehet, hogy cserébe a következő héten kettő is lesz, így olyan mintha most is jött volna.
További sikeres fejlesztéseket, és munkákat.

buci1
Tag
buci1

Szerintem tök fölösleges a hibákról írogatni amíg béta verziós!!!!!Inkább köszönet járna érte nem a bas…. 10000000×1000000 KÖSZÖNET A BELEÖLT MUNKÁÉRT ÉS IDÖÉRT!!!!!! 🙂

Revolver
Tag
Revolver

Jó lesz ez. Gratulálok az átalakításához. Sok munka lehetett vele tényleg.
Csak így tovább! 😉

Leckie
Tag
Leckie

Nagyon frankó lett az új oldal és idáig is nagyon jó volt de most már minden frankó.
Köszönöm a fáradozásaitokat mert a kedvenc oldalam még jobb lett.