Hírek 2015. 01. 26.

Hírek 2015. 01. 26.

Üdv mindenkinek!

Egyrészt rengeteg jó hírrel tudok szolgálni, másrészt pedig ezúttal szakmai dolgokról is lesz szó ebben a hírben. Eddig azért nem beszéltem mindenféle programozási, portolási dolgokról, mert:
1. Sokatokat nem érdekel, untat és inkább csak a munkánk gyümölcsét szeretitek élvezni ( nincs ezzel az ég világon semmi gond)
2. Ez általában csak ránk, portolókra, magyarítókra tartozik.

Aki viszont lusta végigolvasni a teljes hírt, annak címszavakban, hogy miről is lesz szó:
– Resident Evil Remastered
– Batman játékok
– Borderlands
– PSX Emulátor
– Letöltési statisztikák
– Egyéb.

Nos, akkor kezdjünk is neki.

Elsőnek szeretnénk megköszönni az utóbbi időben beérkező támogatásokat, illetve az oldalunk kiemelt látogatottságát is. (utóbbiról lentebb részletesen is beszélünk)

Resident Evil Remastered PS3

resident

Az utóbbi napokban már írtam, hogy gond merült fel a Resident Evil Remastered PS3-as portolásával kapcsolatosan. Eleinte az okozott nehézséget, hogy a játékból CSAK a lemezes verzió módosítható. A lemezes verziót viszont csak japánban dobták ki, így a beszerzése nem egyszerű. A Playstation szekcióban is odaírtam, de itt is megteszem, hogy a fekete macska (és talán máshol is) megtalálható ez a verzió. “Biohazard HD REMASTER JPN-PS3-TTG” néven keressétek. Google a barátod 🙂
Aztán később kiderült, hogy a játék nem fogadja el az Xbox-os textúrákat. Jött újra a matekozás. Lényeg a lényeg: mostantól a PS3-as tulajok is kiválthatják a magyarításunkat. 100%-os, valamint a végleges, javított verziót tartalmazza. Egyénileg is kiváltható.
Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam: ez a Resident magyarításunk vízválasztó lesz a jövőbeli Ps3-as portolásokra nézve. Ha kigyűjtitek az elvárt 20 ezer közös pontot, akkor hamarosan érkeznek a Kingdoms DLC-k portolásai, valamint a most készülő Resident Evil Revelations is érkezik majd PS3-ra. Ha viszont nem gyűlik ki a közös pont, akkor……..csak azok jönnek a gépre, amit minimális munkával tudunk portolni. Szóval, ha van Ps3-as ismerősöd, haverod, akkor szólj neki és legyen az oldalunk aktív tagja.

Batman Arkham City és Batman Arkham Origins

the-batman

 Nagyon sok üzenetet kaptam az utóbbi hetekben, hogy sokan mennyire örültek a Batman Arkham Asylum portolásunknak. Férfiasan bevallom, hogy én is annyira rákaptam a játékra,(állati jó game) hogy 100%-ra kitoltam. Már ekkor eldöntöttem, hogy ha a csapatunk többi tagja nem segítene, én akkor is megcsinálom egyedül az Arkham City portolását. Aztán kiderült, hogy a játék készítőin kívül a világon SENKI nem tudja megtörni a konzolos fájlokat. Ugyanez a helyzet az Origins esetében is.Ezért volt ez a nagy csend és ezért nem szóltam nektek, hogy ne keserítsek el senkit.
Az utóbbi napokban azonban felvettem a kapcsolatot egy profi, török programozóval(hála az égnek istenien tud angolul,végre valaki….) és segített nekem, 4 nap alatt (a hétvégén ezért/nah meg a fránya Yakuza game miatt voltam eltűnve) elkészült a komplett program mindkét játékhoz+DLC-ihez is. Ez két dolog miatt is óriási: egyrészt a programok segítségével EGYSZERŰEN és gyorsan tudjuk portolni nektek az Arkham City+Arkham Origins+DLCk 100%-os magyarításait,(lehet előbbit már  a héten ki is adjuk!!!!!) másrészt a világon egyedül csak a retroconsolegames-en lesznek konzolos portolások a két Batman játékhoz. A külföldi kóderek majd felfognak tűnni az oldalon, de nem adjuk ki senkinek a progikat 🙂
Szóval a héten lehet összepakoljuk nektek a Batman Arkham City portolást és utána feltehetőleg besegítünk a PC-s kollégáknak az Origins magyarításába (80%-on állnak, azaz gyorsan lezavarnánk) és portoljuk azt is konzolokra.
Ami még nagy dolog ezekben a programokban, hogy használhatóak a többi Unreal Engine-es játékhoz is, így nagyban felgyorsítva a portolásokat.
Egyébként a török srácnak utalok holnap 15 eurót az oldal nevében.(így a ti nevetekben is) Az utóbbi hetekben szerencsére érkezett pár anyagi támogatás is a részetekről. Szóval a későbbiekben fog tudni segíteni programot írni a Resident Evil 6, Mass Effect 1,2 játékokhoz. Ez a 3 van a célkeresztben amire megkérem.

Borderlands

borderlands_goty_feature

Örömmel tudok szolgálni azoknak is, akik most viszik a Borderlands alapjátékot a portolásunk segítségével. A játéknak 4 db történetes DLC-je van, de valami baromi hosszúak. Egyenként is több órásak. A gond technikailag adódott, mert ezek a DLC-k alapból bugosak (nincs felirat a videókon és ez a portolástól független) szóval a részünkről mentek a tömörítések, konvertálások, felirat ráégetések, stb. Most már működnek és magyarul.OFF:ha olvasod ezt a mondatot és szeretnél hozzászólni a hírhez, akkor a kommented kérlek két darab ponttal zárd, azaz így.. OFF vége. Jelenleg az első DLC teljesen kész és le is van tesztelve, a második és a negyedik szintén elkészült és ezeket most teszteli guba. Szóval lehet a héten ezek is készen lesznek. Készüljetek, és toljátok majd le őket, mert elkészült a Borderland2+DLC-k magyarítása is (a PC-s készítője már teszteli) így ha kiadja, akkor azonnal portoljuk nektek. A programok már megvannak hozzá és 1 hét alatt lezavarható.

Playstation Emulátor Xbox360-on

4045115_orig

Ugye a napokban kijött a 2.0.6-os verzió az emulátorból. Máris itt a frissítés, javítás. Azért nem írok neki külön bejegyzést, mert ez még szintén ugyanaz a verzió, de viszont tartalmaz annyi javítást a múlt héten kiadotthoz képest, hogy érdemes legyen róla szólni. Szóval a frissítések:
– új hang és zene kezelő, azaz tisztább hangzás
– sokkal jobban működik a játék profil mentés/betöltés, nincs több bug.
– a filter profil mentés nem működött normálisan így ez is javítva.
Hogyan kell beállítani, hogy minden játék más filtert használjon alapbeállításként?
Válassz ki egy játékot, amihez szeretnél egyéni profilt beállítani. Az Y gomb segítségével állítsd be a profil beállítását, majd indítsd el a játékot. A START+BACK gombbal válaszd ki a kívánt filtert, majd térj vissza a játékba. Ezután lépj ki a játékból, és menj rá a játékra, majd nyomj Y-t. Állítsd be újra a játék egyéni profil beállításait. Ennyi. Ezután ha bármikor elindítod az emulátort és a játékon nyomsz egy B gombot, akkor nem csak az optimális beállításokkal indul a játék, hanem az ideális, általad kiválasztott filterrel is.
A mentések nem működnek?
Fontos tudni, hogy az OLD CDR és NEW CDR opciók külön helyen kezelik a mentéseket, azaz ha egy játék az OLD CDR-el fut normálisan, és mented a játékod, akkor a későbbiekben csak az OLD CDR beállítással érheted el, ha NEW CDR módban fut ez emu, akkor nem.
A frissített emulátor letölthető az emulátor menüpontból vagy innen is: KATT

the-old-school-game_LOGO_www.kepfeltoltes.hu_

Azt ígértem, hogy szombaton futni hagyom a statisztikai rendszerünket, hogy meglássuk mennyien használják az oldalunkat. Nos, ez a Batman programok készítése miatt elmaradt, de a mostani héten péntek éjféltől, másnap éjfélig indul a mandula.
Csak annyit, hogy a múlt héten kedden vagy szerdán néztem és több mint 200 felhasználó (+vendégek) látogatta az oldalt. Lassan már tényleg a legnagyobb ilyen tematikájú oldalak között is a legnagyobbak leszünk. Ezt viszont nektek köszönhetjük.
Vasárnap majd részletes statisztikát teszek közzé. Mennyien lépnek be az oldalra, naponta hányszor, mennyien használják a privát üzeneteket, fórumot, stb.

Retró pontok. Íme a jelenlegi toplista, azaz, hogy melyik munkákba jött be eddig a legtöbb pont. Mai állás, így ez természetesen folyamatosan változik, növekszik.

1. Batman Arkham Asylum – 57 ezer retró pont
2. Resident Evil Remastered(Xbox360) – 53 ezer retró pont
3. Borderlands – 37 ezer retró pont
4. Kingdoms of Amalur(Xbox360) – 32 ezer retró pont
5. XCOM- Bureau -25 ezer retró pont

Még annyit szeretnék elmondani, hogy jumar jelenleg is dolgozik a Bioshock Infinite első DLC-jének lektorolásán, így amint elkészül, az lesz a következő, mindenki számára elérhető munkánk. Hogy azután mi lesz és mikor a következő az titok és bízzátok ránk 🙂
Az XCOM Bureau pedig kigyűlt és már most elérhetővé tettem nektek.
Összegezve tehát amin dolgozunk jelenleg:
– A legfrissebb 5 fórum hozzászólás kiírása a falfirka alá/fölé.
– Batman Arkham City+összes DLC portolása a héten kész lesz remélhetőleg
– Borderlans 4db DLC-je készül és tesztelés alatt áll. Talán a héten ezekkel is végzünk
– Koloék úgy tudom dolgoznak a Monopoly és Rayman Legends magyarításain
– Resident Evil Revelations magyarítása folyamatosan halad, készül
– Bioshock Infinite első DLC lektorolásával elvileg végez a héten Jumar
– Bisohock Infinite második DLC-jét a jövő héten kezdjük és fejezzük be. Igaz már 80%-os, de annyi szöveg van ebben a DLC-ben mint egy teljes játékban összesen.
– Amint kiadtuk a Batman Arkham City-t, akkor a jövő héten besegítünk az Arkham Origins portolásába és pár héten belül az is jön.
– Hamarosan kiadják a Borderlands 2+összes DLC magyarítását, így azt azonnal portoljuk nektek.
– Már 45%-on van a Shadow of Mordor magyarítása Teomus jóvoltából, és mivel a progi itt van a gépemen, így azt is azonnal toljuk nektek konzolokra.

Nos ennyi lenne 🙂

Jah még valami: AKTÍV MODERÁTOROKAT keresünk továbbra is, mert eddig még senki nem merte bevállalni, pedig potya fix retró pont a jutalom. Hetente. Jelentkezzetek és tegyünk rendet 🙂

Jó játékot kíván mindenkinek a RetroConsoleGames

42
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
33 Hozzászólások
9 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
28 Hozzászólók
ssssférfiTONtp73Kocka6 Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Kocka6
Vendég
Kocka6

Batman nagyon város 🙂
pont hogy psxet mókoltam, mire kidobod az újat… 😀 ejnye bejnye! 😀

nekem nem tetszett az OSD menü, kicsit módosítottam 🙂
A Fő menü még nincs kész! csak játékon belüli menü!
Filtereket egy mappába helyeztem.
OSD menü nem takarja el a játékot, és lehet látni a filtereket rendesen!
Főmenün dolgozom még.
képek a munkáról:
comment image
comment image
comment image

Mivel Ton kapitány 😉 pont most rakott ki egy frissebb emut, így abba tettem a módosított OSD menüt.
Link: https://mega.co.nz/#!lJFlQTYY!JWTpq9fqOmMFwrn3F1UyUBeTZLl3GE9pfyv8uEfrDQ8

Metal
Tag
Metal

Hát igen még jó hogy kijött a javítás a ps1emuhoz,akartam mondani egyébként hogy problémás néhány játéknál legalábbis amiket teszteltem ezzel a verzióval,pl metal gear solid 1nél volt némi gixer mert belassult a játék 5 fpsre..majd kipróbálom a fix feltétele után h mit produkál..mellesleg az eddigi legstabilabb verzió szvsz az előző 2.0.5ös..

Csubi1980
Tag

Nagyszerű hírek, a Mass Effect 1-2 magyarosítási lehetőségnek és a Batmaneknek nagyon örülök, hogy megvalósíthatóak lesznek. ..Falfirkára ment ki ez, onnan nyugodtan törölhető, mert nem láttam, hogy itt is hozzá lehet szólni!..

demeterf
Tag
demeterf

Ezek nagyon jó hírek! Gratulálok a török sráchoz! 🙂
Tesztek /cikkek kicsit leültek mostanában. Lehet még beküldeni?
Ps1-2-re valami fordító program nem lett mostanában? Final 8 miatt..

rorr
Vendég
rorr

Köszönjük szépen! Mindig meglepsz! 🙂
A Brütal Legends magyarítható?
Ha valaki tudja megnézhetné…. 🙂

Robert82
Tag
Robert82

Köszi mindent. A török programozónak is hatalmas köszönet jár!
Unreal Engine játékból jó néhány van még, ami csak arra vár, hogy xbox360-ra magyarosodjon. 🙂
XCOM játékr látom, már tölthető. Milyen jó, hogy tegnap váltottam ki. 😀

somi8
Tag
somi8

Ezek tényleg nagyszerű hírek és a XCOM:Bureau-nak is mert sokat váratott magára,de azért meglett.
Nagy lépesekkel fejlődik az oldal,gratulálok ehhez csak így tovább..OFF

alexbox
Tag
alexbox

ezek nagyon király hírek!!
a török srácnak én is nagyon örülök és nem türelmetlenségből de majd valamikor esetleg a Red Dead-et megkérdeznétek h meg tudja e buherálni h lehessen portoli? 🙂 Tudom most sok mindent vettetek célba csak majd egyszer hátha.nagyon jó lenne. Az x-comnak örülök h kijött megérte firkán bíztatni az embereket h nyomjanak egy kis pontot 😀 most remélem a Bulletstorm-ba is lassan összejön.Továbbá kitartást!Köszönjük!

ehunvane
Tag
ehunvane

Most már végképp örülök annak , hogy vettem xbox 360-at 2 hónapja ennyi jó hírt egy napon olvasva igazán remek.
Köszönöm.

wxyz
Tag
wxyz

Azért ezek nagyon jó hírek számomra 🙂 Feldobták a napomat rendesen
Eddig elég kevés port érdekelt, de amik most tervben vannak szinte mind
Ha a Mass Effectet sikerül megoldani annak különösen örülni fogok