Az oldal átalakulása!

Az oldal átalakulása!

Sziasztok!

Azért nem kell  megijedni a cím hallatán, mert nem változik meg az oldal koncepciója, csak a pontrendszer alakul át teljesen, illetve jó pár apróság. Bízunk benne, hogy minden az előnyére és nektek fog kedvezni. Vágjunk is bele.

A pontrendszer!

Eddig 43 magyarítást, portolást készítettünk nektek Xbox360-ra! Többet mint az utóbbi 10 évben bárki más együttvéve! Jelenleg is készül vagy 10 cím! Miért hagynánk abba amíg frankó a csapatunk és folyamatosan vannak újabb jelentkezők a portolási, magyarítási pályázatokra?
A jelenlegi VIP rendszer ugyan beváltotta a hozzá fűzött reményeket, azaz nem szivárognak ki a munkáink, de sajnos a tolvaj banda révén a normális, konzolos felhasználóink lettek büntetve, mert 3-6 hónapokat kellett volna várniuk mire egy munkánkhoz hozzáférnek.
A VIP rendszerben a célunk 120 megbízható VIP tag elérése lett volna, de belátjuk, jelen körülmények között ez lehetetlen. Továbbra sem mindenki számára készítjük a magyarításokat, portolásokat, de azért nem is 20 főnek, azaz nem akarunk átesni a ló túloldalára. Nyilván az továbbra sem lehetséges, hogy mindenki mindent elérjen 1 kattintással mint a PC-sek, mert:
– mint említettük nem mindenki számára dolgozunk. A munkánkról mi döntünk, mert a mi tulajdonunk, több hét, hónap melónk van benne.(ebből a szempontból az teljesen mellékes, hogy miből van a forrás, vagy hogy warezre épül vagy sem)
– továbbra is meg kell értenie mindenkinek aki tud gondolkozni, hogy ösztönzés nélkül behalnak a portolási, magyarítási munkáink, mert senki nem dolgozik a semmiért. Vagyis baromi kevesen. A konzolos scene-ben teljesen más a helyzet mint a több százezres PC-s táborban. Itt senki nem jelentkezne a pályázatokra, ha nem lenne honorálva pontokkal.Bízom benne, hogy a 18+ éves, valamint 12+éves értelmes olvasóink ezt felfogják, és megértik végre. Igen, nekünk is elegünk van már az állandó változtatásokból, de nektek szeretnénk kedvezni.

Mi a megoldás?

Igen, hosszas huzavona után megválunk a jelenlegi VIP pontrendszertől és visszatérünk oda ahonnan indultunk, hogy mindenkinek jó legyen. A lopós bandának köszönhetően a mi régi pontrendszerünk nem működik. A konzolozz.hu rendszere szemmel láthatóan nem működik. Ezért ötvözzük a kettőt, azaz a konzolozz.hu fix adományos és a mi pontrendszerünk előnyeit és a kettő keverékéből dolgoztunk ki egy olyan megoldást, ami feltehetőleg mindenkinek kedvez, nem helyezi trónra a VIP tagokat, egy idő után mindenki INGYEN hozzáfér mindenhez, mehet a netre a munkánk.  Több változás már tényleg nem lesz, azaz ez marad a következő 1 évben, ha törik, ha szakad. *

Mi ez a Kolocka6 1.0 Pontrendszer?

Kocka6 és Kolo új tanulmánya, amit már le is licenceltünk 🙂 Komolyra fordítva a szót a legfontosabb, hogy az oldalról eltűnnek a linkek és csak pár napig lesznek fent. A pontjai mindenkinek maradnak, ellenben vasárnap megválunk 3-4 olyan felhasználótól, akiről tudjuk, hogy tartalmakat szivárogtatott ki.  Mostantól mindenki elérhet mindent, azaz a tartalmakhoz nem csak a VIP tagok férhetnek hozzá, hanem bárki, aki regisztrál az oldalon. Ha egy magyarításunk vagy portolásunk elkészül, akkor a készítők javaslatára egy meghatározott fix, retró pontba fog kerülni. Ez a magyarítások, vagy nehezebb portolások esetében pl 20-25 ezer pont, a kevésbé időigényes játékoknál pedig pl 5-20 ezer pont lesz. Ezt a pontösszeget EGYÜTT kell kigyűjteni a felhasználóknak. Mindenkinek választása lesz, hogy fixen 1 vagy 2 ezer pontot tehet bele a közösbe. Ha a közös pontok elérik a megadott értéket, akkor attól a perctől kezdve MINDEN olyan személy hozzáfér a linkhez, munkánkhoz, aki pakolt legalább 1 ezer pontot az adott játékba. Amennyiben 1 hónap után sem gyűlik ki az adott pont összeg, akkor a közösbe pontot pakoló felhasználó visszaigényelheti a pontjait. Nah, persze csak, ha szeretné, mert várhat továbbra is, hogy összejöjjön a cél. Talán majd lesz lehetőség arra is, hogy valaki alkalmanként többet tegyen a közösbe mint 2 ezer pont, de ez még kidolgozás alatt áll. Az értékek attól is változhatnak majd a jövőben, hogy mennyi aktív felhasználónk lesz.
Amint első körben kigyűlik a szükséges pontérték, a közösbe pontot tévő személyek hozzáférnek a játék linkjéhez, de utánna újra indul a munkánknál a számláló, de már csak az eredeti pont 30%-áért, azaz egy 20 ezer pontos portolás esetén, második körben már csak 6 ezer pontot kell összeszedni. Amint ez is összegyűlt, akkor utánna MINDENKI számára elérhető lesz az adott portolás, magyarítás. (mehet ki a netre) Tehát azok számára is elérhető lesz, akik nem tettek semmit a közösbe. Az IP ban jogával is kevesebbet fogunk élni, mert nem lesz mit kiszivárogtatni az oldalon, így ha valakit büntetni fogunk, azt inkább a pontjai nullázásával.
Pontszerzésre ezer mód van és lesz is: újra lesznek időnként dupla pontos napok, újra EMELJÜK a magyarításokban, portolásokban való részvétet, EMELJÜK a cikkírás után járó pontokat, EMELJÜK a cikkekhez történő hozzászólást, EMELJÜK a falfirka után járó pontokat (ellenben korlátozzuk napi 10-re/acc/IP), váltunk a 12 órás bejelentkezésről 6 órásra, azaz 6 óránként ad pontokat a rendszer az oldalunkra felnézőknek. A növelést ellensúlyozandó szigorúbban fogjuk venni a spammelést a falfirkán. Az 1 szavas beköszönéseket is, habár ezügyben még nincs döntés. A szabad támogatást mindenki számára újra elérhetővé tesszük, mert nem akarunk felhasználókat veszíteni ezzel.
Mi ösztönöz majd titeket, hogy támogatás helyett inkább cikket írjatok, segítsetek a portolásokban,magyarításokban?
Egyrészt mint említettem növeljük ezen tevékenységek után járó pontokat, másrészt mostantól VIP rangokat is ezen tevékenységek alapján osztunk NAGYON korlátozottan. Azaz kb 30-50 VIP tag lesz az oldalon.

Mire lesz jó a VIP rang?

Annak ellenére, hogy most már nem lesz VIP tartalom a magyarításokat, portolásokat illetően, azért van jó pár olyan dolog, amiért megéri majd VIP rangra emelkedni. Egyrészt lesznek az oldalt meghatározó döntések, amelyről a szavazást csak a VIP szekcióban írjuk ki, így ők is dönthetnek az oldallal kapcsolatos dolgokban. Ami viszont még vonzóbb, hogy a VIP tagok válaszhatnak, hogyan szeretnék letölteni egy munkánkat. Egyrészt a “hagyományos” módon tehetnek be a közösbe 1-2 ezer retró pontot mint a sima felhasználók és kivárják amíg összegyűlik a fix pont, DE dönthetnek úgy is, hogy ők egyben kiváltják az adott dolgot az összeérték  pl 10%-áért, azaz egy 20 ezer pontos portolás esetében 2 ezer pontért azonnal hozzáférnek a linkhez. Ez csak VIP tagoknak lesz elérhető. Nem kerülnek (nagy) előnybe a sima felhasználókkal szemben, nem lesz kiváltságos joguk a tartalmakhoz, de még is gyorsabban elérhetik azt, ha szeretnék.

Cikkíró Verseny

Az utóbbi időben picit leült az oldalon a retró játékokról szóló cikkek mennyisége. Ezen szeretnénk változtatni. Egyrészt ugye megint növeljük a cikk írás után járó pontokat, másrészt a rendszeres cikkírókat VIP ranggal jutalmazzuk, harmadrészt pedig folyamatosan kiírunk majd cikkíró versenyeket.
Mi az a cikkíró verseny?
Minden hónapban meghirdetjük, hogy pl melyik platformon és melyik kategóriában kell “versenyezni”. Példának vegyük a PS1-et mint platform és az Autós játékok mint kategória. Abban a 2-3 hétben csak ilyen cikkel lehet nevezni,( nem kell majd regény méretű) és mind kikerülne az oldalra. Minden cikket beküldő ugye megkapná az emelt pontot a cikkért, de ezen felül még lenne egy szavazás is az olvasóink között, hogy az adott témában ki írta a legjobb cikket. Ez a szavazás úgy történne, hogy miután valaki elolvasta az adott cikket, akkor a pár soros véleménye mellett oda rakhat egy * (csillag ) jelet, amivel jelzi, hogy kiemelten tetszett neki a cikk. Természetesen az 1-2 szavas véleményeket spamnek minősítjük majd és töröljük. Szóval, amint lejárt az adott 2-3 hét, akkor összegezzük, hogy melyik cikk kapta a legtöbb csillagot és őt NAGYON sok ponttal jutalmazzuk. Majd indul a következő cikkíró verseny és így tovább.

Playstation 3 Szekció

A támogatásotoknak köszönhetően sikerült vásárolnunk egy Ps3 konzolt és már meg is kezdtük a portolásokat. Hamarosan jön ez első, pár fecske.  Minden játéknál megoldható lesz a portolás, így a jelenleg Xbox360-ra elérhető munkáink a Sony gépére is átköltöznek.  Egyedül az Unreal motoros játékok kis részénél nem megoldható a “normál” portolás, így ezeknél újra kiírjuk majd a pályázatokat. Ezen játékok a következők:
– Batman Arkham Asylum
– Bulletstorm
– Borderlands
– Alice Madness
– Saw
Jelenleg tisztában vagyunk vele, hogy az oldalon főleg Xbox360-al rendelkező felhasználók vannak többségben, de bízunk benne, hogy hamarosan már a Playstation tulajokkal is bővülünk. Amennyiben idővel 70-100 főre nő az oldalon lévő Ps3 tagok száma, akkor a Ps3 szekciót is indítjuk, emulátorok, Ps2 cikkek, retró játékokkal kapcsolatos leírások kapcsán is.

 Egyéb hírek

A mai nap befejeztük a munkáink feltöltését egy másik tárhelyre is, így a jövőben a magyarítások, portolások már nem csak megán, hanem goggle drive-on is elérhetőek lesznek, így feltehetőleg nem lesz több gond, ami a gyors letöltést illeti.
A Retró Mozi szekció MA 22,00 körül indul az első bemutatóval. Egyenlőre egy vendég, filmes bloggerrel tudtunk megállapodni, de hamarosan ketten lesznek. Fogadjátok a retró, filmes írásaikat szeretettel.
Továbbra is gőzerővel dolgozunk a magyarításokon, portolásokon. 7+ projectünk fut jelenleg is.
Lesz jó pár szabály változás is, amiről a GYIK menüpontban értesülhettek. Az egyik ilyen, hogy mostantól minden anyázót, pontrendszert szidalmazó illetőtől azonnal megválunk.  Továbbra sem kötelező az oldalon lenni, nem kötelező elfogadni a szabályainkat, rendszerünket. Ez egy szabad ország. Ellenben szívesen látunk minden értelmes, jövőbeli retró tagot, akkor is ha a cikkek olvasása miatt jött, akkor is ha az emulátorok, magyarítások, portolások érdeklik és akkor is ha a retró filmek vonzották ide.

*FONTOS: a Pontrendszer leírásában szereplő értékek és dolgok, még 80%-os állapotokat tükröznek, azaz lehetnek változások. Vasárnapra tervezzük az indítását. De természetesen addig a konkrét leírás is olvasható lesz a GYIK menüpontban.

Kulturált, értelmes véleményeket továbbra is várunk akár ezen cikk alá is. Az ilyen “miért nem 1 kattintás lesz minden mint a PC-seknél” szösszeneteket elkövetőket megkérünk, hogy újra olvassa el ezen bejegyzés második bekezdésének a végét. Majd ha még mindig nem világos, akkor újra. Ha ekkor sem, akkor küldjük a fegyvert és bátran húzza meg a ravaszt 🙂 

Jó játékot és olvasgatást kíván mindenkinek a RetroConsoleGames egyre növekvő csapata!

42
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
30 Hozzászólások
12 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
26 Hozzászólók
AlevanFérfibuci1férfiaure84 Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Kocka6
Vendég
Kocka6

Végre TON hogy kiraktad 🙂 egész nap erre vártam 🙂

EvilPepe
Tag
EvilPepe

Sziasztok! Végig olvastam a cikket. Szerintem jól fog működni a rendszer! Jól át gondolták a Srácok, ahogy olvastam. Remélem, hogy Mindenkinek elfogja nyerni a tetszését, Nekem nagyon pozitívan hat az új rendszer!

Metal
Tag
Metal

Ez valóban jobbnak tűnik mint a jelenlegi rendszer,nagy géniuszok vagytok azt megkell hagyni 🙂 ( nem seggnyalásból mondom)

Metal
Tag
Metal

“ellenben vasárnap megválunk 3-4 olyan felhasználótól, akiről tudjuk, hogy tartalmakat szivárogtatott ki.” <—Vesszenek a rohadékok!!!

bummer
Tag
bummer

Teljesen jó. 🙂 Nagy köszönet nektek. Ügyesek vagytok.

szekeres91
Tag
szekeres91

Gratulálok a nagyon mestermű premierje alkalmából! Továbbra is POWA RCG! Amúgy gyors még annyi, hogy nem is kell Chatbox meg lehetne oldani TeamSpeak-el a dolgot, ott nyitni egy szobát és berakni a VIP-eseket, ha van rá igény. Személy szerint elbeszélgetnék más dolgokról is a tagokkal.

BLKING
Tag

Na Véééééégreeeeeeee!!!………”jó reggelt retroconsolegames”!!!!!!……..igen,úgy érzem én is hogy ez egy igazságos,járható és nem utolsó sorban tiszteséges út lesz ez az oldal részéről a felhasználók irányában.

Jól kitalált és tényleg az “aranyközépútnak” nevezhető hosszútávon is működő megoldás lesz ez!

Nagy gratula a kiötlőknek 🙂

wxyz
Tag
wxyz

Jó hírek! Ez a pontrendszer nagy ötlet volt! 🙂

KTai
Tag

elég jó ez a pontrendszer, gratula Kockának és Kolonak! engem csak egyvalami zavar, de nagyon:

MI EZ A FEKEDE BETŰ SÖTÉTKÉK HÁTTÉR ELŐTT? ÁÁÁ, KIFOLYT A SZEMEM, MIRE ELOLVASTAM, SZÓVAL A GYÓGYKEZELÉSEM KÖLTSÉGEIT BEHAJTOM RAJTAD! 😀

amúgy jövő héten lesz egy kis időm, úgyhogy szerintem írok majd valamit egy rózsaszín hajú vademberről.

Géza
Tag
Géza

Gratulálok!Ismét megleptetek de pozitívan!Csak így tovább!