Playstation 1 Emulátor Xbox360-on

Playstation 1 Emulátor Xbox360-on

2uiej3c.jpg

PLAYSTATION EMULÁTOR XBOX360 PLATFORMON!

Fejlesztő: Ced2911
Jelenlegi verzió: 2.0.0, 2.0.1, 2.0.2, 2.0.3, 2.0.4
Platform: Xbox360 XDK
Forráskód: LINK
Az emu Letölthető innen:

2.0.4: LINK

Magyar Kompatibilitási táblázat: LINK
Iso Konvertáló program:(cdrcimg fájlt készít) LINK
ECM Tools: LINK
CUE fájlok: LINK
IsoBuster: LINK
PAKKISO: LINK
Játékokat rengeteg helyről lehet beszerezni,hozzá, de az egyik legjobb bázis: LINK

IRÁNYÍTÁS A JÁTÉK ALATT:

35pxxbox360dpadall flecha360jo 35pxcrucetapsp
35pxxbox360stickrightflecha360jo 35pxstickpsp
35pxxbox360buttonaflecha360jo 35pxbotncruzpsp
35pxbotnbxbox360flecha360jo 35pxbotncrculopsp
35pxbotnxxbox360flecha360jo 35pxbotncuadradopsp
35pxxbox360buttony flecha360jo35pxbotntringulopsp
35pxxbox360bumperrightflecha360jo 35pxpsr1
35pxxbox360bumperleft flecha360jopsl1

ÚTMUTATÓ AZ EMULÁTOR HASZNÁLATÁHOZ ÉS A JÁTÉKOK FUTTATÁSÁHOZ:

– Letöltöd a megadott linken lévő legfrissebb emulátort, rar fájlt, majd kicsomagolod.
– Bemásolod a külső vagy a belső vinyódra és az FSD-ben megadod az útvonalat neki (Retail: Emulator, Devkit: Emulator, Scan Depth: 3 )
– A játékokat az emulator ROMS vagy GAMES mappájába teszed a könnyebb kezelhetőség miatt. Ha nincs ilyen könyvtár, akkor létrehozod.
-Az emulátor indítására két mód van. Az egyik, hogy a Fájl kezelőben megkeresed az emulátor mappáját és elindítod a pcsxr_retail.xex (!!!!!) fájlt. A másik megoldás, hogy a az emulátor mappájában a pcsxr_retail.xex-t átnevezed default.xex-re, így az FSD-ből azonnal indítható.
– A játékokat bin vagy img formátumban szereti az emu. Ehez találhattok egy konvertáló programot fentebb, leírást pedig lentebb.
– Megnézed a kompatibilitási táblázatban, hogy melyik játékhoz melyik emulátor verzió a jó és azt elindítva majdnem ezt a képet fogod látni:
DSC_0038
Megnézve a kompatibilitási táblázatot, és a jobb oldalt szépen beállítod az adott játékhoz a Dynarec, Threaded GPU és SPU, CDR opciókat a hibátlan működés érdekében. Az FPS Limit mindig maradhat ON állapotban. Amennyiben egy játék igényli a NEW CDR Plugint, akkor azt ON-ra állítva és egy játékot betöltve újra a menü jön be, de nem kell megijedni, mert így aktiválta a beállítást. Ezt csak egyszer csinálja. A leginkább elfogadott és alapesetben használt beállítások a következők:
– Dynarec ON
– Threaded GPU OFF
– FPS Limit ON
– SPU IRQ OFF
– NEW CDR PLUGIN OFF
– Parasite Eve Fix: OFF
– Linear Filtering: OFF
– Ezután a bal oldali böngészőben belépsz a ROMS mappába, kiválasztod a játékot és A-t nyomva már indítja is.
Játék közben a START+BACK gombot megnyomva jön elő a következő menü:
DSC_0039
– Save State: bárhol menthetsz a játékban
– Load State: az elmentett állások visszatöltése
– Disc Change: lemezváltás. Ha egy játékban elérsz az első lemez végére, a játék bekéri a második lemezt. Ilyenkor nyomsz egy START+BACK-et és a Disc Change opcióval kiválasztod a második lemezt, majd nyomsz egy A-t. Így a játék tovább fog menni a második lemezzel.
– Filter: a felbontás és grafikus megjelenítés beállítása ( lásd lentebb )
– Change Game: új játékot választhatsz ki és indíthatsz
– Reset: a jelenlegi játék újraindítása
– Return to game: visszatérés a játékba
Fontos tudni, hogy játék közben bármikor megállíthatod a játékot és beléphetsz ebbe a menübe, azaz akárhányszor módosíthatod a filtert, menthetsz állást és tölthetsz vissza.
Ellenben ha a főbb beállításokat akarod megváltoztatni, ahoz a Change Game opciót kell igénybevenni.

FILTEREK:

Úgy tudod használni, hogy játék közben nyomsz egy START+BACK-et és a Filter menüre nyomsz. Ezt fogod látni:
DSC_0040

Itt a főkönyvtárban, vagy a könyvtárakban is kikeresed a kívánt grafikus filtert és nyomsz rá egy A gombot, majd visszalépsz a játékba! Ezt egy játék alatt bármennyiszer módosíthatod, megteheted. Én alapos tesztelés után a ddt.cg filtert javaslom, mert szép grafikát ad és mégis megmarad “konzolos”-nak a hatás, azaz nem lekerekített PC-s éleket, grafikát kapunk.
Érdemes minél több fajta filtert kipróbálni, mert sok érdekes van. CRT retró tévés, HD grafikás, PS1 eredeti hatású, stb. Mindenki megtalálhatja a neki szimpatikusat.
Aki kitapasztalja, hogy neki melyik filterek kellenek, mit használ, az utánna a többit ki is törölheti, hogy átláthatóbb legyen a könyvtárában.

ELŐFORDULÓ HIBÁK AZ EMULÁTORNÁL:

– Ha Fatal Crash Intercepted hibát kapsz, az azért van, mert a beállításaid rosszak az adott játékhoz! Nézd át újra a kompatibilitási táblázatot.
– Lassulás, akadozások. A játékokat javasolt az emu ROMS mappájába tenni, mert ahogy észrevettem nem tesz jót az emunak, ha a játékok pl másik HDD-n vannak.
– Ha egy játék nem úgy fut, ahogy a kompatibilitási listán szerepel, akkor a hiba NÁLAD van. Próbálj másik verziót leszedni az adott játékból, mert FONTOS, hogy NTSC vagy PAL.( az NTSC 90%-ban jobb )
– Nem indul el a játék. Javasolt a játékokat .bin, .img formátumban beszerezni, mert a többi formátummal gondok lehetnek.
– Kifagy az adott játék: valószínűleg a grafikus filter az oka. Próbálj másikat használni.
– A START+BACK gombra nem jön elő a menü: ilyenkor megkeresed az FSD-ben a Settings-Plugin Settings-F3Plugin menüpontot és ott az Enable Controller Combo for Screenshots pontból kiveszed a pipát. Előfordul, hogy elsőre nem működik, ilyenkor párszor meg kell ismételni a pipa betételt-kivételt, majd FSD restart. Ha pedig abszolút nem látod az F3 Plugin menüt, akkor frissíts újabb FSD verzióra, vagy telepítsd újra az egészet.

ECM ÁTALAKÍTÁSA IMG-BE ÉS CDRCIMG HASZNÁLATA:

Ha olyan játékot, iso-t töltünk le, amelynek a kiterjesztése .ecm, akkor az ecmtool nevű programmal tudunk belőle iso fájlt csinálni. A cikk elején van hozzá link. Kicsomagoljuk és az .ecm fájlt belehúzzuk az unecm.exe fájlba. Így el is készül az iso. Vannak olyan játékok, amik csak cdrcimg formátumban futnak rendesen, ezért ha úgy van kedvünk, akkor a cdrcimg.exe programmal bármilyen formátumot átalakíthatunk .cdrcimg kiterjesztésre. Ehez töltsük le a cdrcimg programot, csomagoljuk ki  és az iso-t, játékot húzzuk bele a cdrcimg.exe fájlba. Létrehoz egy .z valamint egy z.table fájl. Az utóbbival indul a játék.

HIÁNYZÓ CUE FÁJL:

Vannak olyan játékok, amikhez nincsennek cue fájlok és ez bezavarhat az emulátornak. Ebben az esetben töltsd le a cue.rar nevű fájlt (lásd a cikk eleje), csomagoljuk ki és keressük meg benne azt a játékot, emihez cue fájlt keresünk. A cue fájlt másoljuk be abba a könyvtárba ahol az iso fájlunk van. Nyissuk meg bármilyen editorban a cue fájlt és a FILE után, de a BINARY elé írjuk be az iso fájlunk nevét. Példának vegyük a FILE “007 – Tomorrow Never Dies (E) [SLES-01324].bin” BINARY esetet. Ennél az “007 – Tomorrow Never Dies (E) [SLES-01324].bin”-t kell átírni pl “Bond.bin”-re.

TÖBB BIN FÁJL EGYESÍTÉSE:

Vannak olyan játékok amik több bin fájlból állnak. Ezekből egyet kell alkotnunk, hogy jól fussanak. Ehez töltsétek le a cikk elején található ISOBUSTER nevű programot, telepítsétek fel, majd indulás után nyomjatok a Fájl-ra, majd Image fájl megnyitása. Válasszátok ki a több bin-es játék .cue vagy. ccd fájlát. A jobb oldalon betöltődik az iso. Ezután jobb klikk a fájlon, majd Kifejt <Image> , legvégül pedig RAW (*.bin *.iso).  Válasszátok ki a .bin-t kiterjesztésnek, majd a nevét is változtassátok meg. (bin kiterjesztés kell a névbe is) Ezután Save és megkérdezi a cue fájl is. Arra is nyomjatok Save-t és ennyi. Készen is van.

APE FÁJLOK ÁTALAKÍTÁSA ISO-RA:

Vannak esetek, amikor egy játékot letöltve .ape kiterjesztésű fájlokat látunk. Sok esetben mellettük .ecm fájl van, amihez ne nyúljunk. Telepítsük fel a cikk elején elérhető PAKKISO programot. Majd egérrel jobb klikk arra a könyvtárra, ahol a játék és az ape fájlok vannak. Válaszd ki az UNPAKKISO opciót. Ezután rengeteg .bin kiterjesztésű fájlt kapsz és cue sincs hozzá. Cue fájlt magad is tudsz csinálni (lásd 2 bekezdéssel feljebb), a sok bin-t pedig át lehet alakítani egy .bin fájlba. (lásd egy bekezdéssel feljebb)

GRAFIKAI PREZENTÁCIÓ:

Végül pedig zárjuk a cikket egy bemutatóval, hogy milyen szép grafikát tud az emulátor HD tévén is, ddt.cg filterrel!
[cp_youtube id=2Y5b8ULBMgM]

98
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
79 Hozzászólások
19 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
40 Hozzászólók
fapapucskertesz tamasNagy IstvánBert74dante1021 Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Kocka6
Vendég
Kocka6

nagyon nagyon köszi a cikket!!!
az ilyesféle cikkeket/irásokat támogatom! 😉

Metal
Tag
Metal

Ez az emu támogatja a több lemezes isokat?A multidiskes játékokat?Lehetséges lemezt váltani ha esedéskesé válik?

Kolo
Tag

Kösz az emulátor bemutatót!
Javitgatások lesznek még de egyszer csak lesz egy végleges 🙂

gears
Vendég
gears

Nagyon nagy ez az emu. Jó a cikk kinyitottál egy ujjabb kaput. Köszönöm!

Balazs
Tag
Balazs

Nagyon király 🙂 Ha lesz időm, akkor végre elő tudom venni a régi játékaimat
Köszönöm!

Metal
Tag
Metal

Balazs:ps3 az összes ps1 isot lejátsza 100%os kompatibilitással,de gondolom tudtad.

hudaklaci
Tag
hudaklaci

Ton, ha még a ps2 emulátort összehozzátok, akkor ti lesztek a legnagyobb ászok! 🙂 Lehet, hogy a külföldi fórumozók fognak magyar lapokat tanulmányozni. 🙂

Sandokán
Tag
Sandokán

Elolvasva, logikusan felépített, részletes, és értelmezhető.

Már csak a kötekedés képpen :=) valami psx1 -s img filekat, hogy játék is legyen rajta!!! (pl. a cikk végére)

Schizoka
Tag
Schizoka

köszi a cikket nagyon jó lett!
én még ps1 en kezdtem anno így nekem ez a “konzol” 🙂 kettőt is gajra játszottam!! 😀