Resident Evil ( Playstation1 )

Resident Evil ( Playstation1 )

Mi is jut eszünkbe a Resident Evil-ről? A mostani helyzetben Zombi aprítás, T-virus, G-vírus…,kiszámítható helyzetek, különleges (már néha nevetséges) mutációk. Ezeket a szolgáltatásokat nyújtják nekünk az új generációs Resident Evil játékok, amik már nem olyanok, mint az 1996-ban Capcom által kiadott Resident Evil. Mikami Sindzsi egy olyan játékot adott nekünk, ami abban az időben elég nagy ritkaság volt, igaz ebben a kategóriában ott volt még az Alone in the dark, Dino crisis. De mégis a Resident Evil-t választották meg amerikai játékmagazinok minden idők legjobb és legfontosabb videojátékának. Miért is? Mert brutálisan jó! A játék kezdettől fogva zseniális. A zenei világa, a hangulata pörgős, izgalmas… szó szerint magába szippant a játék, és ha ez még nem elég, a fiúk a Capcom-nál jó pár rejtett zugot, rejtett ládát, rejtett rejtett cuccot pakoltak bele. Na de nézzük meg miről is beszéltem.

images

Először tegyük tisztába a játékot, leírom az előzményét nektek. Racoon city melletti erdőben különleges gyilkosságok történtek, ahol az áldozatokon kannibalizmus jeleit fedezték fel. Az ügy végére járására egy különleges osztagot küldtek ki. Ők voltak a S.T.A.R.S (Special Tactics and Rescue Squad). Mi leszünk az Alpha csapat akinek a tagjai: AlbertWesker a S.T.A.R.S kapitánya és az Alpha csapat vezére (személyesen ő a kedvenc 😀 ), Chris Redfield, Jill Valentine, Barry Burton, Rebecca Chambers. A Resident Evil elindításakor 2 karakter közül választhatunk. Ezek Chris Redfield és Jill Valentine lesz.
Ez a nagy remekmű tesztelése után a gyomrom még mindig görcsben állt, őszintén megmondom… rég féltem ennyire. Az első 20perc alatt négyszer ijedtem meg. Ez a játék mindig is nagy hatást gyakorolt rám, emlékszek gyerekkoromban egy meghatározó esemény döntötte romba kis világomat, még pedig a legelső zombi aki a kopasz fejével rád vicsorít. Ő lenne a bűnös:

Resident Evil 1 Demo

A szobából szobába való áthaladás totális izgalommal telt el, iszonyatosan jól lett kivitelezve a sötét képben az ajtó nyílása és annak nyikorgó hangja egyszerűen briliánsan félelmetessé sikeredett, és rengeteg fajta ajtóval találkozhatunk, amiknek más és más rettegtető hangja van. A másik két ilyen dolog a lépcső és a zombik hangja, mestermű 🙂 .
Nézzük a játék grafikáját. Kockás, de még így is átjön a kemény horror. Mondhatjuk azt is, hogy a zombik így még félelmetesebbek lettek, nekem nagyon tetszettek. A hatalmas kastélyt bejárva rengeteg változatos dologgal találkozni, mindegyik szobának megvan a saját rémisztő kis története (felborított poharak, vér a földön, a falfestmények is hihetetlenül vissza adják a rettegést). A karakterek elég jól kivannak dolgozva, könnyen meglehetett különböztetni ki-kicsoda, kinek mi a szerepe. Arc mimikával nem találkozunk, de így is kitalálni hogy ki a jó és ki a rossz fiú.
A Resident Evil rengeteg ellenfelet sóz a nyakunkba, a zombik, zombi kutyák, hollók, kígyók, méhek, gigantikus pókok, és a Tyrant. Ezeken kívül még rengeteg ellenfél tartózkodik és kísért minket a sötét kastélyban. Boss harcokban sem panaszkodhatunk, legelőször egy óriásira nőtt kígyót kell lekaszabolnunk akivel nem egyszer hanem kétszer kell szembe szállnunk (Yawn). Ezután egy hatalmas polipnak kinéző ellenséget kapunk,(Plant 42) akinél még a társunk is besegít. Persze hogy nem maradhat ki az óriás pók (Black Tiger Tarantula), pók invázióra számíthatunk 🙂 . Végül a legerősebb boss a Tyrant akivel úgyszintén kétszer kell megküzdenünk 🙂 aggodalomra semmi ok: ha kitartóak vagyunk akkor könnyedén menni fog.

[cp_youtube id=bdrbLeTx-xM]

Nehogy elkényeztessem a játékot azért kap valami negatív kritikát is, ez pedig az irányítás a kamera nézet a célzó rendszer lenne… Xboxon toltam a tesztet és nem egyszer okozta az a halálomat, hogy nem a megfelelő irányba kezdtem el a menekülést. De ahogy emlékszek PSX-en sem volt másképp az irányítás. A kamera nézet borzalmas, fix kamera állás és túrot nem látsz abbol hogy épp mi közeledik feléd…hm talán ez még ijesztöbb?! A célzásról pedig csak annyit hogy nem a legrosszabb de nem is a legjobb.
Végezetül nagyon örülök h én készíthettem el ezt a cikket mivel a Resident Evil egy remek játék és remélem hogy tetszeni fog nektek. 🙂

58
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
51 Hozzászólások
7 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
45 Hozzászólók
fapapucskertesz tamasFérfiKingBradleypeestricy Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
EvilPepe
Tag
EvilPepe

Szia! Remek lett a cikked! Egyik nagy kedvencem a RÉGI Resi sorozat! Kedvet is kaptam hogy toljam egy kicsit köszi!!!

gorgo
Tag
gorgo

Anno mèg el adtam az asztali dvd lejátszómat de nem bántam meg.Nagyon nagy játék .

wxyz
Tag
wxyz

Még egyetlenegy Re játékkal se játszottam. Lehet elkellene kezdeni pótolni ezt a hiányt

Kocka6
Vendég
Kocka6

lehet hogy jol jársz 😉 ha nem vagy régi “motoros” rengeteg remek játékot hagytál ki 😉
mindet nem fogod tudni potolni… de sokat igen 😉

darksogi
Tag
darksogi

Mai napig az egyik kedvenc játékom.

darksogi
Tag
darksogi

Különben nem is értem hogy ezeket miért nem adták ki féljavítót motor-al.

szekeres91
Tag
szekeres91

Elvileg vannak, gyakorlatilag én nem próbáltam egyet se leszedni.

http://www.youtube.com/watch?v=wuzDE6sgNXo

szekeres91
Tag
szekeres91
blaze
Tag

emlekszem annak idejen nev.fater tolta ezt en meg remegve neztem a takaro alol 😀 gratt a cikkhez 🙂 azt nem mondom, hogy ki fogom probalni,mert ereztem a felelmet a szavaidon 😀

szekeres91
Tag
szekeres91

ÁÁÁ, én remegve néztem a játékteremben mikor bátyám tolta. Az első3 RE játék ami jó, a többi már nem annyira. A cikk is jó lett.

blaze
Tag

Kell neked itt felhozni a felelmetes multat… senki se fog tudni aludni 🙁

mgergo1987
Tag
mgergo1987

Emlékszem10-12 lehettem amikor beraktam a lemezt a masinánkba és 10 percet ment este jatszottam vele elősszőr…addig nirtam ameddig felém fordult elősszőr egy zombi azt hiszem forgószékben volt,na ott ki is lőttem a gépet és valami rajzfilmet néztem. Hatalmas hatással volt rám attol féltem szerintem a világon a legjobban..utána jegeltem egy kis ideig a játékot aztán nappal végigtoltam. Életem legjobb játékai ként emlékszem 3 részre.

addiCt
Tag
addiCt

Detto. A masodik kepen levo zombesz arca a mai napig kirajzolodik a fejemben, amikor valamilyen horror jatekkal jatszom 😀

LucentTwo
Tag
LucentTwo

Resi sorozatot sajnos én csak a 3-mal kezdtem. Ideje lesz majd kipróbálnom a régebbiket is. Viszont a mostaniak közül elmentek a készítők “kicsit” rossz irányba. 🙁