Elindultunk! Megnyitja kapuit a retroconsolegames!

Elindultunk! Megnyitja kapuit a retroconsolegames!

Üdvözöl mindenkit a RetroConsoleGames csapata!

Ezt is megéltük 🙂 Elindult Magyarország egyetlen retró, KONZOLOS játékokkal foglalkozó oldala. Reméljük, hogy népes és színvonalas közösség alakul majd ki.
Úgy gondoltuk, hogy mindenképpen ideje volt egy ilyen oldalnak, mert:

–  rengeteg gamer oldal van kishazánkban is, ( talán több is mint kellene ) és mindenhol ugyanazok a hírek, tesztek olvashatók, ráadásul nem kis késéssel a nagy külföldi társaikhoz képest.
– gondolom az utóbbi években sokak fejében kószált az a gondolat, hogy a mostani játékok egyre inkább butulnak, játék helyett átmennek interaktív mozizásba és a kihívás hiányáról, ötletekről nem is beszélve. Csak a grafika számít, a többi levan szarva. Sajnos. Butul a játékipar és butulnak a játékosok is. Süllyed az értékrend. Maradjunk annyiban, hogy az indie és kisebb fejlesztésű játékok tartják jelenleg a lelket a játékiparban.
– reményeink szerint számtalan olyan régi, konzolos játék van ami JELENLEG is megállja a helyét szórakoztatás, ötletesség, és egyéb paraméterek terén, így érdemes őket bemutatni, kipróbálni és élvezni a velük töltött órákat.

Nos rajtunk nem fog múlni! Azon leszünk, hogy egy rakás ilyen retró játékot mutassunk be Nektek!
Az oldal ezen kívül kiegészül egy konzolos, magyarítást végző csapattal is. Terveink között szerepel jópár, régi játék lefordítása.
Az emulátorok kivesézése szintén előkerül majd, hogy azok is kipróbálhassák a bemutatott játékokat, akik nem rendelkeznek az adott konzollal vagy játékkal.

Szóval hajrá és jó olvasást mindenkinek!

banner

41
Szólj Hozzá!

Please Login to comment
40 Hozzászólások
1 Válaszok
0 Követők
 
Népszerű hozzászólás
Népszerű cikk
38 Hozzászólók
fapapucsssssbuci1pférfi Utolsó hozzászólók
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Coloslost
Tag
Coloslost

Sok sikert.

BLKING
Tag

Hát én is nagyon kiváncsi leszek hogy fog üzemelni zökkenőmentesen eme oldal az elkövetkezendő napokba/hetekbe………na csak azért mert látom hogy jelenleg kap az oldal hideget és meleget egyaránt a felhasználóktól…….és majd most derül ki hogy a “nagy” felhasználói “nyomás” merre fogja elvinni az oldalt,milyen irányba………vagyis vagy a felhasználók “tőrnek” be az oldal elvárásainak/szabályainak……..vagy az oldal üzemeltetői “roppannak” össze a felhasználók által kifogásolt dolgok miatt…..itt attól is függeni fog persze hogy a felhasználó tábor,ami egyértelműen ketté fog szakadni,tehát lesz egy oldal támogató tábor,és lesz egy ellenérveket felhozó tábor…..és itt az lesz szerintem a döntő tényező hogy melyik tábor lesz nagyobb,mivel az… Tovább »

sipi68
Tag
sipi68

Kiváncsi vagyok ,milyenek lettek a portolások.Sok sikert az oldalnak!

férfi
Vendég
férfi

Gratulálok gyerekek!!!

Kofka
Tag
Kofka

Remélem hogy minél tovább üzemelni fog az oldal, mert nincs még egy retro konzolokkal, játékokkal foglalkozó honlap az országban, emellett nagyon tetszik az oldal, mert a 80-as évek gyermeke vagyok és jólesik felidézni a múltat, gyakori látogató leszek. A két táborról meg annyit hogy akik “lázadnak” azok a portolások, magyarítások és a pontozás miatt teszik, magát az oldalt nem érte kritika. Én is sokallom kicsit a magyarításokért kért pontot, de bízom benne hogy ez majd változni fog (felezés lenne a korrekt), ha meg nem, akkor utalok x összeget és magamévá teszem amire szükségem van. Mint már sokszor le lett írva,… Tovább »

LucentTwo
Tag
LucentTwo

Csatlakozom az előttem szólóhoz, hogy nem a portolásokról és a magyarosításokról szól az oldal elsősorban. Ennek ellenére őszintén bevallom, hogy engem ez érdekelt az oldal indulása előtt, de már ennyi idő alatt megváltozott a döntésem. Nagyon korrekt és színvonalas oldal lett belőle. Remélem tartani is fogja ezt a szintet vagy idővel csak jobb és jobb lesz. A pontozással kapcsolatosan meg annyit fűznék hozzá, hogy szerintem korrekt lett. Ha valaki nagyon gyorsan szeretne letölteni akkor 1000Ft-t küld és 3000pontja lesz abba belefér 3-4portolás simán. Szerintem azaz 1000Ft vagy akár kicsit több, ha rászánja nem nagy dolog, mondom én egyetemistaként! Gratulálok még… Tovább »

guba
Tag

Egyetértek. Nincs bajom az interaktív mozival sem, de az hogy nem szánják rá az elég időt, hogy egy játék ne csak felszínes, hanem mélység is legyen benne, az igencsak elszomorít. Anno nem így képzeltem. Persze születnek, olyan maradandó alkotások is mint régen. Sőt új stílusok is műfajok is megjelennek (minecraft) De ha a az előző generációból érkező folytatásokat nézem, sokszor a játékmenetben visszalépést látok én is az utódnál. Ritkán valósul meg az mint pl a Sid M. Pirates esetében. Az AC Blac Flag hozta el azt, amiről akkor álmodoztam/tunk. Kár hogy ennyit kellet várni rá. No nem baj. Tényleg egy… Tovább »

wxyz
Tag
wxyz

Jó lett az oldal. Gratulálok és sok sikert hozzá!

addiCt
Tag
addiCt

Szintén nagyon vártam, xmedia-n a fórumot napi rendszerességgel olvastam az indulása miatt. Az első benyomásom az oldallal kapcsolatban nemes egyszerűséggel annyi, hogy patent lett 😛

További sok sikert hozzá!

Kocka6
Vendég
Kocka6

nah ennek szerintem ton is örül hogy vannak köztünk ilyen emberek akik hasonloképpen gondolkoznak 😉